Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kalilka

antybiotyk, a tabletki

Polecane posty

Gość kalilka

przez ostatnie dni regularnie współżyłam z narzeczonym...niestety dzisiaj musiałam wziąć antybiotyki.czy moge zajść w ciąże? z opakowania wzięłam już 11tabletek . mam sie czego obawiać? może ktoś wie?

Zabezpieczaj się dodatkowo przez cały czas brania antybiotyku i 7 dni po skończeniu kuracji.

Gość kalilka
Markotka- będę sie zabezpieczała, ale czy z ostatnich dni nie wyjdzie dzidziuś? wcześniej brałam regularnie

Gość he he he
wlasnie przez antybiotyki kobiety zachodza w cize bo mysla ze jak biora tabletki to sa 100 % zabezpieczone

Gość kalilka
he he he- ale smieszne Skąd mogłam wiedzieć, że będę chora?

Myślę, że w te wcześniejsze dni jesteś bezpieczna, ale w trakcie brania antybiotyku i przez kolejny miesiąc bardzo uważajcie - antybiotyk robi totalną kaszanę z organizmu, szczególnie z układu pokarmowego. Już to kiedyś pisałam, ale sama miałam podobną sytuację antybiotykową, skonsultowałam się z ginekolog i powiedziała mi, że nawet do miesiąca po odstawieniu antybiotyku tabletki mogą mi się nie do końca wchłaniać. (nie wiedziałam wtedy o tym, ale na szczęście nie zaszłam :) )

Gość kalilka
Dzięki deedlit ...mam nadzieje, że będzie ok.Już stresuje sie :)

Gość deedlit ma rację

Gość mru mru mru
W ciągu ostatnich dwóch miesięcy biorę już 4 antybiotyk przy Mercilonie. Ginekolog z forum "gazety" napisał mi tak:"Mysle ze w tym cyklu faktycznie powinna Pani stosowac dodatkowo zabezpieczenie prezerwatywą, ale jeśli antybiotyk zakończy się przed 7 dniową przerwą lub w jej pierwszych dniach to stosowanie prezerwatywy przy nastepnym opakowaniu jest zbedne."