Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

loana

co zrobic gdy dziecko placze przed snem?

Polecane posty

chcialam sie was poradzic jestem niania 10 miesiecznej dziewczynki i zastanawiam sie czemu przed snem strasznie sie buntuje i placze? czy wasze dzieci tez takie byly, sa? co na to poadzic?

Domyślam się, że płacze przed snem popołudniowym. Może dziecko nie chce spać? Moja córeczka od 11 miesiąca przestała sypiać w ciągu dnia. Zdarza jej się taki dzień, że zasypia, ale może raz na dwa tygodnie. Poza tym nie potrzebuje tego dziennego snu, a w nocy śpi od 20.30 do 7.30-8.00.

w ciagu dnia spi 2 razy rzadko raz , przez ok 2-3 godz po 3-4 godz od drzemki jest juz straszie marudna, trze oczka, ziewa dzis bylo ok z zasyianiem ale czasem chodz jest zmeczona nie ma zamiaru zamknac oczek i zasnac... czytalam w jakims topiku ze dzieci miedzy 7-8 miesiacem odkrywaja swoja osobowosc moze w ten sposob to sie u malutkiej manifestuje?

Gość linka100
a może przytulenie pomoże, mojemu synkowi dużo opowiadałam przed snem cichym, ciepłym tonem i usypiał szybciutko. Może potrzebuje Twojej obecności.

:) zasypia u mnie na rekach lulam ja tulam i cieplo przemawiam spiewam kolysanki... a ona jak sie zdenerwuje to to sie napreza i wygina... czy tez tak macie? ja chyba jednak cos zle robie...

Gość czasami
małe dzieci jak są zbyt zmęczone to nie mogą zasnąć. Może tak jest w twoim przypadku? olecam forum małenocne marudy.

A może cos jej dolega? Może boli ją brzuszek? Przeciez chyba nie powinna sie tak naprężać i wyginać?

Gość lkop
Jegnąć go w czoło i będzi mu wesoło...........

to wyginanie to jest jakby protest ... tak mysle tak jak jest zmeczona trudniej jej zasnac wiec musze wyczuc odpowiedni moment:) dziekuje za odpowiedzi :)

Może jest jej źle bo nie ma się do kogo przytulić? Może sprawisz jej bardzo fajną przytulankę? Mój synek ma taką z główką misią a dół jest pieluszką tetrową. Bez niej nie zaśnie. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco.