Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama

Wyprawka dla noworodka

Polecane posty

Gość no kurcze
nigdy nie kładłam dziecka na boku, potrafiło spać na brzuchu w dzień oczywiście ale układałam mu posłanie tak, aby nic mu się nie znmarszczyło przy buzi, czyli zero kocyków, czy pieluszek... bardzo lubił spać na brzuchu. A tu takie informacje czytam. Piszcie, piszcie kochani :) To wszystko jak widać zawsze może się przydać.

Gość wgore

Nie mam jeszcze doświadczenia, ale położna w szkole rodzenia zalecała do spania tylko pozycję na boczku...

Gość a ja mam takie pytanko
Piszecie , żeby kupic i pieluchy tetrowe i flanelowe. I jaka jest róznica pomiędzy nimi. Do czego Wam służą jedne i drugie. Sorki- może głupie. ;)

Gość użytkownik
ja natomiast ze swej strony gorąco polecam mamom: łóżeczko gulliver z materacem i kompletem pościeli, krzesełko antilop oraz przewijak gullunge (ikea); seledynowe siedzisko bumbo; czarny leżaczek 1-2-3 z pałąkiem oraz biały śliniak i nocnik (baby björn); chustę prémaxx; wiaderko kąpielowe ze stelażem lub bez (bébé-jou); butelki avent i mothercare; smoczki uspokajające difrax (można nabyć za pośrednictwem ebay'a); karuzelę noah's ark (playgroo); czarny wózek bugaboo frog (używany w bdb stanie i rozsądnej cenie można zakupić przez ebay np. niemiecki); spacerówka volo (maclaren); autofotelik cabrio topline papillon ze śpiworkiem (maxi-cosi); niedrogie kosmetyki (np. chusteczki i pieluchy rossmann'a czy albert'a); krem balneum i maść linomag (na wszystko); nakrycie stołowe tim & tilde (sagaform); śliniaki silikonowe tommee tippee (do kupienia w mothercare); podgrzewacz avent; kocyki ikea; fajne są jeszcze bulelki tiwi (tupperware) i stosunkowo niedrogie no to chyba już wszystko pozdrawiam mamy

Gość użytkownik
zarówno tetrowe jak i flanelowe służą właściwie do tego samego są pomocne w razie gdy dziecku się ulewa przy większym dziecku mogą zastępować klasyczny śliniak można w nie dziecko otulić (choć tu bardziej preferowane są flanelowe), osuszyć je po kąpieli lub wyściełać nimi przewijak można wkładać do wanienki żeby dziecko się nie ślizgało tetrowe służą też za codzienne pieluszki w przypadku nietolerancji przez dzicko pieluszek jednorazowych tak z jednymi jak i drugimi dzieci lubią zasypiać mając je przy poliku zamiast np. pluszaka (co poniektórzy nazywają je 'kojami') :)

Gość mama ___
słuchajcie w mothercare jest talk w kreme! rewelacyjna rzecz :)

Gość mama ___
i bransoletka przeciw komarom i innym owadom latającym

Gość grudzień 2007
Witam W grudniu urodzę drugie dziecko i powien szczerze, że zakup wózka to nielada wyzwanie. Do tej pory wszystkie wózki, które oglądałam to albo wyjątkowo niefunkcjonalne, albo brzydkie i wyglądają jak "ufoki", albo jeżli jest już jakiś i ładny i funkcjonalny to i cena kosmiczna w granicach od 2 do 3 tys. PLN. A wózki implast osobiście mi się nie podobają i wydają się chyba ciężkie, chociaż tego nie wiem bo nie sprawdzałam. A jaki materacyk polecacie do łóżeczka? Pozdrawiam

Gość Olussia24
witam w styczniu urodzę córcie i zastanawiam się,jakie ubranka o tej porze przydadzą mi się w szpitalu,wiem że dziecku musi byc ciepło ale kompletnie nie mam pojęcia co zabrac zeby dziecko nie zmarzło, głównie jak zabiore ją do domu,proszę o kilka słów...

