Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mortiszka

zielona kupa u niemowlaka

Polecane posty

Gość mortiszka

czy to objaw alergii?

Gość jedz marchwianke
moze byc tez bakteryjna.. moja cora tez wlasnei na nia cierpi i lekarz powiedzial, ze lata teraz jakis wirus zielonych kupek z duza iloscia sluzu :(

Gość jedz marchwianke
moja dzidzia robi juz takie kupki ponad 2 tyg. i tak na zmiane: raz zolta, raz zielona, czasem biegunka, czasem ze sluzem.. sama nie wiem co o tym myslec.. miala robione badanie kalu i nie ma ani salmonelli ani czerwonki :(

U nas problem był inny. Dziecko miało bardzo długo poinfekcyjną biegunkę. Pediatra zalecił podawanie Lacidofilu przez 2-3 tygodnie. Po miesięcznej przerwie, jeszcze raz przez tydzień podawałam ten Lacidofil. Więcej nie potrafię Ci podpowiedzieć. Z tego co czytałam i słyszałam, to po niektórych rodzajach mleka modyfikowanego dzieci mają zielone kupki. Ale nie mam w tym temacie doświadczenia. :(

mleka nan maja duzo zelaza i najczesciej jest to przyczyna zielonych kupek,ale zawsze warto zasiegnac opinii pediatry,jesli nie ma w nich śluzu i krwi to nie jest zle

zdublowałam wypowiedz wyżej;-))) moj synek ma alergia na mleko ale zielonek nie robi;-)))

Gość jola25
moja Michasia tez była karmiona NAN1 i kupki były bardzo zielone , ale od kilku dni pediatra zaleciła zmienić mleko na BEBILON PEPTI , wprowadzam go stopiowo i od razu zauwazyłam różnice , kupki stają się coraz bardziej żółte

Gość jusiek
moj synek tez robi zielone zołtawe zalezy co zje ,ale pediatra stwierdził ze jak nie ma sluzu i biegunki to wszystko jest ok. Karmię go ENFAMILEM

a moj niuniek robil zielona ze sluzem przez 3 tyg po 10 kup dziennie bo zjadl niteczke :P lekarze tak jak i ja nie wiedzieli o jest grane, wszystkie badania cacy, dostawal smekte, lacidofil, trillac, lakcid i acidolac jako ostatni i chyba on mu pomogl wykupac kupe z nitka :P

Gość monalisa19
ciesze sie, że weszłam na to forum bo się trochę uspokoiłam. Alicja robi zielone kupy odkąd zmieniłam mleko modyfikowane z Bebilon HA na NAN HA. skoro mówicie że po NAN-ie może być zielona kupa to wracam do Bebilonu natychmiast. Zobaczę czy to pomoże. Mam taką nadzieję. Pozdrawiam

Witam Was. Moje Maluszki robią od zawsze zielone kupki. Kupka może mieć takie zabarwienie od żelaza, jeśli jest częściowo zielona a częściowo żółta to doszło do utlenienia się kupki - wówczas tak właśnie ona wygląda. Najważniejsze by nie było w niej śluzu, albo resztek niestrawionego białka (jasne grudki). Przynajmniej ja mam takie właśnie wiadomości jeszcze tłuczone mi do głowy na oddziale wcześniaczków.

Gość troszke zmartwiony
Halo, mam pytanie wiem ze kupki u niemowląt to normalne a co może oznaczać jak dziecko dwuletnie robi zielona kupkę i to cala zielona ? Proszę o wiadomość.

moja NI€nka tez robi od kilku tygodni zielone kupki9tylko rzadko żółtawe a wczesniej były idealne - żołte z grudkami) i to ze sluzem.Byc może to wina plesniawek, ktore ma w buzi i które oznaczaja stan zapalny.Podawałam Lacidofil i acidolac i nic.lekarka nie zleciła dodatkowych badań ale na pewno wkrótce o nie poproszę. co do samego koloru - to przy karmieniu piersia moga byc zielone jeśli nie ma innych niepokojących objawów to luzik , tak mi powiedziała lekarka

Gość mkk
CZY JESLI MOJA mAŁA ROBI TEZ ZIELONKAWE KUPKI TAKIE B.PŁYNNE, ALE NIE WODNISTE,,A POPOŁUDNIU ZÓŁTA TAKĄ KASZKOWATA TO JESt OKI,,,JA DOKARMIAM MLEKIEM nan 1?

Gość owcze wyspy
Cześć dziewczyny, a jak mój Pawełek ma kupkę normalną, brązową, ale pojawiają się na niej zielone szlaczki, to co może oznaczać ? Przypatrywałam się chyba z godzinę i uwierzyć nie mogłam. Co to może być ????

OWCZE WYSPY Mnie tłumaczono, że jeśli kupka jest żółta z \"dodatkiem\" zielonego to wynika to z tego, że utleniła się ona. Stąd te zielone prążki/plamki itp. MKK Kaszkowatą - to znaczy masz na myśli taką z jakby grudkami? jeśli tak jakiego koloru są grudki? Ale Dziewczyny najlepiej jeśli skonsultujecie sprawy kupkowe z pediatrą (zawsze mi lekarze powtarzali, że jeśli chodzi o Dzieci to nie ma głupich pytań), to myślę bardziej Was uspokoi:).

