Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maratika

spadło mi niemiłosiernie całe pożądanie

Polecane posty

Gość maratika

po harmonecie :( zmieniłam lekarza i jak mu powiedziałam, że biorę microgynon to zapytał czy nie stać mnie na lepsze? ale ja się świetnie po nim czułam! poza większym apetytem żadnych skutków ubocznych! najpierw przepisał i novynette, ale prawie wpadła w depresję, teraz harmonet i niechęć do seksu, a jak juz jej nabiorę to o orgazmie nie ma mowy :( :( czy któraś miała coś podobnego i jak powiedziała o tym problemie lekarzowi? pomóżcie

Gość andzia00098
sprobuj yasmin dla mnie rewelka pozadanie nie spadlo, nie ma mowy o tyciu( przez pierwsze tygodnie po odstawieniu mercilionu i przejsciu na yasmin sikalam wybacz obrazowosc jak najeta):) no i przed spodziewanym krawieniem z odwstawienia zupelnie kobiecy i normalny PMS( bole piersi zmiany nastroju placzliwosc drazliwosc tak jak przy "normalnych "cyklach to moze nie jest takie cudownie fajne dla mego faceta ale swiadczy ze moj organizm tak zupelnie nie poddal sie chemii i tabletkom i ze ta tabsy "staraja" sie nasladowac normalny kobiecy cykl nawet z tymi znienawidzonymi przez nas i przez naszych facetow PMS pozdrawiam i zycze powodzenia:) aha ...jedymym mankkamentem yasminek jest ich dosc wysoka cena w porownianiu z innymi tabsami:(

Gość sdg
plus yasmin (bralam przez kilka miesiecy, nigdy wiecej!!!) powodowal: bole glowy (straszne) bole nog szybko sie meczylam libido - zero skurcze nog w nocy (straszne skurcze budzily mnie po nocach) nie radze! wroc do microgynonujesli byl dla ciebie dobry jest dobrze sie po nim czulas, to po co zmienialas?

Gość maratika
musiałam zmienić lekarza i powiedział co powiedział (patrz wyżej) chyba powiem, że w ogóle nie mam ochoty na seks i tyloe, tylko trudno tak powiedzieć to lekarzowi :)

Gość andzia00098
sdg a mialas robiony hormonogram przed wypisaniem yasmin? bo jezeli nie to wcale a wcale sie Twoim objawom nie dziwie:(

Gość maratika
prawda jest, niestety, taka, że mało który lekarz robi wszystkie potrzebne do przepisania tabletek badania...

Skoro po harmonetach itp masz spadek libido i inne dolegliwości, znaczy się, że mają one dla Ciebie za mało hormonów i wybór microgynu był jak najbardziej OK (szczególnie, że dobrze się po nim czułaś!!!). Niektórzy lekarze przepisują wszystkim kobietom, które do nich przychodzą, jeden rodzaj tabsów - bo dostają prezenty od firmy produkującej te tabletki. Skandal, ale taka właśnie jest Polska. Moja gin np. wciska wszystkim pacjentkom Mercilon, co chyba nie jest dziwne skoro w jej gabinecie i notesik i kalendarzyk i długopisik ma logo z tej firmy :] W każdym razie olałabym dobre rady Twojego obecnego ginekologa i zamiast kierować się ceną tabletek kierowałaby się ich skutecznością.

Gość MuN
Pillsy = libido na leb w dol :( Na mnie tak dzialal cilest, teraz logest tak samo - teoretycznie powinnam lazic do mojej ginekolog az do skutku, tzn az da mi pllsy ktore nie beda ze mnie robic zimnej ryby, no ale nie bardzo moge, bo w Polsce jestem 2 razy w roku i tylko wtedy moge isc do lekarza. W Anglii podobno idziesz do lekarza i on ci od reki daje pillsy, za darmo ale i bez zadnego badania - ale jakos nie mam zaufania do tutejszej sluzby zdrowia. Prawda jest taka, ze kazde pillsy dzialaja inaczej na kazda kobiete - wiec nie ma sensu radzenie sie kolezanek, co biora i czy to jest dobre, bo na ciebie moze zadzialac zupelnie inaczej. Trzeba dojsc do swoich pillsow droga prob i bledow, niestety. Powodzenia!

Gość Lamb
Mi po Yasmin spadło libido, a po Harmonecie wszystko jest ok. Zależy od organizmu :)

maratika - nie mów lekarzowi, że nie masz ochoty na seks, ale jest taki ładny zwrot - \"moje libido spadło do zera\" ;) każdy wie o co chodzi a nie brzmi już tak intymnie :) i też zgadzam się, żebyś wróciła do micro, skoro dobrze się po nim czułaś. idąc do gina po tabletki bałam się, że mi też przepisze to, co go finansuje. ale zobaczyłam u niego kalendarzyk yasminelle (Schering CA), notes harmonetu (Wyeth-Lederle), a mi przepisał novynette (Gedeon Richter). więc chyba nie jest tak źle? ;)