Gość Olussia24
witam w styczniu urodzę córcie i zastanawiam się,jakie ubranka o tej porze przydadzą mi się w szpitalu,wiem że dziecku musi byc ciepło ale kompletnie nie mam pojęcia co zabrac zeby dziecko nie zmarzło, głównie jak zabiore ją do domu,proszę o kilka słów...

Gość Olussia24

Gość Olussia24

Gość Olussia24

W szpitalach: 1) często dają swoje ciuchy, i nie ma co się przed tym bronić, tak jest wygodniej. 2) jest bardzo goraco, może wystarczyć body+pampers+ciepły rożek.

Gość szi
Czarny Maxi-Taxi City CX + gondola Dreami Topline Wagtail + krzesełko Cosatto On he Move Dolly = strzał w dziesiątkę ;)

Gość Kupująca ubranka
ja też mam pytanie : jaki kolor ubranek kupuje się dla dziewczynki noworodka ? Niebieski czy różowy?

Najlepiej jaki Ci się podoba, ale przyjęło się, że róż to dla dziewczynki a niebieski dla chłopca. W bardziej komfortowej sytuacji jest mama dziewczynki, bo i jej może kupić niebieskie, a chłopcu różowe... to już trochę gorzej:P

Gość styczniwa mamusia
mam termin na styczeń więc muszę się zaopatrzyć w kombinezon. doradzcie jaki będzie najlepszy.

Ja miałam fajny kombinezon z KaphAhla, taki z nogawkami, rozpinany za zamek błyskawiczny do samego dołu.

Gość zazizu
ja rodzę w listopadzie i kupiłam fantastyczny kombinezonik na zimę zary.... polecam;) nie był drogi;)

Gość zuzka28
Ja kupiłam wyprawkę i body kopertowe, kilka koszulek i pajacyków tu: http://www.agugu.com.pl - są niedorgie i dorej jakości- już wyprałam i wyprasowałam. Ale faktycznie, można się pogubić w tym wszystkim:)

Gość kochane body:)
Tak sobie czytam i czytam i sprawdzam linki i znalazlam super ciuszki z napisami:) popatrzcie same: http://www.agugu.com.pl/index.php?cPath=11_14_27 mnie urzekło to 50% mamy 50% taty. Kupuję- będzie na dzien ojca jak znalazl:)

Gość szef piaskownicy
ja wybralam szefa piaskownicy z tej serii:) dzieki za link:)

Gość kfiatuszek:)
dobrze miec pod reka sciage z linkami, dzięki szperaniu w tym agugu kupiłam śliczne sukienki w kwiatuszki dla mojej Margolci (czyli Malgosi) zobaczcie same: http://www.agugu.com.pl/product_info.php?products_id=10877 - to ta z długim rękawkiem- a do tego na ramiączkach- na bodziaka w sam raz, ale i na ciałko może być:) Fajny sklep- na drugi dzien sukienusie były u mnie- i to pocztą:) rewelka, teraz mozemy na wakacje pojechac. a z napisami bodziaków było mało, ale sukienki są boskie.

Gość binia77
dzięki za namiary na ten sklepik, zdecydowalam sie na zakupy, bo mają duzo pozytywnych komentarzy, udzielają informacji przez telefon...i własnie drapnęłam kombinezon z firmy agatex, miękki,i lekki: http://www.agugu.com.pl/product_info.php?products_id=12991 teraz zima nam nie straszna... wiem wiem, jeszcze troche czasu, ale my wyjezdzamy za chwile na 3 tyg, a ja wrocimy to juz bedzie prawie pazdziernik, wiec trzeba sie zabezpieczyc...

Gość zimowka
a ja mam termin na zime, poczatek listopada i tak czytam, co jak i gdzie kupowac. troche juz mam, bo wiadomo:) ale..przed nami te najwieksze zakupy- wozek, lozeczko kombinezon fajny a to musimy kupic. za chwile jakis bedzie nasz- obstawiam niebieski:) milego dnia wszystkim mamom:)