Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roztargniona

Szumi mi w uszach Pomocy

Polecane posty

Gość roztargniona

Moze ktos mial podobny problem i sobie z nim poradzil. Pisze w imieniu mojej siostry,ktora nie ma mozliwosci sama o tym problemie napisac.

a była u lekarza? tutaj jest raczej niewiele osób tej specjalności ;) to może być np. nadciśnienie, ale pewnie i wiele innych rzeczy...

Gość lekarz może pomc
wiem,że od nadciśnienia są takie historie ale też pewnie są inne mozliwości.Twoja siostra powinna pogadać o tym z lekarzem.Mi kiedyś szumiało jak bralam duże ilości polopiryny-podnosiła mi ciśnienie.

Gość bankusia
A czasem szumi jak masz uszy zatkane woskowiną i trzeba wtedy u laryngologa przepłukać ...

Gość roztargniona
U lekarza byla przepisal jej masaze,ale najgorsze jest to ze ona wpada przez to w panike.

Gość he he
niech powie otym lekarzowi...tak nie może być... a po co masaże na szum w uszach?Dlaczego jaka była diagnoza?

Gość roztargniona
diagnoza -sztywne barki i kark,wiem ze to brzmi smiesznie,ale powiedzial ze to moze od tego bo moze byc ucisk i dlatego ten pisk

Gość he he
to nie brzmi śmiesznie ale działa?

Gość roztargniona
Ten pisk jest nie do wytrzymania,nie mozna go niczym zagluszyc brzmi jak pisk hamulcow.

Gość he he
A masaże działają?To poważna sprawa bo utrudnia jej życie,nie daje normalnie odbierać świata przez co dostaje paniki.Polecam ci fachowe forum o zdrowiu"Forum zdrowie"może tam ktoś pomoże twojej siostrze.Wystarczy wpisać w google

Gość roztargniona
dzieki za dobre rady

Gość tez chora
polecam wizyte w Instytucie Fizjologii i Patologii Słuchu ul. Pstrowskiego 1 01-943 Warszawa tel. rejestracja: (022) 835 13 77 (022) 864 08 86 (022) 864 08 87 tam zbadaja przyczyne, moga byc rozne i pomoga.

Gość tez chora
narazie niech stara sie nie przebywac w ciszy, zawsze miec wlaczone radio badz telewizor, ale cicho, nie za glosno, troche powyzej swojego szumu, w nocy rowniez,jezeli spac nie moze. Nie myslec o tym, wiem,ze to trudne, ale mozliwe, starac sie miec zajecie. z tym da sie zyc,naprawde. pozdrawiam.

Gość oczywiście
może dziewczyna nie jest z waraszawy...

Gość Franczeska
Miałam podobny problem i okazało się, iż powodem była depresja. Osoby nerwicowe i depresyjne często na to cierpią.

Gość roztargniona
Dziekuje za zainteresowanie.Ktos doradzil mojej siostrze aby sprobowala do ucha wlozyc ""Firanik""jest to taki kwiatek,ziele o zielonych lisciach jak sie je dotknie to pachnie na cytrynke my na Slasku tak to nazywamy slyszalam tez nazwe ""Usznik"", moze to brzmi dziwnie ale piszczenie w uchu jak na razie przestalo,pozostal tylko szum.

Gość roztargniona
Ten listek pomogl ale na jeden dzien,teraz jest tylko gorzej i jeszcze glosniej piszczy.Tak ze tego nie polecam.

Gość a ja mam takie zdanie
sprawdx czy nie masz kandydozy - ta choroba często powoduje szum w uszach

Gość malwina22
do roztargniona,przezedl jej ten szum? mi pomagaja ziola bittnera sprobuj! na wacik i do ucha,albo sprobuj swiecowania uszu,mozna samemu zrobic w domu bez problemu zamow przez internet swieczki hopisun ok 15 zl para,