Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BARDZO CIEKAWA

Pieluchy dla niemowlaka

Polecane posty

Gość BARDZO CIEKAWA

Witam. Niedługo bede rodziła. No i bardzo się zastanawiam nad jedną rzeczą. Otóż z tego co widze na forum to wszystkie preferujecie pieluszki jednorazowe, nie spotkałam się natomiast z opinią że tetra jest dla niemowlaczka najlepsza. Owszem pieluszki jednorazowe na wyjścia, na spacer, w gości, ale dlaczego w domu ich nie stosujecie ? Przecież taki materiał i częstsze przewijanie, żeby dzidziuś leżał w suchym, jest na pewno dla niego lepsze. Ja na razie bardzo chciałabym aby mój dzidziuś na początku był chowany w pieluszkach tetrowych. A co wy o tym sądzicie??

Bo jednorazówki są wygodniejsze.... Dla mnie decydujący argument... A co do tej suchości to trzeba by sie zastanowić ---- maluch w pampersie ma cały czas sucho... a tetra jednak jest mokra dopuki sie jej nie zmieni...

wybraam pampersy bo sa wygodniejsze.Nie tylko na noc,na spacer itd ale również pomyślałam sobie że jeśli chodzi o koszty to tetra tak samo wyjdzie jak pampers.Codziennie trzeba moczyc pieluchy,prac -a co za tym idzie woda,proszek,prąd i czas .Po co utrudniać sobie życie??? a tym bardzej że przy takim maluszki non stop będize robota więc po co wolną chwile brac na nawienie się z pieluchami niż sobie odpoczać

Bardzo ciekawa...jak urodzisz dzidziusia, to zobaczysz, dlaczego jednorazowe są preeferowane :D:D:D Myslę, że po pierwszych 3 dniach...:)

Gość kasiaka
Dość długo stosowałam tetrowe, ale ich nie prasowałam, bo juz nie miałam na to siły, jak ktoś mnie chciał odwiedzić i pytał co chcę to wspominałam o pampersach- najtańszych właśnie na wyjścia, no i z czasem poznałam ich wygodę z swoją drogą jak tylko mały siedział, to próbowałam z nocniczkiem, a latem w samych majtach i tym sposobem szybko nie potrzebował wcale pieluch.

Argumentem przemawiajacym za tetra jest to, ze pampersy bardzo zanieczyszczaja srodowisko... zastanawialam sie nad tym, ale w koncu i tak uzywam jednorazowych - troche z lenistwa i wygody... coz, dziecko moze spokojnie spac, nic go nie odparza, nie uwiera...

Bardzo ciekawa, ja slyszalam wiele rad, by maluszka przez pierwsze miesiace zycia zawijac w pieluszki tetrowe.Postanowilam stosowac. Codzienne pranie 50 pieluch a potem ich suszenie i prasowanie. Wytrzymalam zaledwie miesiac. Albo az miesiac!!! Podtrzymuje to co napisaly moje poprzedniczki. Pampersy to rewelacyjna sprawa! Nigdy wiecej tetry!

Gość ja tylko mowie
PRZEZ wasza nie robstwo zanieczyszczacie srodowisko w tym przypadku to glupota

A ja Ci doradzam pieluchy tetrowe:) sero! Są najlepsze! A co najważniejsze najtańsze;) Jednorazówki możesz zakładać dziecku jak gdzieś wychodzicie ale po domu radze zakładać pieluchy tetrowe;)papa!

ja doradzam pieluchy jednorazowe, sa o wiele razy lepsze od tetrowych!!!!!! tetrowe przeciekają i zarazem spioszki dziecka są mokre- nie polecam, naprawde!!! chyba nie chcecie aby tanszym kosztem dziecko nabawiło sie jakis odparzen, otarc.

Gość ja tylko mowie
najlepsze sa tetrowe 1 zdrowsze 2 kiedys nie bylo pampersow i nie bylo odpazen 3 tansze

Stosowałam cały czas tetrowe pieluszki tak gdzies z 5 miesiecy , a jednorazowe tylko na noc i na spacer , żeby maluszek miał dłuższy komfort. Teraz skonczył 9 miesiecy i tetrowe pieluszki odpadły z tego wzgledu ze za szybko je przesikuje i nie nadazałam z przewijaniem a co za tym idzie i z praniem. Teraz stosuje pieluszki jednorazowe i bardzo ubolewam nad tym ze zanieczyszczam srodowisko ale innego wyjscia nie widze. Prałam pieluszki tetrowe i prasowałam z poczatku nawet z dwóch stron i nie narzekałam. Uwazam ze rodzaj pieluch zalezy od trybu zycia mamy a wiec tego czy ma czas prac i prasowa i od zasobu portfela. Uważam ze warto wypróbowac zarówno i te pieluszki, oszacowac koszta i dopiero sie zastanawiac. Pozdrawiam.

