Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość początkowaaa

Witaminy FEMINATAL . Czy brałyście i czy dobry ?

Polecane posty

Gość anecia21
jestem w dziesiatym tygodniu ciąży a moje maleństwo ma już rączki i nogi wyglądające jak płetwy. od dzisiaj zaczęłam brać FEMINATAL a więc nie wiele mogę powiedzieć na ten temat. Cieszę się ,bo nie wymiotuję ani nie mam mdłości. czsami pobolewa mnie dół brzucha, ale lekarz zalecił mi branie no-spy. Nie mogę już się doczekać aż zobacze moją dzidzie kolejny raz podczas badania usg. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy. Dbajcie o siebie kobietki!

Gość ojaglupiutka
Bralam feminatal,byl dobry ale pod koniec i tak zaczelo mi spadac zelazo i musialam dodac jeszcze tabletki mus.z zelazem,pomoglo.

Gość anecia21
Zaskakują mnie niektóre wypowiedzi na temat preparatów witaminowych dla kobiet w ciąży. Przecież wiadomo, że każdy preparat zawiera mniej więcej te same witaminy i, że różnią się jedynie dawką. Uważam, że każda kobieta w ciąży powinna brać jeden z takich preparatów bez względu na to czy ma dobre wyniki badań czy złe. Nie patrzcie na siebie lecz na maleństwo, które nosicie pod sercem. Wiele kobiet nie kupuje sobie takich preparatów ponieważ żałują trzydziestu zł. Odmów sobie kilku słodyczy a kup sobie tabletki. Nie robisz tego dla siebie, tylko dla swojej przyszłej pociechy. Pozdrawiam mamusie!

Gość KoralikowaD
o feminatalu słyszałam dużo dobrego i wcale nie wiedziałam, że są 2 różne rodzaje! dopiero tu u was czytam. A od rana właśnie w necie szukam informacji o witaminach, bo też już się naczytałam, ze po tym to wymioty a po Feminatalu wszystko ok więc chyba też na feminatal się zdecyduję - tylko chyba ten N z jodem tak? tu jest skład: http://www.feminatal.pl/feminatal.html Czy lepiej ten feminatal bez N w nazwie?

Gość anecia21
To kolejny raz ja. Pamiętajcie kochaniutkie jeżeli zdecydowałyście się na Feminatal to kupujcie ten "N" on ma jeden składnik więcej, mianowicie "JOD". Polecam go w szczególności kobietom, które w ciąży będą chodziły w zimę lub na jesień i nie mają możliwości wyjazdu nad morze, gdzie jodu jest najwięcej. Moje maleństwo ma już 12 cm. Rozwija się prawidłowo i rośnie bardzo szybko. Już nie mogę się doczekać wizyty u lekarza, na którą jestem umówiona na sobotę, ponieważ zobaczę kolejny raz moje maleństwo podczas badania USG. To dopiero czwarty miesiąc a ja nie mogę się doczekać pierwszego spaceru!

Gość Mama_Zosi
Witam, ja też brałam całą ciąże Feminatal N. Właśnie ze względu na zawartość jodu - mój lekarz szczególnie to podkreślał. Zresztą teraz karmię i dalej biorę. Cenowo ok. Można popatrzeć na stronie www.feminatal.pl Pozdrawiam

Gość jusiek
zdecydowanie feminatal brałam przez całą ciązę

Gość Renatta
Feminatal N calą ciążę i okres karmienia

Gość natalia_NL
Czesc dziewczyny! Ja bralam Feminatal i Prenatal (przez pierwsze trzy miesiace) ale po obydwóch mialam mdlosci, wiec teraz nie biore zadnych, a wyniki mam SUPER i dzidzius tez czuje sie bardzo dobrze (to juz 6 miesiac) . Grunt to sie dobrze odzywiac - ja pochlaniam tony jablek, mandarynek, marchewek i brokul ;) Pozdrawiam.

