Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kimi80

czkawka

Polecane posty

Gość kimi80

jestem w 32 tyg ciąży, moje maleństwo ma 3-4 razy dziennie czkawkę- czy to normalne?

Normalne, prawidłowe i pozytywne!!! - dzięki czkawce ćwiczą sie pęcherzyki płucne ;) a dziwecku prawdopodobnie nie przeszkadza to tak jak nam;:)

Gość kimi80
dzieki mychka za odpowiedz, bo nie byłam pewna czy to dobrze

Gość ela 79
mój niunio mial czkawkę w brzuchu no i teraz tez ma wszystko w porzadku zdrówka i powodzenia które bedzie cio potrzebne

Gość już nie wytrzymuję tego
a skąd wiecie, że dziecko ma czkawkę?

Gość kimi80
to jest takie charakterystyczne uczucie, ja ją rozpoznawalam odokolo 26 tygodnia

Gość to ja 3
Moj maly tez mial bez przerwy i troche sie tym martwilam. Ale teraz rozwija sie wspaniale, ma 2 latka i czasem dalej go czkawka meczy ale teraz to jest znacznie bardziej zabawne :)

Czkawka malego- to chyba najbardziej iryrtujące uczucie wywodzące sie z glębi brzucha - takie sobie rytmiczne (co 2-4 sek) \"pukanie\" trwające zazwyczaj kilkanaści eminut ;)

mam dokladnie tak samo jak opisuje mychka, tez za tym uczuciem nie przepadam...to sie zdarza tak jak u ciebie kami - 3 razy dziennie to minimum....lekarz mi mowil, ze tak ma wlasnie byc:-)

Mój gin mówił m, że czkawka u dziecka to bardzo dobry znak to znaczy że dobrze się rozwija. Jestem w 37 tyg i mój mały ma czkawkę gdy zjem coś słodkiego, prawdopodobnie bardzo smakują mu wtedy wody płodowe. ❤️ Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy.

Gość 3 tyg. po porodzie
mnie tez czesto nekaly czkawki maluszka,teraz maluszek jest juz z nami i nie ma dnia,zeby nie mialo czkawki,takze dziewczyny przyzwyczajajcie sie:)

Witam wszystkie przyszłe mamy i równiez te ktore juz sa mamami:) Ja juz zostałam mama w lipcu 2005 i moj synek w brzuszku miał codziennie czkawke, na poczatku nie wiedziałam co to jest i poszłam szybko do mojego lekarza on sie rozesmiał i powiedział ze ma czkawke i czeka na cos do jedzonka poczym zrobił mi usg i było widac jak mu sie czka.Wiec uspakajam wszystkie przyszle mamy ze to jest normalne :)

Gość mamamonka
Podczas ciąży moja córeczka miała czkawkę kilka razy dzienie. trochę się denerwowałam ale wszystko było ok. Teraz ma 6 m-cy i też ciągle ma czkawkę. Najczęśiej jak ją coś rozśmieszy i głośno się śmieje lub jak zmarznie.

Jak bylam w ciazy moj synek tez mial czkawke i to najczesciej w nocy troche sie denerwowalam bo nie moglam spac, ale lekarz mnie usokoil i powiedzial ze jagby nie mial czkawki to by znaczylo ze jest cos nie tak, nawet widzialam na usg jak sobie czka pozdrawiam :)