Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łysol na maxa

Jeszcze trochę i zostanę łysa...

Polecane posty

Gość łysol na maxa

Włosy wypadają od prawie pół roku i nic się nie zmienia:( Każde mycie włosów to dla mnie koszmar:( Zażywam Silice,stosowałam Dermenę,Seboradin,Wax... Wcieram płukankę przepisaną przez dermatolog już ponad 2 miesiące. Co jeszcze mogę zrobić?Poza ciągłym ryczeniem w poduszkę nad moją prawie łysą głową:(

Gość 1512
DERMATOLOG

Gość fioona
jesli bedzie juz az tak zle pomysl o Handson Man (jakos tak sie pisze) juz tlumacze na czym to polega...sa to prawdziwe wloski wszczepiane w twoja skore glowy (nie operacyjnie!) tak ze twoje wloski w polaczeniu z innymi juz wszczepionymi moga sie zamienic w bujna czuprynke:)wpisz w wyszukiwarke ta nazwe a dowiesz sie wiecej pozdrawiam papa

Gość też tak miałam..
ja też przeżywałam koszmar wypadających włosów.. waxy nie waxy nie pomagały... :P już miałam się wybierać do specjalisty, ale w aptece pani farmaceutka poleciła mi ampułki "radical", bo pomogły jej córce i... to był strzał w dziesiątke! ;] mam znacznie mocniejsze cebulki, co zresztą widać nawet okiem - są tak odżywione, że urosły ze 3 razy większe niż były.. ;) a to wszystko w przeciągu miesiąca. ;)

Gość mnie pomógł VITAPIL

Gość łysol na maxa
dzięki dziewczyny-naftę próbowałam-tylko mi polepiła i wytłuściła włosy-koszmar!Dermatologa odwiedziłąm już ponad dwa miesiące temu i przepisał mi właśnie taką płukankę do wcierania złożoną z witaminy B,spirytusu salicylowego i aspiryny.Ale jest kiepsko.Już nie wiem co poradzić.Nie biorę do siebie nawet myśli o jakimś zagęszczaniu bo po pierwsze nie mam na to kasy,a po drugie cały czas łudzę się,że to minie i że włosy mi odrosną.Ale każdego dnia moja nadzieja pomału umiera:(

ja stracilam kilogramy wlasow biorac sterydy. moj immunolog poradzil mi kupic MINERALY KOLOIDALNE albo w tabsach,albo w syropie.w syropie szybciej i lepiej sie wchlaniaja,koszt to jakies 40 zlotych. bardzo mi pomogly,wloski przestaly wypadac po jakims miesiacu codziennego zazywania mineralow,a teraz pieknie odrastaja,mam dlugie wlosy przeplatane fryzurka na jeza... mineraly kupisz bez recepty w aptece i sklepach zielarskich.

Gość pogadaj z dermatologiem
Może to jest wynik osłabiena organizmu,zaburzeń hormonalnych,awitaminozy itd.Same szampony,odżywki nie pomogą jeśli to sprawa "wewnętrzna".Pogadaj o tym z dermatologiem,może powinno się szukać gdzie indziej.Moja mama miała problemy z włosami jak zaczęła chorować na tarczycę. U ciebie oczywiście nie musi to być nic z wypisanych przeze mnie rzeczy.

Gość mimi30
przede wszystkim to zdrowo sie odżywiaj - duzo owoców, warzyw,ryb itd kup sobie również zestawy witamin oraz mikro/makro elementow cos jak vitaral ( tylko musisz przestrzegac aby brać codziennie) a napewno to coś da powodzenia

nie wiem jaka jest przyczyna takiego stanu...ale pocieszę Cie na tyle, że u kobiet całkowite łysienie nie występuje...jedynie czupryna może byc mocno przerzedzona... Moja mama tez ma z tym problemy od paru lat ( teraz ma 43 lata ) i z przodu ma bardzo liche wlosy ( grzywka ) stosowała wax, seboradiny, wlosy w plynie, ampułki z Vichy, szampon z Garniera ( nie pamietam jak sie nazywa, ale wiem, ze pomogl wielu osobom ) chodziła do dermatologa, brala leki apteczne, plukanki, cuda niewidy...i wlasciwie zastanawia sie nad odwiedzeniem Bielska Białej gdzie \"sadzą\" wlosy...

Gość łysol na maxa
no właśnie a jakie badania powinnam sobie zrobić,żeby zbadać czy to nie jest jakaś "sprawa wewnętrzna"? Ja też tak uważam,że wtedy nie pomogą żadne płukanki:( Ale lekarze zamiast badać przyczynę-"leczą" w ciemno,przepisyją szampony,mazidła,które nic nie pomagają, a człowiek łysieje dalej... :(

Gość jeszcze
polecam picie skrzypu i pokrzywy, w każdym zielarskim mozna kupić, no i te minerały koloidalne tez je stosuje, do tego dobra witamina c np jest taka co sie łatwo wchłania z aceroli no u mniejak narazie wylatuja troche mniej

Gość łysol na maxa
zaczęłam dziś łykać Vigor bo ma w swoim składzie o wiele większe dawki minerałów niż Silica-może pomoże...

Gość mala mala
mam ten sam problem:( od 3 tg uzywal ampulek ducray( 130 zł opakowanie + szampon duzy tej samej firmy przeciw wypadaniu gratis)i jak boga kocham widze poprawe.. jak mylam wlosy to az plakac mi sie chcialo.. on jak klej dziala:D prawie wcale mi nie wypadaja teraz.. a jeszcze w polowie kuracji nie jestem polecam ci

Gość pogadaj z dermatologiem
Może powinnaś zrobić morfologie pełną,ob,żelazo na początek. To zależy już od lekarza,od twoich ogólnych objawów.

Gość paszczakowa
Ja tam nie wiem , czy to reguła , czy nie , czy po prostu u mnie tak to jet , ale jak jadłam mało mięsa , to miałam liche włosy , a odkąd wsuwam mięso albo ryby codziennie , mam dużo fajniejsze włosy

Gość vinca
Mi wypadaly POTWORNIE, kiedy sie nieprawidlowo odzywialam. Jedz duzo bialka!!!! Wypadanie wlosow moze miec rowniez zwiazek ze stresem (tez to przerabialam) albo z niedoczynnoscia tarczycy (zrob badania).

Gość kalinka24
polecam szampon sabal firmy Ducray napewno Ci pomoże przeczytałam na różnych forach że jest bardzo dobry i sama spróbowałam i rzeczywiście przestały mi po nim wypadać włosy myślę że warto spróbować bo wypadające włosy to koszmar

Gość maee
ja od kilku miesiecy jem codziennie rzeżuchę, pije skrzyp polny i pokrzywę + od 2 miesięcy łykam tran i tabletki z drożdzami, do tego stosuje odżywki Radical i przestały mi wypadać włosy , teraz pracuję nad ich kondycją i wyglądem. Spróbuj może moja metoda Ci pomoże, powodzenia

Gość Piekna byc
odstawilas tabletki, ze tak ci leca ?