Gość anecia21
Cześć przyszłe mamusie! Uważam, że samo dobre odrzywianie się nie zawsze jest dobre. Same wiecie, że w pokarmach, które spożywamy jest bardzo dużo chemi i to przez to nasze pociechy rodzą się z różnymi wadami. Jak najbardziej zalecam branie feminatal n. Pozdrawiam!

Gość ariaska
Czytam sobie i czytam te wasze wypowiedzi i mam mały dylemat, jestem w ok 4 tygodniu ciazy (dowiedziałam sie dwa dni temu z testu domowego), do lekarza ide dopiero w poniedziałek, ale pomyslalam sobie ze juz od dzis mogłabym brac witaminy - i teraz mam problemik, bo jedne z was piszą ze całą ciąze a inne ze dopiero po I trymestrze. Jak to z tym jest? A moze poczekac do wizyty?

Gość Tamarka1
Lepiej poczekaj do wizyty. Jak się jest w ciąży, to lepiej wszystko uzgadniac ze swoim ginem. A jak już się upewnisz, że powinnaś brac witaminy, to tez Ci polecam Feminatal N.

Gość nie wiem czy dobry
Ja biore Feminatal od poczatku ciazy. Teraz jestem w 17tc i dzisiaj podczas wizyty u gin. dowiedzialam sie, ze mam lekka anemie. Wiec nie wiem czy jest taki dobry. Odzywiam sie tak jak zawsze plus witaminy. Przedtem nigdy anemi wczesniej nie mialam.

Gość anecia21
Witam ponownie! Czytałam ostatnią wypowiedż i jestem bardzo zaskoczona. To, że pojawiła się u Ciebie anemia to tylko dlatego, że co czwartej kobiecie w ciąży to się przytrafia. Po prostu musisz więcej wypoczywać i zdecydowanie więcej jeść, a poza tym lekarz powinien przepisać Ci dodatkowe witaminy. Jeżeli tego nie zrobił, to zmień lekarza! Życzę zdrowia! Pozdrawiam

Gość samowystarczalna
jestem w ciazy , biore witaminy i mam anemie- jak sie ma sklonnosci do anemii w ciazy to witaminy nie pomoga ale w czym innym pomoga dlatego warto je jesc... ja mam zelazo w tabletkach, pije soczki z zelazem i nic...hgl. spada poprostu tak juz mam

Gość Renatta
Ja osobiście w ciaży miałam lepszą morfologię niż przed... Nie wiem,czy to przez witaminy, czy może dlatego, ze bardziej o siebie dbałam, zero kawki i imprez, same zdrowe rzeczy i dużo snu... Ale feminatal brałam dzień w dzień. Trochę mi się podczas karmienia pogoorszyła, ale co tu dużo kryć, Mały niezły ssak jest...

Gość aga c
witam! Ja biorę feminatal n od 6 tyg. ciąży, teraz jestem już w 16 i wszystkie badania wychodzą mi w normie. Zastanawiam się tylko nad jedną rzeczą? Na opakowaniu tego preparatu zalecana dzienna dawka wynosi 1 tabl. mnie lekarz kazał brać 2 dziennie. Napiszcie jakie macie dawkowanie. pozdrawiam

Dziewczyny, nie polecajcie innym proszę z takim przekonaniem róznych preparatów, o tym jakie witaminy powinna przyjmować ciężarna, musi zdecydowac lekarz. Jesli da pacjentce wolną rękę - tez ok, ale nie zawsze preparaty szeroko reklamowane sa dobre la naszego organizmu! Dla przykładu: Feminatalu z jodem absolutnie nie powinny brać dziewczyny z niedoczynnością tarczycy, ponieważ po takiej kuracji niedoczynność może dac o sobie znać i doprowadzić do straty dziecka lub rozwoju wad. Mam niedoczynnośc i wiem co mówię. W poprzedniej ciazy zakończonej poronieniem brałam niestety Feminatal, żaden lekarz nie powiedział mi, że nie powinnam. Teraz mam innego gina, który uważa, że przy prawidłowym odzywieniu organizmu nie potrzebuję zażywać żadnych innych preparatów oprócz kwasu foliowego. Oczywiście duzo owoców, przetworów mlecznych itd. jestem w 21 tc i wyniki mam ok, czuje się dobrze. Uważam, ze zawsze o przyjmowaniu czegokolwiek MUSI decydować lekarz, nie my same.

