Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy wyrwanie

czy wyrwanie zeba boli bardzo?

Polecane posty

Gość czy wyrwanie

Gość czy wyrwanie
sorki nie dokonczylam:( czy wyrwanie zeba bardzo boli? mam do wyrwania 8mki.. i niesamowicie sie boje:(:( macie jakies rady? czy zastrzyk przeciwbolowy cos daje? jakie to uczucie jak wyrywaja zeba? boje sie ze bede plakac na tym fotelu..

Gość Idiom
Zależy, czy ktoś jest wrażliwy na ból. Ja zawsze uważałam, że bardzo źle znoszę ból, ale parę lat temu musiano mi wyrwać jeden ząb. Dostałam znieczulenie i dentystka zaczęła mi wyrywać ząb. Bolało, ale szczerze mówiąc myślałam, że to będzie ból nie do opisania. Asystentka dentyski, nie wiem czemu, delikatnie przytrzymywała mi głowę, a dodam, że zab miał bardzo duży korzeń i dentystka niexle się przy tym namęczyła. Ja nawet nie pisnęłam. Po wszystkim obie kobiety zaczęły sie nade mną użalać, że tak się musiałam nacierpieć i że byłam taka dzielna. Ale to naprawdę nie był jakiś straszny ból, ot, bolało, ale spokojnie to wytrzymałam. Trzeba tylko dopilnować, żeby przed wyrwaniem dostać skierowanie na zdjęcie rentgenowskie, bo jeżeli korzeń jest wyjątkowo duzy, to lepiej usunąć ząb u chirurga.

Gość bardzo boli
:D:P

Gość ...........jaki tam bol
Nie boj sie...zastrzyk spowoduje, ze nie bedziesz czulam ostrego bolu.......tylko cos tepego w tle.....:):)

Gość czy wyrwanie
dzieki za pocieszenie:) a potem tam jest dziura po tym zebie? w ogole to nie wyobrazam sobie jak mnie tak bedzie ciagnac za tego zeba.. chyba umre.. jesli przezyje to napisze jeszcze jak bylo:) a jak nie to.. zegnajcie..:P

Gość miniaturka
zastrzyk jak dostaniesz to nic nie boli ja miałam zastrzyk w 3 seriach troche kuło ale nie było tak źle dopiero boli jak zastrzyk przestaje działać po jakiś 3 godzinach ja tak miałam wtedy już jesteś w domku dasz rade uszy do góry (-:

Ja mam 4 osemki do wyrwania.. 😭 nie wiem za jakie grzechy mnie tak chojnie obdarowano.. Poki co odkladam wizyte na \"swietego nigdy\" ;) ehh..

Gość nie boj sie zupalnie
dentysci maja swoje dobre chwyty, mozesz w ogole nic nie poczuc. Radzilabym isc do faceta ( ma siele) chirurga szcekowego.