Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kilijonek

Koszty badań

Polecane posty

Gość kilijonek

Jakie są koszty badań moczu, HBs, morfologii itp., nie mogę tego znależć w necie. Koszty w prywatnym laboratorium

Gość hehehehehehe
mrrfologiz bez rozmazu tak to chyba sie nazywa 10zl a reszta nie wiem .

Gość hehehehehehe
morfologia mialo byc :P

Dane z cennika publicznego zozu: Morfologia 5 zł Morfologia z rozmazem 8 zł OB 3 zł Ogólne badanie moczu 6 zł Antygen HBs 12 zł PZDR!

Gość hehehehehehe
w takim razie u mnie strasznie drogo :O widac kazdy sobie inaczej cennik ustala :O

Kangurku... Jak zechce to wypisze.. Ja mam fajna ogolna dr a ostatnio mnie zdziwila.. Poszlam do niej aby dala mi na krew i mocz badanie abym nie placila bo chodze do ginekologa prywanie.. A ta powiedziala ze nie refunduje sie kobiet w ciazy i nie dala mi na zwykle badanie... Ale koszt nie byl tak wysoki jak mowily dziewczyny.. Bo krew i mocz mowily ze placily o zgrozo 35zl a ja dalam 14 pytalam o inne badania i tak u mnie w mazowieckim za HBS 15zl WR 5 do 15 (jakos tak bo nie zapamietalam za bardzo) Glukoza 5zl Krew +mocz 14zl To nawet nie tak drogo!!!! Najdrozsza jest grupa krwi i toksoplazma.. to sa koszty ok 80-100zl

W dolnośląskim za toxo w grupie IgG i IgM zapłaciłam 52 zł, grupa krwi kosztuje ok 22 zł, glukoza 5 zł To niezły numer jak ciężarnym się nie refunduje, myślałam że ciężarne mają zapewnioną bezpłatną opiekę medyczną zagwarantowaną przez państwo... szkoda słów...

Asika.. Przychodnia w ktorej jest moja dr ogolna nie ma z fundszem podpisanego kontraktu na kobiety w ciazy bo to lekarze ogolni i dlatego.. Ale przeciez moglami zlecic krew i mocz.. Chocby dlatego ze przyszlam do niej z bolami glowy.. Widocznie nie chciala... No coz... ale jak sie okazalo nie taki majatek.. No masz racje.. U mnie grupa , tokso sa najdrozszymi badaniami.. A z tego co wiem labolatorium w ktorym robilam wczoraj badanie jest i tak najtansze w miescie :O

Gość kilijonek
Ha, to juz mam pewne rozeznanie, czyli tak ok.200 zł. Hmm, duzo i malo to to nie jest.Tak w sam raz. Dziewczyny, ja nie korzystam z publicznej służby zdrowia bo sa kolejki a ja na nie nie mam czasu. Kurcze, muszę zrobić grupe krwi chociaz mowilam gince, ze mam ARh+. Dzieki za informacje !

rusalka.... no tak,i tak też bywa. NIby płaci się za składki a za wszystkie badania i tak doją.Do gin chodziłam prywatnie i naprawde nie rozumiem dlaczego musiałam za wszystko płacić.Przeciez płace składki!!!!!!

Kangurku... Rozumiem Ciebie.. Ja nieraz jak patrze na pasek z wyplata to tych skladek jest od groma.. a ilosc pacjetow do lekarzy ograniczona - do lekarzy.. czyli do ginekologa -do poradni polozniczej.!!! Smiech na sali...!!! Jak sie decydowac na dziecko jak nie ma miejsc w poradni polozniczej :O KOMEDIODRAMAT doslownie!!!! Teraz chcialam sie zapisac do mojego gina panstwowo - tego samego co chodze prywatnie.. A tu fige.. Miejsc nie ma.. A zapisy na kwiecien zynia w marcu... Dodam ze na ten zapis czekam od pazdziernika!!!! A w pazdzierniku nie bylo miejsc do grudnia :O Szkoda ze tego typu komentarzy nie moze sobie przeczytac minister zdrowia... Moze by ktos wreszcie sie wzial za to!!!