Witam Odkąd zaczęłąm rozszerzać diete, u synka pojawiły sie w kupce takie bardziej zbite brązowe szkliste fragmenty. Patrze w nią i patrze i nie wiem czy to zbitki śluzu czy po prostu pozostałości po zupkach itp. Chciałabym oddac kupke do badania i w związku z tym mam pytanie. Synek wypróznia sie zazwyczaj raz dziennie, późnym popołudniem, czy pobrane fragmenty mogę oddac dopiero w dniu nastepnym? Czy jak taka kupka polezy całą noc to badanie bedzie nadal mozliwe do przeprowadzenia? wizyte u pediatry mam 11 lipca i chciałabym juz miec to badanie. Dziękuje z góry za pomoc.

Próbki kału, płynu mózgowo rdzeniowego oraz wymazy, do 8 godzin można przechowywać w temp. od + 2 °C do + 8 oC. Powyżej 8 godzin przechowywać w temp. -20 °C. Próbki należy transportować w termosie, lub w pojemniku z kostkami lodu. Takie instrukcje znalazłam w internecie.

Gość magdusia 1
słuchajcie mój synek od 7 dni robi bardzo brzydkie zielone kupki, wypróżnia się raz na dwa dni bardzo się przy tym napinając i prężąc. Zielone kupki wystąpiły kiedy z wyłącznego karmienia piersią przeszłam na butelke, podaje mu bebiko omneo, pediatra zaleciła mi stosowanie Acidofillu, ale niestety nie pomaga, jak myslicie zmienić mleko na inne ?

Gość Mona1
Moja mała ma prawie 4 miesiące,i robi ciemnozieloną kupkę,karmie ją mlekiem nutramigen 1. Czy ktoś z was ma podobne doświadczenia?

Gość monik_sa
Witam , właśnie wczoraj rozmawiałam z koleżanką której 2 miesięczny synek jest na nutramigenie i robi jej po nocy zielone kupki. Była z tym u lekarza a ten powiedział że to nic złego kazał jej jeszcze poczekać może się unormuje. Tyle mogę powiedzieć na ten temat . Pozdrawiam

Gość kasia_NY
Pomozcie!!!! moja coreczka ma ponad 2 tygodnie i w sumie prawie od poczatku robi kupki koloru zolto-pomaranczowego z grudkami (troche jakby bialawego koloru) i z sluzem, duzo tych kupek dziennie nawet 10!!! i biedactwo chyba sie meczy jak je robi bo sie prezy i kweka. Karmie piersia-moze to jest istotne. Co to moze oznaczac z takimi kupkami? jutro idziemy do lekarza i moze sie czegos dowiem. dziekuje serdecznie za jakiekolwiek odpowiedzi i rady

Gość ramka25
hej dziewczyny ja też mam podobny problem moj synio mam juz 3 miesiące ale od jakichs 2 tyg robi zieline kupki z białymi grudkami czasami nawet z malutkimi nitkami krwi .. bardzo sie niepokoję oczywiscie to sie zdarza co kilka dni jestem troszke w nietypowej sytuacji bo kieszkam w Dablinie i nie mamm polskiego pediatry a tu jeden lekarz jest do wszystkiego wiec jak byscie coś wiedziałay to bedę wdzięczna dodam że karmię tylko piersią nie dopajam dzięki

ja nie jestem jeszcze mamulka, ale kolezanka miala ten problem co wy i okazalo sie ze to od mleka-eksperymentowala bebiko, nan, w koncu dopiero na bebilonie wszystko bylo dobrze, kupki normalne i dzidzius nie byl markotny.

Gość Elmix77
Cześć wszystkim . Jestem mamą 2 miesięcznego synka ,od 2 tyg. mały robi ,,zielone kupki" ,dokarmiam NAN 1 , byłam u lekarza ale on tez nie wie dlaczego. Lecz z tego co piszecie to dlatego iż w mleku jest dużo żelaza ..POZDROWIONKA :)

Gość hhhhhhhhhhkkkkkkkk
moja mała tez robi zielone na nan ha:)

Gość iwcia03
witam mój synek ma już 4 tygodnie i od urodzenia robi zielone kupki , załatwia się tylko raz dziennie , karmiony jest sztucznie NAN HA 1 , praktycznie za każdym razem ma problem z wypróżnieniem bardzo się pręży a konsystęcja kupek jest stała tzn niema zatwardzenia , czasami tylko jest z dodatkiem żółtych kropek (ala granulek )czy ktoś wie co to może być? bardzo dziękuję za wszelką pomoc

Gość iwa 8585
moja 5 miesięczna córka od 2 mięsioca robiła zielone kupki a od dwóch dni robi zółte i 3 razy dziennie czy to jest normalne

Gość karola0003
moja coreczka ma miesiac i czasami robi zielone kupki i zolte w kazda pieluche podaje jej mleko bebiko 1 prezy sie i przy piciu mleka czasami placze.prosze o pomoc nie wiem co mam robic jestem w irlandi i nie mam sie komu poradzic.prosze o odpowiedz.