Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona jezykiem

kolczyk w jezyku !!czy cos z nim nie tak..??

Polecane posty

Witam.. Bardzo chcialabym prosic o rade osoby majace kolczyk w jezyku.. Kolczyk zrobilam jakies niecale 1,5 tygodnia temu, na poczatku byl minimalnie spuchniety, oczywiscie kosmetyczna wybrala mi kolczyk dosyc dlugi jak na moje oko :) Wiec na poczatku bylo wszystko ok po kilku dniach jezyk przestal mnie bolec i myslalam ze wszystko sie goi.. Natomiast tak od 3 dni zauwazylam jakby jezyk mi spuchl i ta kuleczka na gorze jakby "zarasta skora z jezyka" Pewnie napiszecie ze kolczyk jest za krotki albo cos w tym stylu, ale jesli od dolu popchne kuleczke to widze ze kuleczka z gory sie podnosi i jest ok.. Mam nadzieje ze ktos zrozumial to co napisalam :))) Zadzownilam do miejsca gdzie robilam kolczyka i babka powiedziala mi ze tydzien po przebiciu jezyka on jest najbardziej spuchniety.. ze mam jeszcze czekac no i plukac szalwia i plynem antyseptick czy cos takiego :) Wiec mam powody do zmartwien czy nie?? czy to normalnie ?? bardzo prosze o rade.. bo sama zaczynam sie martwic :((

Gość hm..ciekawe
czy kolczyk w jezyku robi sie dla lepszego sexu oralnego? po to zeby seplenic? zeby bolalo? czy co?

po prostu zeby miec...

Gość odpowiadam
Powinna ci kazać przyjść do siebie na kontrolę,sama nie mam kolczyka ale tak robiła moja kosmetyczka,która zajmowała się również tym.Doopiero po obejrzeniu mogła stwierdzić czy wszystko dobrze się goi.

Gość wyjmij go natychmiast
bo wdalo sie zakazenie!!! :(

tez tak mysle ze to jakies zakazenie niestety mojemu chlopakowi owszem i spuchł język ale zaraz na poczatku a po tygodniu bylo wszystko ok więc Tobie pewnie zaczyna sie jakas infekcja i może zacząć ropieć

Gość odpowiadam
Poszłabym do tej kobiety bez pytania,szczególnie jeśli się martwisz i zapłaciłaś za to.Po co wy ludzie się tak krzywdzicie?

kosmetyczka bo u niej robilam tego kolczyka powiedziala mi ze po tygodniu od przebicia jest najbardziej spuchniety jezyk i dlatego tak jest.. i powiedziala mi ze mam do niej przyjsc za tydzien jesli sie nic nie poprawi :-/ ale teraz juz sama nie wiem co mam zrobic.. Dbam o to zeby jakiegos zakarzenia nie zlapac, plukam plynami specjalnymi i wszystko robie tak jak mowila.. wiec to jest infekcja??

Gość odpowiadam
Poszłabym do niej jutro,uspokoisz się a tak będziesz myśleć co robić...Kosmetyczka może się mylić...

Gość a moim zdaniem żadne
zakażenie, ale dla pewność idź do kosmetyczki niech zobaczy, po co masz się martwić czymś co miało sparwaić Ci radość? :)

kurcze to ja juz nie wiem czy jest powod do zmartwienia czy nie :((?? ale jednak jutro pojade do kosmetyczki i pokaze ten jezyk zobaczymy co mi powie.. pozdrawiam

Gość hmmmmmmmmmmmm.....
ale naprawde Ci ten kolczyk na poważnie zarasta? czy tylko jest małe wgłębienie w języku w kształcie kuleczki..?? bo są przypadki wrastania kolczyków w skóre.. ale nie wiem jak to u Ciebie wygląda ja miałam "odbite" wgłębienie od kolczyka, ale nic mi nie zarastalo.. teraz jest wszystko OK.. i nieprawda, ze to jest tak raz dwa i wszystko zagojone.. każdemu rany sie goją inaczej.. mi sie dość długo język goił..

