Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julccia 27

poród w wodzie warszawa

Polecane posty

Gość julccia 27

hej dziewczynki Jestem w szóstym miesiącu ciąży i zastanawiam się nad porodem w wodzie. czy któraś z Was przeszła taki poród w warszawie ? jeśli tak, proszę o wrażnia z porodu i adres gdzie tak można urodzić. Czy poród w wodzie kosztuje ? jesli tak to ile ? Bardzo dziękuję za wypowiedzi

Ja nie rodziłam jeszcze i póki co nie bede, ale słyszałam że taki poród mozna odbyć w klinice DAMIANA na Wałbrzyskiej cena chyba 2 tys. najlepiej abyś tam zadzwoniła to Ci powiedzą. pozdrawiam:)

Gość Aleksa33
Cześć mam pytanie czy któraś ostatnio rodziła w wodzie w Warszawie, który szpital i jak wam poszło .Po pierwszym porodzie ,lekko koszmarnym 12 lat temu , nie chcę rodzić klasycznie , dlatego pytam . Odezwijcie się mamuśki .

ja jeszcze nie rodziłam ale w szpitalu dzieciątka Jezus odbywają sie takie porody, tylko są tez przeciwwskazania ale nie wiem jakie :(

hej, ja rodzilam w wodzie i to niedawno bo w listopadzie porod odbyl sie w szpitalu sw. Zofii na Zelaznej poniewaz byl to moj trzeci porod to mam skale porownawcza i..... polecam taki wlasnie porod ze szczerego serca poniewaz jest o niebo lzejszy a przede wszytskim jest mniej stresogenny dla dziecka co do ceny-u mnie akurat odbylo sie bez jakichkolwiek oplat pomimo ze byl to porod rodzinny, ale z tego co sie orientuje za porod w wodzie nie ponosi sie dodatkowych oplat. Trzeba jednakze spelnic takie warunki jak: przebieganie porodu bez komplikacji, ciaza bez powiklan, posiew ktory robi sie standardowo przed przyjeciem do Zoski musi byc ok. pozdrawiam

Gość Aleksa 33
Dziękuję za wypowiedzi, co do żelaznej czy to prawda że urodzić tam mozna tylko z zanówiona wcześniej połozną /lekarzem? I jeszcze cparę pytań -czy rodzi się do wody , czy wyganiają przed wyjściem glówki -czy jest sie monitorowanym przez ktg -czy robią usg w celu uniknięcia niespodzianek- - ile kosztuje tu porod rodzinny- bo jak pisze Asik za wodny nie kazą extra placić -czy sa zbędne osoby obserwujace porod [uczennice studenci-pytam bo przez to przeszlam] -czy jest intymnie,i wczym się rodzi - na filmach panie są nago - czy tak trzeba ? Prosze odezwijcie się . Cześć .

Aleksa33, w odpowiedzi na Twoje pytania ktg- owszem jest robione podczas porodo, no ale to chyba norma polozna/lekarz- ja nie mialam podpisanej umowy ani z lekarzem ani z polozna a urodzilam w wodzie, takze domniemuje, ze porod wodny nie jest uzalezniony od umowy ubranie- ja co prawda rodzilam nago, ale nie sadze aby byly jakies przecwskazania do tego aby pacjentka podczas porodu wodnega miala na sobie jakis topik koszty-porod rodzinny w Zosce kosztuje od 800,- do 1000, zl usg- nie wiem czy jest robione usg przed porodem do wody. mysle ze najlepiej byloby abys zadzwonila do szpitala bo tam uzyskasz najlepsze informacje studenci-szpital na zelaznej nie jest szpitalem akademickim i z tego co sie orientuje nie ma problemu z osobami \'\'trzecimi\'\' przy porodzie porod do wody-tak jak napisalam wczesniej urodzilam moja corke do wody (kapiele podczas porodu sa standardowe)

i jeszcze dodam,iz z wody wyszlam dopiero po urodzeniu lozyska do tego momentu lezalam w wodzie i tulilam do siebie corcie bylo wspaniale.............. atmosfera byla intymna-przygaszone swiatlo, polozne (byly dwie) rozmawialy ze soba szeptem i prawde mowiac zapominalismy z mezem, ze nie jestesmy sami w pokoju :) zycze kazdej kobiecie, aby jej porod byl tak wspanialy jak moj aby przebiegal z takim poszanowaniem intymnosci i z tak wspaniala opieka poloznicza jak w moim przypadku :)

Gość Aleksa33
Wielkie dzięki dla Asik za odpowiedz. No i gratulacje!!! .Przyznam że miałaś poród o jakim marzę .Ja urodziłam na Starynkiewicza, i przyznam że przez parę następnych lat aż mnie ciarki przechodziły na myśl o powtórce.. .Gdyby można tak było urodzić moje pierworodne. P.S. Asik naprawdę pozwolili ci łożysko rodzić do wody??? Pytam bo z tego co się zorientowałam to zaraz karzą wychodzić ,byłaś zanurzona w wodzie?-dziewczyna z którą rozmawiałam jakiś czas temu mówiła że rodząc u nas, przy parciu spuścili jej prawie całą wodę , tak ze ledwo pupę miala zanurzoną-na zachodzie przebiega to inaczej .Super że taka fajna domowa prawię atmosfera-o tym marzę(domowego porodu się jednak boję) bo mam traumę po "opiece" położnych-królowych,i odarciu mnie na porodówce z godności i wstydu -no cóż byłam eksponatem dydaktycznym dla praktykantów i niczym więcej . Acha jeszcze ,czy reszta personelu też o.K?-już po urodzeniu,bo są głosy że tym z Żelaznej od sławy trochę się poprzewracało w głowach. Pozdrowienia dla Asik i reszty "wodnych" mam .

odnawiam temat. Czy wiecie coś więcej o porodach w Warszawie? Czy na żelaznej nadal można spokojnie rodzić w wodzie?

Gość sssssssseerrr
up up

Gość jeszczeniemamuska
podnosze bo ciekawy i dotyczy takze mnie wiec jak to jest z tymi porodami w wwie???

Gość rt6
p[odnoszę

Gość pytajaca!!!!
podnosze!! co o tym myslicie?? jakies doswiadczenia??