Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość j-u-l-e-c-z-k-a

codzienne mycie glowy

Polecane posty

Gość Macius
czesc tez myje glowe codziennie uwielbiam patrzec jak wlosy sa puszyste i zadbane jako chlopak tez mam calkiem dlugie w losy zeluje sie i w ogole uwazam ze nie dobry szampon to podstawa ale dobre wmasowanie i idealne splukanie szamponu pozdrawiam ;) wspolczuje tym ktorym sie przetluszczaja tez tak keidys mialem uzywalem bodajze przez tydzien 2 razy dziennie head & sholders

CZEŚĆ!!! DOLACZAM SIE do tych ktore musza myć włosy codzienne. Ja ego nie znosze mimo ze mam krótkie włosy, ale najpierw myje wlosy szamponem a póżniej nakladam odzywke i spłukuje. Zajmuje mi to jakies 20 min. i do tego dochodzi jeszcze ukladanie ich. A szamponu nie znalalzlam na ten problem. Nie mycie ich przez dlugi czas odpada bo pracujei nie wiem czy sama bym wytrzymła.

Ja takze myje włosy codziennie. Mam krókie włosy - przetłuszczaja sie ale poza tym codziennie rano jak wstane z łóżka to wyglądam jak Bart Simpson;) Włosy stoją na sztorc. Muszęje umyć bo tylko to pomaga. RObie tak już od kilku lat. Przyzwyczaiłam się. Ale jakisczas temu z ciekawosci zapuściłąm włosy na takie półdługiei nei musiałam ich myćcodziennie tylko co dwa dni. NIe przetłuszczały sie tak często i lepiej się układały.

A ja po prostu uwielbiam myć włosy i najchętniej robiłabym to 3 razy dziennie

Gość MamDoPasa
Musze myc je codziennie, bo rano czuje, ze sa nieswieze :( takie "przylepione do skóry głowy" Wstaje koło 5:00-6:00 wiec mycie glowy dla mnie to skaranie boskie, a pozniej to jeszcze wysuszyc...Ostatnio zaczelam myc je o 23:00 delikatnie osuszam i do rana schna same w reczniku....Jakos to wyglada ale ciagle wydaje mi sie ze sa nieswieze...Juz sama nie wiem co robic....Mam dosyc...

Gość idź do dermatologa
poproś aby przepisał Ci jakieś specjalne płukaniki,toniki ,płyny na zmniejszenie przetłuszczania się włosów.

Gość kiko12
Dziewczyny! Tez tak miałam! Dostawałam juz jasnej cholery! Nawet mi nie starczało jak umyłam włosy popołudniu, bo rano i tak sie w nich źle czułam. Od jakichś 3 tygodni stosuję Seboradin szampon i balsam. Balsam trzymam na głowie tak jak jest napisane na butelce - 3-5 min.Dodatkowo raz zrobiłam kurację że umyłam w czwartek rano i przeczekałam do niedzieli rano bez mycia. Teraz myje co 2- 3 dzień!!!! Rano tylko grzywkę myję, bo ją cały czas dotykam to sie szybciej tłuści. Ulga totalna!

Gość gość
Używajcie Hildegard Braukmann - ich szamponu poprawiającego objętość włosów - powinien zdecydowanie pomóc, ale do totalnej zmiany potrzebny jest czas. Moim zdaniem codzienne mycie nie jest dobrym pomysłem, no chyba że faktycznie włosy są w fatalnej kondycji. Ale to już sami musicie ocenić.