ciezko jest to wytluaczyc piszac.. ale postaram sie mam nadzieje ze mnie zrozumiesz:) Wiec jak mam jezyk i jest kuleczka i na jezyku jest wglebienie i praktycznie ta kuleczka cala w to wglebienie wchodzi i tylko widac czubek tej kuleczki..uff mam nadzieje, ze zrozumiesz o co mi chodzi :)

Gość ja bym na twoim miejscu
poszla do tej kosmetyczki, moze potrzebujesz jeszcze dluzszy kolczyk, ale moze do lekarza powinnas isc.... :o napisz jak bylo

Gość Martita21
ja mam kolczyka w jezyku od tygodnia i juz opuchlizna mi zniknela!!! na poczatku bylo najgorzej, idz lepiej do tej kosmetyczki niech zobaczy to na zywo, ale ja mam jeszcze taki dziwny nalot na jezyku, troche jeszcze czasem boli.....

Natychmiast wybierz siędo pani która przekłuwała Ci język!!!!! :( Mój chłopak miał to samo tylko że przekłuwał w salonie piercingu i kiedy przyszliśmy z \"reklamacją\" koleś jak najszybciej zmienił mu kolczyk na dłuższy... Pewnie w Twoim przypadku kolczyk też jest za krótki :(

Witam :) i wszystko sie wyjasnilo, okazalo sie ze kolczyk byl za krotki :( niby specjalistka go robila ale jednoczesnie przez telefon wciskala kit ze to opuchlizna :-/ dziwne.. Dzisiaj bylam w tym gabinecie i rozmawialam z szefowa bo ona rowniez zajmuje sie tymi rzeczami i powiedziala ze za krotki kolczyk i od razu zmienila na dluzszy i bardzo przepraszala.. ehh Grunt to to ze juz wszystko dobrze :) pozdrawiam i dziekuje za wszystkie wypowiedzi..

Gość karolina 13
Mam na imie karolina i mam 13 lat.poszlamdo rodzicow czy moge sobie zrobic ,oni odpowiedzieli,z eto niezbyt dobry pomysl.ale sie zgodzili.Opuchlizna trwa 2 - 3 dni pozniej jest juz ok.Zjedzeniem nie ma problemu tylko przez te 3 dni kolczyk troche boli.Jesli ktos zrezygnuje z kolczyka czyli mu sie znudzi jest to kwestia 24 godz i dziurka sie zrasta.Przeklucie jest niebolesne.Mam tez kolczyk w brwi na to rodzice wogle zgodzili sie bezproblemow.Przeklucie wogle nie boli i jest calkiem bezpieczne.Z kolczykiem nie ma zadnych problemow i wyglada super.

Gość o boze

Gość Psaj...
taka małolata a juz tyle kolczyków;] dobrze okreslone wyrzej:P A ja się do kosmetyczki NIGDY NIE WYBRAŁ!!! w uchu tak ale brew usta sutek jezyk...Nigdy u niej..!!Jedynie do studia..włąsnie ide jezyk przekuc ..chce tego tylko jedna sprawa akceptacja..nie rozumiem ludzi..chcesz miec kolczyk robisz to dla siebie nie dla innych dla wałsnej przyjemnosci..a CI k***a chgodza i sie nasmiewaja..jak tylko to słysza to Pedał!! Wku***ja mnie tacy ludzi..sory za przeklenstwa ale taka prawda..chce mieć kolczyk ale boje się że moja psychika nie wytrzyma tego..:(((

Gość sorry nie każdemu
muszą się kolczyki w twarzy podobać ja na laskę z czymkolwiek przekłutym w twarzy nie patrzę, ohyda, żeby własne ciało szpecić, zaakceptuję tatuaże, ale kolczyki po prostu mnie odrzucają a jakieś "gorsety" na plecach z kolczyków porobione to coś strasznego... dziurka zagio się tylko w języku, moja siostra miała kolczyk w pępku, kilka lat już nie nosi, a diura nadal jest... plemiona afrykańskie przekłuwały się na ciele dla jakichś swoich idei narodowych, po co to robią młodzi ludzie teraz?? ani się nie wyróżniacie, bo większość ma teraz kloczyki (w języku najczęściej) ani nie poprawiacie swego wizerunku...?