Oczywiście zapomniałam dodać, że przy mojej niedoczynności mam jeszcze podwyższony poziom przeciwciał przeciwtarczycowych, stąd ten zakaz używania jodu. To tak tytułem sprecyzowania, bo oczywiście przy samej niedoczynności jod jak najbardziej można przyjmować a i to pod kontrolą lekarza. Pozdrawiam wszystkie ciężarówy :)

Gość anted22
Ja jestem w 4 tyg. i biore Materna Centrum, moja mama pracuje w aptece i oni maja wszystkie w/w prez was preparaty, i myśle że jej opinia jest niezależna, to nie jest jej apteka. Każdy lekarz zaleca to z czym przychodzą do nich przedstawiciele firm farmateurycznych. byłam juz u lekarza, i zaczął mówić o feminatal, ale jak się dowiedział,że juz biorę inne toi powiedział ,że Materna jest o.k, jak juz będę miała wyniki, to napisze jeszcze. powodzenia dla wszytskich Mamusi

Gość niunek
hej, ja jestem w 21 t ciąży Feminatal N biorę od początku ciąży,badania w normie, zero dolegliwości, ciąża przebiega bez komplikacji. Życzę zdrowego dzidziusia:)

Gość gabisia164
cześć. ja jestem w 4 miesiącu ale dość często mnie jeszcze mdli, biorę prenatal complex ma najwięcej witamin w swoim składzie ale zastanawiam się czy się nie przerzucić na inne tylko niewiem na jakie? moim zdaniem to witaminy powinnyśmy sobie dobrać każda indywidualnie, posprawdzać z którymi się najlepiej czujemy.Tylko trocze to trudne bo opakowania są minimum na miesiądz.

Gość zyrcia
hej, ja biorę feminatal odkad sie dowiedzialam ze jestem w ciazy. a teraz juz jestm po polowce. wyniki dobre, zero zaparć bo podobno po prenatalu czasem sie pojawiają. senek poko co zdrowy wiec polecam :-) i w sumie jest stosunkowo tani bo mniej niz 30 zl za 60 tabletek

Gość PrzyszlaMama23
Ja tez biore i polecam

Gość tinka_
Witam wszystkich. Zamierzam zajsc w ciaze i kupilam feminatal N. Mam takie pytanie bo wiem, ze sa jeszcze 2 rodzaje tego feminatalu: feminatal 800 metafolin i feminatal 400 metafolin +DHA. Ten pierwszy jest dla kobiet przed zajsciem w ciaze i do konca 12 tc, a ten drugi od 12 tc do konca i w czasie kiedy sie karmi piersia. Lekarz kazal mi sprawdzic czy ten moj preparat ma 800 mcg kwasu foliowego. Czy moge dodatkowo jeszcze brac kwas foliowy?? I czy ktos spotkal sie z tymi odmianami czy przewaznie bralyscie ten feminatal N. Prosze pomozcie. Z gory dziekuje

Gość Agati
Ja także jestem w 8 tygodniu ciaży i polecam:) kwas foliwy jod magnez zelazo cynk miedz mangan witamina b1,b2,b6,b12,c,d,e,pp(niacyna) b-karoten biotyna Kwas pantotenowy To są niezbędne witaminki, które zawiera Feminatal:)

Gość cięzarówwkka
feminantal w przeciwiesntwie do innych dostepnych na rynku witamin dla kobiet w ciąży MAJĄ JOD

Feminatal w moim przypadku się sprawdził. Po Maternie miałam mdłości.

Gość mama Kordzia
Całą ciążę brałam feminatal i magnez, synek urodził się w 37 tyg i ważył 2700. Był malutki ale szybko nadrobił braki :) Trudno powiedzieć jakie witaminy są najlepsze chyba każda kobieta w ciąży bierze te które uważa za dobre. Osobiście byłam z niego zadowolona i spokojnie poleciłabym go innym mamom.