Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pinkowa

wlasnie bylam pierwszy raz u ginekologa

Polecane posty

Gość pinkowa

bardzo sie denerwowalam, ale pan byl bardzo miły....wszystko niby ok, ale jednak jakos tak dziwnie...lekarz zrobil mi cytologie- wynik za 3 tygodnie, to bardzo dlugo trzeba czekac. No ale coz, na to nic sie nie poradzi. Zastanawiam mnie inna sprawa: cale badanie nie trwalo nawet 5 min....byl wywiad na poczatku, usiadlam na fotel, lekarz zrobil mi cytologie i powiedzial ze nic innego na gole oko nie widzi...to wszystko? tak krotkie badanie? zapytal tylko jeszcze czy w rodzinie byly przypadki nowotworow i powiedzial ze po miesiaczce mam sobie zbadac piersi...to wszystko. Wydaje mi sie ze troche potraktowal mnie jak rutynowy szybki przypadek:/ a jakies badanie na grzybice pochwy?

Gość pinkowa
zastanawiam sie jeszcze to z tym wynikiem cytologii...bo skoro moge zadzwonic po wynik to jak sie dowiem ktory stopien nadżerki mam? pierwszego sie nie leczy podobno, ale co z drugim lub trzecim nie daj Boze:)? czy ta sprawa nie zostanie zaniedbana?

Gość hehheaaa
przeciez badanie na fotelu trawa chwilke...jak nie masz problemow i pytan to było ok:)

Gość oczywiscie
,ze takie badanie trwa chwilunie zawsze tak jest a o wynik cytologi sie nie martw ja np.jak mialam kiedys 3to pani mnie telefonicznie poinformowala abym przyszla do lekarza jak mialam 2 to spoko luzik kontrola za pol roku a z 1 to wszystko oki wiec nie ma sie co martwic:)No glowa do gory wszystko u Ciebie oki:)Pozdrawiam

Gość pinkowa
hmm...a jesli moge zapytac jak byl leczony ten trzeci stopien? Podobno kobietom ktore nie rodzily nie robi sie wypalania, czy to prawda?

Gość naczytalam sie
jezeli nie powiedzialas ze masz jakies dolegliwosci to po co badanie na grzyba?? wiesz ze za to sie placi wiec po co ? a lekarze sa rozni moj zawsze na poczatku mnie pytal czy wszystko ok jak mowilam ze ok to nawet nie badal tylko wypisywal recepte na tabletki a jak nie ok to wtedy badal :D tez byl staruszkiem i wolalam go od mlodszych ktorzy zasze dlugo i wnikliwie badali wszystko :O

Gość oczywiscie
gdy mialam 3 to pamietam ,ze dostalam jakies globulki dopochwowe i po klopocie stosowalam je chyba tydzien pozniej kontrola i wszystko oki:)to juz bylo trochedawno wiec nie pamietam co to za globulki byly:( teraz jest wszystko oki:)

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
za co się płaci? za cytologię? u państwowego lekarza? wnioskuję, że był państwowy po opisie - a zapytał chociaż czy palisz? a cytologia nie oznacza ani grzyba, ani nadżerki - powiedział ci, że ją masz? bo nie doczytałam tego?

Gość pinkowa
to byl moj pierwszy raz u ginekologa wiec powiedzial ze skoro nie mialam nigdy robionej cytologii to ja zrobimy. Lekarz byl panstwowy:) i za cytologie nie placilam, wiecej nic o oplatach mi nie wiadomo:)

Gość pinkowa
acha ...w poczekalni byl cennik badan...ale takich wykonywanych poza limitem z NFZ. hmm...jak to bylo...cytologia - 10 zl, porada chyba 30 zl

Gość pinkowa
moge tylko zachecic wszystkie dziewczyny ktore mialy tak wielkie opory jak ja, ze trzeba sie w koncu zdecydowac i przebadac dla wlasnego spokoju ducha. Mnie to juz meczylo od dawna, sama nie wiem co bylo gorsze: obawa przed wizyta czy wyrzuty sumienia ze jeszcze nie poszlam. Mialam w koncu dosc tych meczarni - rozne choroby mi sie po nacach snily - i w koncu poszlam. naprawde nie bylo zle...serio!

Gość oczywiscie
no i bardzo dobrze,ze zrobil Ci cytologie ja mam robiona raz na rok :)jak jest wszystko oki:) Nic sie nie martw ja tez tak mialam kiedys jak pierwszy raz bylam u lekarza ginekologa.

Gość oczywiscie
super,ze tak napisalas bo ja np.mam kumpele ktora ma 28lat i jeszcze nie byla bo sie boi!!!! No szok.Tlumacze jej ,ze to nic strasznego itd.ale nie rozumie tego strach ma wielkie oczy. Nie ma sie czego bac :)

Gość pinkowa
wlasnie...czlowiek wyobraza sobie nie wiem co...ech...a w sumie gdy jest po wszystkim to robi wielkie oczy, bo nie wie czy lekarz o czyms strasznym nie zapomnial, bo to przeciez ani nie bolalo ani nie trwalo conajmniej 15 min..nie wiedzialam czy poradze sobie ze wstydem. W koncu to jakis obcy czlowiek i w dodatku facet!! ale siedzialam sobie w poczekalni a ze mna 3 inne babki, lekarz byl wyluzowany, pytal co studiuje itp. aby odwrocic moja uwage od mojej golizny...hehe...:) bylo ok. Musze powiedziec o tym mojej mlodszej siostrze, bo ma 20 lat i chyba jakies drobne problemy ale sie boi i chyba nie planuje wizyty

Gość oczywiscie
no lubie takie fajne dziewczyny jak Ty ktore potrafia normalnie o tym pisac.Pewnie,ze pogadaj z siostra 20 lat to juz jest wiek na taka wizyte jak najbardziej! Trafilas na normalnego,fajnego lekarza.Pewnie,ze moga tez byc tacy ktorzy badaja ,badaja i badaja:( ale to wyjatki uwierz mi.Ja mam akurat starsza mila pania doktor:)i naprawde jestem z niej bardzo zadowolona:)i pewnie nie tylko jest zawsze kolejka przed gabinetem.No i musze sie rejestrowac dwa tygodnie wczesniej ale warto miec takiego swojego sprawdzonego lekarza:) POzdrawiam.

Gość odpowiadam
Badania na grzybicę pochwy nie trzeba robić bo zauważyłby,że jest coś nie tak podczas badania,upławy itp.Natomiast powinien zbadać ci piersi,zawsze a nie kazać ci samej... I dodatkowo oprócz badania pochwy pewnie sprawdził jajniki(ręką) a z cytologią trzeba czekać tak długo bo robisz to pewnie państwowo,normalnie trwa to 3 dni,góra tydzień.