Gość Psaj
nie wiem czy poprawia wizerunku czy nie to mnie nie ma zadnego dla mnie znaczenia..robiac kolczyk robisz to dla siebie dla własnej satysfakcji chcesz spodobało się komus to dlaczego miałby nie robic...dal mnie jest to zrobienie czegos nowego ciekawego..jak się znudzi to bym zdjoł..co nie:] najgorsza moimi zdaniem jest tka akceptacja..zrobiłeś sobie kolczyk a juz Ciebie pedałem nazywaja..paranoja..Kolczyki akceptuje..ale bez przesady dobrze napisałeś..ja tam jutro ide sobie zrobic kolczyk

U kosmetyczki można przebijać jedynie ucho. I to ewentualnie chrzątkę i płatek - już chcąc sobie zrobić np. tragusa czy concha trzeba udać się do studia piercingu. Kosmetyczka ma jedynie PODSTAWOWĄ wiedzę na temat przekłuwania ciała - poza tym nawet jeśli wybieramy się przebić sobie np. wargę, to najpierw trzeba się przejsć po studiach piercingu w mieście, zobaczyć jakie gdzie panują warunki, i wybrać to najlepsze.

Gość stolat
u kosmetyczek nei robi si etakich rzeczy litosci!!1!! :O

Ja mialam kolczyk obiony ok. 5 lat temu, ale pamietam ze przez pierwsze 3 dni mialam nabrzmialy jezyk i potem juz bylo ok. Nie mialam z nim problemow. Po pierwsze robiony byl w profesjonalnym zakladzie a nie u kosmetyczki, po drugie trzeba bylo regularnie plukac usta roznymi specyfikami. W grudniu postanowilam wyjac kolczyk bo w koncu zdalam sobie sprawe ze niszczy szkliwo , a moje zeby sa dla mnie wazniejsze.pozdro

Gość Psaj
i to zrobiłem mam kolczyk..to co pisali wszyscy na forach to sa GŁUPOTY!!(ALE WAS FANTAZJA PONIOSŁA) ze nie wolno jesc zadnych jogurtów..że to boli..huja prawda..boli przekówanie troche potem jest lajt..troche głupie uczucie ale jak się przyzwyczaisz to jest zajebiste..:D:D można wszystko jeść..pić też mozna wszystko oprucz żeczy goracych i ostrych i wódki nie mozna pić przez pare dni.. a tak to szamać co dusza zapragnie..:] ale was wywiozło z tym że jedzeniem i że to boli.. jeden małysz szkopól jest..przewarzne ale to jak gadałem z tym co mi kolczyk robił chłopaki mdleja po przekuciu..wiem bo ja zemdlałem(prawie) ale potem jest git..hehe żeby było smiesznie to mi jezyk nawet nie spuchł..:D jem normalnie tylko czasem pomyle się i kolczyk ugryze..:D ale tak jest spoko:D i nie radze isc do kosmetyczki żeby kolczyk robiła..w uchu owszem ale nigdzie wiecej..bo to sie może tragicznie dla was skończyć ..pozdro dl tych co chca i mają maja kolczyk w jezyku..:)) 3m sie

i tak to jest jak sie robi piercing u kosmetyczek a nie w profesjonalnych studiach... nie panikuj, plucz dentoseptem (do kupienia w aptece)

Gość Psaj
hehe ale ja nie byłem u kosmetyczki:] tylko w profesjonalnym studiu..dla mnie ludzie co sobie u kosmetyczki kolczyk robia(może prucz ucha) to sa dla mnie kotami..:/ jak gadąłem z kolesiem co mi przekówał to powiedziła że tacy ludzie nie wiedza co robia i że to przekucie moze się dla nich żle skonczyc..i że temat przekóania u kosmetyczki to zostawi to bez komentarza..i słusznie..płucze tym dentoseptem cały czas..jezyk mi tylko czasem spuchnie ale potem wraca do normalnego rozmiaru..kostkami lodu okladam i opuchlizna raz da schodzi..

Gość może byś sobie mózg przebiła
a język to na pewno ci wkrótce odpadnie

Gość UWAGA....
kosmetyczka ktora podejmuje sie przeklucia osoby niepełnoletniej łamie prawo. zgode musza wyrazic rodzice.