Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Japonka26

Skad sie biora nieplanowane dzieci?

Polecane posty

Gość Japonka26

Zastanawia mnie jedno: skad tak duzo nieplanowanych dzieci? Przeciez uswiadomienie seksualne zarowno mlodziezy,jak i doroslych jest w obecnych czasach bardzo duze. Jest szeroka gama srodkow antykoncepcyjnych. Jest szeroka wiedza medyczna- praktycznie kazda kobieta moze sie nauczyc rozpoznawac,kiedy ma owulacje (sluz i te sprawy). Wiec SKAD TYLE NIEPLANOWANYCH CIAZ??????? Tylko blagam nie piszcie,ze ktos slyszal,ze kolezanka jego kolezanki zapmniala tabletki antykoncepcyjnej, wiec zaszla. Piszcie jak to bylo w waszym przypadku.

Gość zdradzę wam tajemnicę
jeżeli mamy tak bardzo uświadomioną młodzież to powiedz mi skąd tyle topików w stylu-czy dziewica może być w ciąży??

Gość Japonka26
Akurat dziewica moze byc w ciazy, jesli uprawia petting i (mowiac obrazowo) sperma partnera dostanie sie w okolice jej pochwy (np na palcach).

Gość no i co
???

Gość Japonka26
Nikt nie zaliczyl wpadki????

Gość lornetka
część wpadek to takie "niby" wpadki - dziewczyna chce mieć dziecko a facet nie to przestaje np.brać tabletki i o tym nie mówi

Gość mroowa
moze ldatego,ze z reguly i stosunek jest nieplanowany...i kto w tak szczytowej chwili chcialiby biec do apteki...zanim wroci do partnerka sie rozmysli...

Gość dawac dawac

Gość katek
co do tych nieplanowanych stosunkow... jeśli obojgu zależy żeby nie wpaść to są i tabletki i plastry... i wiele innych srodkow... ja biore tabletki, ale gdy ich nie bralam moj facet mial w pokoju przynajmniej 3 gumki... więc mysle ze to bardziej z głupoty i nierozwagi...

a może takie wpadki u innych kobietkach są planowane???? , a może głupota zapomnieniem idzie w parze???? kto to może wiedzieć. Gdyby było dobre swiadomienie to by tylu niechcianych ciąz nie było. Jeśli Ty zaliczysz wpadke to zastanawia mnie co Ty nam powiesz

Gość Japonka26
Wlasnie chodzi o to,ze ja sie bardzo, wrecz panicznie boje wpadki i dlatego tez zalozylam ten topik- ku przestrodze takim,jak ja. Mialam nadzieje,ze osoby,ktore zaliczyly wpadke, wypowiedza sie tutaj i bedzie to dla innych pewnego rodzaju ostrzezenie- ze kazdy bedzie mogl wyciaganc dla siebie odpowiednie wnioski, co robic (lub czego nie robic,na co uwazac,itp),zeby nie zaliczyc wpadki. Nie wierze,ze wszystkie wpadki,to tlyko wpadki pozorne,a tak naprawde sa z premedytacja planowane. Jednak niestety na razie nikt, kto zaliczyl autentycza wpadke sie jeszcze nie wypowiedzial :(

Gość mroowa
do katek--> ja nie wiem ludzie czy wam naprawde w glowach nie miesci,ze ludzie uprawiaja seks rowniez z przypadkowo spotkanymi ludzmi...ciagle tylko piszecie "ja i moj facet"..ja pierdole,to nie znaczy,ze cala reszta swiata jest w zwiazakch...czlowiek idzie na impreze na "jedno piwko" ze znajomymi,ze niby szybko wroci do domu,ale w miedzyczasie ktos sie dosiada,jedno piwko zamienia sie w 6...i potem sie nie za duzo pamieta,a ochota po piwku rosnie..a nie planowalo sie wiecej niz 1 piwko,to prezerwatywy nie ma ze soba..tak tak wiem,jak sie nie ma,to sie nie robi,tez tak uwazam,ale jak sie totalnego zgona,to najwyrazniej nie jest to takie oczywiste:/

Gość ..............jiiuugj
to wszystko wina bociana

Gość 16latka
hmm...wpadk powiem ci ze zabezpieczałam się cały czas z partnerem uwazaliśmy zawsze i jakos wpadłam nie mam pojecia jak:(

Gość piszcie

Gość z głupoty

Gość ngLka
Warto wiedzieć też to, że nie zawsze są takie obustronnie nieplanowane ;))))

Gość GŁUPIE PYTANIE
Najlepiej się wymądrzać, przez 7 lat bralam tablrtki antykonc. przy ostatniej zmianie tabletek zaszłam w ciąże!!! mimo że NA PEWNO brałam je regularnie nie chorowałam itd. czasami tak sie dzieje i dlatrgo żadna metoda nir daje 100 pewności, wiec sie nie wymądrzaj, pozdrawiamy wraz z mojąukochaną 3 tyg córeczką

Gość ola_29
na skutek stosowania ruletki watykańskiej :(

Gość Japonka26
Do osoby,ktora podpisala sie nikiem "GLUPIE PYTANIE", gdybys przeczytala dokladnie wszystkie moje wpisy, to wiedzialbys,ze sie nie wymadrzam. Moje, jak to nazwalas, glupie pytanie wynika z leku o to,ze sama taka wpadke zalicze. Dlatego wlasnie chcialam,aby wypowiadaly sie tu osoby, ktore maja nieplanowane dzieci-aby pisaly,dlaczego tak sie stalo. Mialam nadzieje,ze wypowiedzi te bylyby pomocne mnie i osobom,ktore podobnie,jak ja,boja sie takiej sytuacji. Niemniej jednak dziekuje ci za wypowiedz, aczkowliek prosze,aby nastepne wypowiedzi byly jednak mniej agresywne.

Gość japonka poczytaj kilka
ostatnich stron topicu "Jaką spiralę?", a w szczególności wypowiedzi osoby o nicku "do pań ze spiralką". Wtedy znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie.

Gość do ola29
mowisz o metodzie obserwacji sluzu i mierzenia temp.????

Gość dzieci biora sie...
od bociana!

Gość odswiezam