Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magdalenka z Enka

Test na Hiv- w aptece?

Polecane posty

Gość Magdalenka z Enka

Czy mozna taki test kupic w aptece czy tylko poprzez pobranie krwi w przychodni?

Gość Magdalenka z Enka
up

Gość odpowiadam
Nie tylko taki robiony w przychodni.Teraz wiele punktów już robi taki test.Trzeba pobrać krew...

Gość ciekawskaaa1
Morgaine a cos ty taka zorientowana?robiłaś sobie?

Gość odpowiadam
Morgaine nie wiem czy wycofali ale jeśli ktoś traktuje tę sprawę poważnie to powinien taki test zrobić sobie w przychodni.Można przecież anonimowo,są specjalne punkty.Poza tym w aptece jak sądzę trzeba będzie taki test zamówić.

O tych aptecznych testach czytałam jakiś czas temu w prasie . A czy robiłam? Tak, robiliśmy z moim facetem, ale w przychodni.

Gość ciekawskaaa1
Morgaine wiesz co mam taki sam problem tzn chciałabym zrezygnować z prezerwatyw ale boje się bo mój partner miał już kilka kobiet przede mną ale niestety nie wiem jak mu to powiedzieć,że się obawiam z tego właśnie powodu.To takie krępujące i napewno niezbyt miłe dla osoby której to komunikujemy:/

W moim przypadku to on miał obawy, że mógł się zarazić i sam zaproponował, że się zbada, a ja poszłam z nim, bo uważałam, że jemu też się należy się taka pewność. Wiesz, ja na Twoim miejscu zaproponowałabym, że pójdziecie własnie razem się zbadać. Pewnie wychodząc z taką propozycją też byłabym skrępowana i bałabym się reakcji, ale wydaje mi się, że lepiej sprawdzić, niż się denerwować. W końcu każdy może być nosicielem...

Gość ciekawskaaa1
Morgaine próbowałam już pare razy , ale za każdym razem stchórzyłam. A najgorsze jest to ,że on był kiedys z dziewczyną która była totalnym szmaciskiem i stąd ten mój lęk.Boję się bo wiem że pomyśli że jestem stuknięta i mam go za jakieggoś kurwiszona:/A z drugiej strony nie chce ryzykowac i mieć nadzieje później ze wszystko jest dobrze.

Wiesz, spróbuj z nim pogadać tak ogólnie o AIDS itp., żeby przygotować grunt, a potem jakoś delikatnie zaproponuj takie wspólne badanie... Chyba lepiej, żeby pomyslał, że jesteś stuknieta, niż żeby Cię zaraził (tfu, tfu) pewnie wszystko jest w porządku z nim, ale masz podstawy, żeby się bać. Nie umiem Ci doradzić nic innego. Nie mogę Cię przeciez z czystym sumieniem uspokoić, że e, tam, nie masz się co martwić. Znalazłam forum : http://seropozytywni.brv.pl/ Może tam, gdzie są ludzie z tym problemem, ktoś będzie umiał ci poradzić, jak go namówić?

Gość ej no niunia nie mozesz
ryzykować, jesli decydujecie sie na seks to znaczy ze jestescie dorosli, a jesli tak, to nie ma, ze ktos sie obrazi czy cos. masz prawo spytac i oczekiwac. jesli sie obrazi to znaczy ze nic nie wart szczeniak i go olej. A jesli jest spoko gosc to zrozumie

Gość ciekawskaaa1
Morgaine bylam na stronce ale tam ona jest jakas niedporacowana niestety nie da sie otwierac linków. Wiem macie racje ja tez to wszystko wiem , ale musicie mi przyznac ze jest to bardzo bardzo krępujące nawet dla bliskich sobie osób. Morgaine a mam pytanie gdzie robiliscie sobie test?I czy nie było dziwnych spojrzeń w waszą stronę gdy prosiliście przy okienku o ten rodzaj testu?

Gość lisia skóra
A jak robi sie taki test w przychodni to ile sie płaci? Tak mniej wiecej ,bo może ceny sa różne

Gość ej no niunia nie mozesz
tak, rozumiem mozesz sie glupio czuc, ale chyba wazniejsza jest ta pewnosc... i wiem, ze to musi byc niemole tak isc do przychodni i rozmawiac z tymi paniami, ale cos za cos, lepiej sie nie obawiac i nie myslec o tym, tylko po prostu pojsc... wiem, latwo mowic... tym bardziej, ze nie bylam nigdy w tej sytuacji, jestem pierwsza i on tez jest pierwszy.... no, ale jakby bylo inaczej, to na pewno bym sie odwazyla spytac i porposic o badania

W specjalnym punkcie diagnostycznym przy poradni uzależnień. Nikogo to nie dziwiło, pewnie w dużej mierze ze względu na lokalizację.

Aha, w takich punktach robi się za darmo i anonimowo, chyba, że się przepisy zmieniły, a ja nie nadążam...

Gość lisia skóra
a takie punkty są w każdym mieście? ( pewnie nie ) ,jestem ciekawa,jak bym mogła za darmo to bym sobie zrobiła taki test-dlatego tak sie wypytuję