Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość administracja

administracja - co później?

Polecane posty

Gość administracja

powiedzcie mi,kim moge zostac po kierunku studiow,jakim jest administracja?

Gość adminem
:p

Gość administracja
hehe :) no tak..masz racje ;) ale kim jeszcze? :) Pytam serio

Gość ja skonczylam
i to chyba tylko zalezy od kierunku jaki wybierzesz np, samorzadowa lub europejska. Ale kim jestem hihi dobre bytanie licencjat adm

Gość administracja
hmm...moglabys mi powiedziec cos wiecej o tyuch specjalizacjach? tzn. kim po danej specjalizacji mozna byc... naprawde mnie to ciekawi, wiec licze na was!:)

Gość ja skonczylam
ja teraz sie zastanawiam czy dobry kierunek ukonczylam. Caly czas prawo i prawo :) wiec moze pomysl nad prawem. kierunek adm preferowany jest do pracy w samorzadzie, urzedzie miasta gmianch itp :)

Gość administracja
powiem szczerze,ze prawo to nie za bardzo mnie kreci :) A mozna wiedziec,gdzie studiowalas administracje?

Gość taka fajna Ania
po administracji bedziesz urzednikiem,sama to studiuje ...

Gość ja skonczylam
katowice

Gość administracja
Ja mam zamiar zdawać do Wrocławia... A jak oceniacie perspektywy zawodowe po ukonczeniu tego kierunku?

Gość ja skonczylam
bezrobotna

Gość taka fajna Ania
Bardzo marne..w urzedach to glownie same rodzinne klony,tzn po tesciowej synowa itd..ogolnie marne perspektywy

Gość ja skonczylam
ania masz calkowita racje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ja studiuje
osoba po tym kierunku to administratywista :D Prawie cały czas wkuwasz prawo a pracować możesz jako urzędnik biurowy nie ważne czy w firmach państwowych czy prywatnych :)

Gość ja skonczylam
bez znajomosci ani rusz. a poza tym w urzedach teraz sa konkursy na kazde stanowisko pracy (ale jak sie nie ma znajomosci to nic z tego )

Gość ja studiuje
A powiedzcie mi gdzie teraz znajdziecie sobie prace bez znajomości? :P

Gość administracja
cholerka,no to zaczynam sie zastanawiac nad tym,czy skladac na to :/ Skladam jeszcze na socjologie,ale na ten kierunek jest bardzo trudno sie dostac. Co tu robic... :/

Gość taka fajna Ania
Gdzie by nie pracowala to wszedzie jest sie ciezko dostac!!W panstwowkach to tak jak juz mowilam,rodzina i znajomosci sie licza,nikt nie oglasza wolnych miejsc pracy bo juz maja swoich na dane stanpowisko,tam ludzie w kolejkach czekaja bo jak mamusia odejdzie to corcia juz jest chetna,czasami nawet bez kierunkowego wyksztalcenia,przykre-ale prawdzie!!

Gość administracja
no,a ja tak teraz w necie spojrzalam na oferty pracy i wlasciwie to ludzi po administracji tez potrzebuja... A fakt - bez znajomosci nigdzie roboty nie dostaniesz :/

Gość taka fajna Ania
Moja kumpela ze studiowm opowoiadala jak to u nich bylo...odbywala staz w urzedzie miasta wraz z 5 stazystami,po stazu mials sie odbyc konkurs i miely zostac przyjete 2 osoby!!Konkursu oczywiscie nie bylo(tzn podobno byl ale oni o niczym nie wiedzieli)a na ich miejsce zostaly przyjete zupelnie obce osoby(rodzinka burmistrza miasta :P)

Gość ja skonczylam
tez myslalam o socjologii ale mnie przestrzegano ze tez nie wiadomo co potem poczac wiec sie na adm zdecydowalam i wyszlam jak wyszlam na tym

Gość administracja
a jak mysliscie..po jakich kierunkach studiow bedzie latwo o prace? Tzn. ktore teraz sa tak najbardziej przydatne..

Gość taka fajna Ania
Gdybym teraz mogla cofnac czas i byla jeszcze przed wyborem studiow to zdecydowanie postawilabym na jezyk obcy,np angielski,to jest przyszlosc!!znam ludzi ktorzy sa w moim wieku i juz niezla kase zarabiaja a jeszcze sa w trakcie studiow!!

Gość ja też ....
kilka lat temu ukończyłam administrację, jak ktoś pyta o zawód wyuczony , to sama nie wiem jak mówić :( pracować pracuję, ale nie w zawodzie, składałam kiedyś kilkadzisiąt podań o pracę w urzędach administracji samorządowej, państwowej itp instytucjach, niestety bez układaów "0" szans pracuję w firmie finansowej, muszę zrobić podyplomówkę z finansów , bo administr. na niewiele mi się przydaje, no, może troszkę łatwiej mi czytać różne ustawy, rozporządzenia, coś tam przydatne jest, ale nie do końca

Gość a ja skończyłam adm..
i pracuje w zusie heheheheeee

Gość taka fajna Ania
masz racje!!dzisiaj to do kazdej pracy potzreba znajomosci!!

Gość administracja
ech..jezyk... teraz na filologie (obojetnie jaka) nie uda sie dostac,jesli nie ma sie certyfikatow lub jakichs olimpiad na koncie... moja kuzynka zdala mature bardzo dobrze...a na filologie angielska nie dostala sie,bo nie miala zadnego certyfikatu :/

Gość ja studiuje
a dla mnie bez sensu własnie studiować język. Języka możesz się nauczyć oddzielnie nie musisz mieć z tego dyplomu, mozesz sobie np. pozdawać te certyfikaty. Jak masz jakiś zawód wyuczony + znasz język to jest wg. mnie (i nie tylko) lepsza syt niż po takiej tylko filologii

Gość administracja
niom,jestem tegio samego zdania...no,ale powiedzcie jakie jeszcze sa przyczlosciowe zawody wg was?

Gość ja skonczylam
u mnie w szkole to ciagle mowili ze administracja to baaaaardzo przyszlosciowy kierunek :) a specjalnosc mialam europejska :) niby ze jestes w UE to mamy otwarta droge do pracy ... hehe