Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdumiona i wogóle

USG ---za mała główka ----

Polecane posty

Gość zdumiona i wogóle

witam, byłam dzisiaj na USG niby wszystko ok, ale ......... lekarz powiedział bejbik ma małą główkę. Jest poprostu owalna a nie okrągła (jajo) i stąd taki mniejszy wymiar czyli BPD 52,5 ja jestem w 22,6 tc a te wymiary są podobno na 20.0 tc. Czyli jest węższa a dłuższa . On powiedział że jest ok, ale jakoś tak się denerwuję i nie wiem co o tym myśleć. Troszkę się zamartwiam, czy ktoś też tak miał ?????

Gość jkgjccxgzdxgs
i zapomnialas przy okazji zapytac lekarza co sie o tym powinno myslec?

prawdopodobnie twoje dziecko jest w ulozeniu miednicowym a wtedy glowka rzeczywiscie wychodzi mniejsza rozmiarowo bo jest owalna. tym sie nie przejmuj... mam to samo i uspokajano mnie tysiac razy. mialam robione usg w 30 tyg a rozmiar glowki wyszedl na 28+4. to co prawda tylko tydzien a nie dwa ale to sie jeszcze u Ciebie unormuje. cieplutko pozdrawiam

jak byłam w 5 m-cu lekarz powiedział ze mały ma za małą główke.co ja w tedy przeszłam.sprawdzałam w internecie co to moze byc za wada.potem okazało sie ze brzuch jest za mały a główka dobra.karolek urodził sie idealny.3540 ,54 cm ,obwód głowy 33cm. takze nie przejmuj sie tym wszystko sie pózniej kształtuje.

Gość zdumiona i wogóle
dzięki dziewczyny, tak sobie mysle że jak jest ok to po co mi o tym mówił. Ech głupie uczucie, mam stracha i tyle. Ale i tak podniosłyście mnie na duchu

Czy ja wiem, czy to za mała główka wejdz na strone www.noworodek.pl i tam wspradz swoje wymiary. U mnie dzidziuś miał 49.7mm BDP w 20t5d, a według USG było 19t5d. MI się wydaje, że to zależy7 od parametrów ustawionych w USG. Napisze ci prawidłowe wymiary główki w twoim tygodniu: 22w0-22w6 51 56 61 23w0-23w6 54 59 64

Gość zdumiona i wogóle
czyli może nie jest aż tak źle :)

Gość zdumiona i wogóle
albo nie, nie za bardzo rozumiem bo jak miałam USG 22t6d = 51,5 to może ok ;(

Gość ciesz się przynajmniej
dziura ci sie bardzo nie rozerwie :)

nie przjmój się .Wiem że to tylko łatewo mówić kiedy u mnie jest już po wsyztskim.Ale mój synek w 30 tyg. miał głowke jagby był w 27-28 tyg. i wszystko się dobrze skończyło.Lekarz mnie uspokajał ,powiedizał że to dlatego że dizecko jest inaczej ułożone niż powinno