Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaabbbbbbb

węzły chłonne

Polecane posty

Gość aaaabbbbbbb

na szyi mam wyczuwalne wezły chłonne normalnie mnie nie bolą ale wczasie przeziębienia trochę się powiększają i lekko pobolewaja przy dotyku. Nie wiem czy to jest normalne ze caly czas te wezly sa wyczuwalne przy dotyku.W dzieciństwie chorowalam na różyczkę i wtedy mi sie powiekszyly i tak juz zostalo. troche sie jednak niepokoję czy tak powinno byc

Gość askjdljd
Nie dygaj, to nie musi byc zaraz rak! Wely chlonne powiekszaja sie przy przeziebieniu, grypie i takich tam Ale badan nie zaszkodzi zrobic :)

Gość aaaabbbbbbb
wiem. tylko ze one sa caly czas wyczuwalne na szyi a w okresie przeziebienia pobolewaja i staja sie troche wieksze

Gość askjdljd
Tu fachowej porady nikt Ci nie udzieli..wiem tyle ze przy chorobach typu przeziebienie powiekszaja sie i moga pobolewac. Jesli chodzi o to ze wyczuwasz je caly czas..no coz, dziwie sie ze jeszcze nie bylas u lekarza, po co za wczasu szarpac sobie nerwy? Nie lepiej rozwiac watpliwosci u fachowca?

Gość lekarz
Radzę porozmawiać o tym z lekarzem.

Gość aaaabbbbbbb
jak juz wyleczylam te rozyczke to lekarz powiedzial ze wezly juz moga zostac troche powiekszone i wyczuwalne- tak sie stalo u mnie ( zaznaczam ze to bylo juz bardzo dawno) . poza tym czuje sie dobrze a do lekarza sie wybiore

Powiększone węzły chłonne - węzły powyżej 1 cm średnicy. To że je wyczuwasz nie znaczy że są powiększone :) Ja jestem strasznie szczupła i potrafię sobie węzły chłonne nawet w pachwinie wyczuć, ale lekarz powiedział że ona nie są powiększone i że nie ma powodu do niepokoju. I żebym ich już tak nie macała, bo od tego mnie rozboleć mogą. Mój znajomy ma powiększonego węzła chłonnego w pachwinie, jest on wielkości śliwki. I u niego lekarze już czegoś szukają. Mimo wszystko polecam wizytę u lekarza - bo każdy przypadek należy rozpatrywać oddzielnie :) Pozdrawiam ciepło i życzę miłego dnia!

Gość jokergirl
Po prostu zostały ci węzły odczynowe i tak już będzie, wiele ludzi tak ma ja też. Nic ci nie będzie.

Gość aaaabbbbbbb
dzięki! trochę mnie to uspokoiło moje węzły nie mają średnicy większej niz 1cm. Ale do lekarza i tak sie muszę wybrać- badania okresowe- przy okazji zapytam.

Gość monikaaaaaaa
Ja tez jestem szczupla i wyczuwam u siebie wezly chlonne i tak samo jak u ciebie powiekszaja sie pzy chorobie.To normalna reakcja wezlow chlonnych. Jezeli jednak cos Cie niepokoi to idz i zrob Usg wezlow chlonnych,ja takie badanie robie raz na rok,ze wzgledu,ze kiedys zrobil mi sie ropien wezla chlonnego a lekarze nie znalezli przyczyny.Bylam zadziwiajacym przypadkiem na oddziale ale od tego czasu minelo juz 2 lata i nadal nie ma podejrzen,ze cos jest nie tak.