Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Byku

zrozumcie że do 22-23 lat dziewczyna jest jeszcze DZIECKIEM !!!!

Polecane posty

Uważam, że takie uogólnianie prowadzi prosto do.. stereotypów.A stereoty jak (nie od dziś) wiadomo są krzywdzące i często zupełnie niegodne ze stanem faktycznym. To, że Wy się zgadzacie może świadczyć o tym, że właśnie tak postępował u Was rozwój psychologiczny lub u osób, z którymi macie kontakt - ale wszystko zależy od osoby.Nie można pisać, że jeśli ktoś się z tym nie zgadza jest dalej niedorosły - to jakiś absurd, w ten sposób jednoznacznie odmawia się innym prawa do posiadania odmiennego zdania - i to jest właśnie dziecinne.Uważma, że kwestia dorosłości zależy przede wszystkim od wychowania przez rodziców jak i środowiska, w którym człowiek przebywał. NIE MA REGUŁY!

Gość ale to nie sa stereotypy
a stwierdzenie faktów :P a panie w tym wieku niech zamilkną, bo naprawdę burzenie się ni ma sensu. pożyjecie, zobaczycie...

Akurat ja ten wiek mam za sobą. Ponadto - jeśli nie odróżniasz stereotypu od faktu to faktycznie - coś z Tobą nie tak...Mimo wszystko pozdrawiam

Gość rozjemca
większość 22-23 lat to jeszcze dzieci

A ja bym to nazwała trochę inaczej -każdy wiek ma swoje prawa i o ile dla 25-cio latka 22-cio latka/latek jest jeszcze dzieciakiem o tyle dla równolatka dzieciakiem jest 18-to latka/latek czy dla 40to latka tym dzieciakiem może być 35-cio czy 36-cio latka/latek. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ;-)W tym wypadku temat nie ma racji byu bo można \"to\" podczepić pod wszystkich bez wyjątku i właśnie o to mi chodziło ;-)

Gość olalele
czasem 18-stolatka jest dojrzalsza i bardzie dorosła niż 30-stolatka, to zależy od charakteru danej osoby, wyszłam za mąż mając 24 lata, byłam z facetem kilka dobrych lat zanim zdecydowaliśmy się na ten krok i nie uważam, żebym była wtedy dzieckiem

Gość hiehiehiehiehiehe
naglka>> to Ty nie odróżniasz stereotypów :P albo tez pozostałas na tym samym poziomie :P i dlatego nie widzisz różnicy, niestety, zarówno wśród facetów jak i koboet są opsobniki, co wyżej 20. roku życia mentalnie nie podskoczą :P:P:P

Gość nikt wazny
mam 22, a wydaje mi sie, ze zycie doswiadcza mnie o wiele dluzej

Wiecie co... rzeczywiscie nie ma co generalizowac, choc moim zdaniem, Byku ma bardzo duzo racji... Jednak roznych ludzi roznie los doswiadcza, wiec i sa na roznym poziomie dojrzałosci:) Z perspektywy lat moge powiedziec tylko tyle, ze rzeczywiscie w wieku 25-27 lat dziewczyny bardzo sie zmieniaja. Owszem, zmienia je praca, narzeczenstwo, dzieci i wiele innych powaznych decyzji, ktore w tym czasie sa przez nie podejmowane. Ale przede wszystkim zmienia sie stosunek do swiata, do samych siebie. Inne rzeczy zaczynaja interesowac, inne rzeczy bawic.. Cos w nas samych jest juz inne (nawet jesli nie myslimy jeszcze o malzenstwie, dzieciach i tym podobnych \"doroslych\" rzeczach :) ). Ja osobiscie bardzo sie wyciszylam.

Wicha - dokładnie - nawet jeżeli 20 latka twierdzi że jest dorosła i wie, czego chce, to za dwa lata jest większe prawdopodobienstwo że zmieni zdanie niz np. 26 latka. Po prostu w tym wieku pewne postawy są jeszcze płynne. Mówiąc, że w tym wieku dziewczyny nie powinny sie jeszcze decydować na bardzo poważne związki, nie mówie, zeby parnerow zmieniały jak rękawiczki, przeciez mogą byc z jednym chłopakiem, pomieszkać z nim, itp. a nie od razu pakować sie w małżeństwo. Jak dla mnie to za wcześnie bo oprócz tego, co napisałam wyżej, to przecież najpeirw trzeba pokoczyć szkoły i zdobyć pracę, bo chyba nie wychodzi się za mąż będąc na utrzymaniu rodziców? A poza tym, to skąd p[ewnosć że to ten jedyny, skoro jeszcze tak mało sie w życiu widziało i doświadczyło?

Gość blablanie
:P

Gość do Byka
Nie masz do końca racji. Ja w wieku 23 lat byłam bardzo dojrzała emocjonalnie.A tak w rzeczywistości bywa to różnie. Nie można uogólniać, generalizować. Choc teraz kiedy patrze na dziewczyny 22-23 latki to w głowie mi się nie mieści ich zachowanie. Kokietują na całego, nie zdają sobie sprawy jak głupio i niesmacznie to wygląda. No cóż takie czasy...