Gość Tlurpa
To prawda z tym zanieczyszczeniem srodowiska, a to dlatego ze te jednorazowe sa chlorowane, dlatego sa taki ladne biale. W Stanach mozna kupic pieluszki jednorazowe niechlorowane, ktore przy rozkladaniu nie wydzielaja toksyn. Ja takich wlasnie uzywam, kosztuja tyle samo i rownie dobrze dzialaja.

Gość asia1206
Ja jestem za pampersami, sa rewelacyjne. Przede wszystkim dziecko jest o wiel bardziej spokojne, bo ma sucho !Nie budzi się z powodu mokrej pieluszki A wcale tak drogo nie wychodzą jak się mówi. Sa bardzo wygodne dla szkraba, nie krepują ruchów i przede wszystkim masz wiecej czasu dla dziecka a nie na pranie brudnych pieluch. Polecam pampersy!!!

Gość słoneczko27
Witam Ja swojemu synkowi zakładałam pieluszki tetrowe przez 6 miesiecy , dużo ich zużywał, kazda była wyprasowana , nigdy nie miał zadnych odparzeń. Pampersy zakładałam tylko na spacery i na noc. Moja kuzynka używała przy swojej córeczce pampersów od samego poczatku , dziecko miało wiecznie odparzona pupe a teraz ma krzywe nózki. Teraz znowu jestem w ciązy i pewnie znowu na poczatku bede używała tetry. Pozdrawiam

Gość li10
w dzisiejszych czasach kupować pieluch tetrowe to jak jeździcć bryczką zamiast auta.../kiedyś nie było aut :p, albo żalasko na węgiel :)/ Po co utudniać sobie życie, a i tak maluchowi nic nie daje stosowanie tetry----> pampersy nie odparzają! A wystarczy, że raz zrobi dziecko siusiu w tetrze i pozamiatane.... cał e ubranko mokre, pielucha do prania i te to dopiero odparzają pupkę!!!!!!

Kroras z was napisala ze tetra jest lepsza bo nie ma zadnych odpazen...bzdura to wlasnie w twtrze szybciej o odpazenie.Trzeba naprawde czesto zmieniac tetre zeby ich uniknac, szwagierka robila to co pol godz. a i tak jej synek mial czerwony tyleczek. Ja dziekuje nic nie robila tylko siedziala w pieluchach i tak bez konca.Pampersy sa super!!!! zatrzymuja wilgoc i nie trzeba ich tak czesto zmieniac a pupcuia jest idealna.Ja uzywam ich od poczatku i nigdy nie zastapilabym ich tetrą.Jesli chodzi o pieniadze to wcale wiele wiecej nie wychodzi za pampersy bo terte trzeba prac,suszyc i prasowac codziennie czasem trzeba gotowac no a dobry proszek i prad tez troche kosztuja.

Gość LUDZIE.....
Gdyby tylko takie rzeczy jak pampersy zanieczyszczaly srodowisko to by bylo super... nie zdajecie sobie sprawy jakie ludzie świństwa potrafią wyrzucac i wcale jakoś sie nie przejmuja środowiskiem.

ktos powiedział że tetra jest tańsza- jeśli chodzi o pampersy wyjdzie tak samo. Muisz sobie policzyć i proszek,prąd,wode i oczywiscie twój czas.Lpeiej przeznaczyc go na odpoczynek. Zresztą kiedy przyjdzie dzidzia to non stop sa jakies eksperymenty-nie spróbujesz tego czy tamtego to sienie dowiesz.Kup pampersy,kup tetre i sama zdecydujesz co jest lepsze dla ciebie i twojego dziecka

Gość zer....
Pampersy w gigantycznym stopniu zanieczyszczają środowisko a widze że sporo osób lekceważy ten problem... Zrobimy zatem proste przeliczenie dziecko zużywa przykładowo 5 pampersów dziennie przez rok co daje 5*30=150 Pampersów przez miesiąc 150*12=1800 Pampersów przez rok na jedno dziecko A teraz weźmy pod uwagę małe miasto w którym jest setka takich maluchów 1800*100=180.000 Zużywanych pampersów rocznie jest przez małe miasto !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Więc krótko mówiąc przekładamy własną wygodę kosztem środowiska ciekaw jestem ile tego szajsu będzie przykładowo za 20 LAT

Gość weac
Ja do 5 miesiąca stosowałam pieluszki tetrowe i byłam bardzo zadowolona maluszek nigdy nie miał odparzeń . Nigdy nie prasowałam pieluszek tylko po praniu składałam. Później poszłam do pracy i przeszłam na pampersy. Na początku to była tragedia bo cały czas pupa zaczerwieniona i wysypka. Dopiero jak skóra sie przyzwyczaiła to jest ok.

tetra jest ok pod warunkiem, ze ją ciągle zmieniasz...ciągle ! w papmersie dziecko może się zlać kilka razy i to wsiąknie a pamper suchy a w tetrze??po jednym siku powinnaś zmienić, bo w mokrym będzie leżeć??chyba faktycznie kilkadziesiąt tych pieluch dziennie bys musiała mieć - wygotowanych i wyprasowanych...powodzenia...:D

A co z proszkiem do prania (pewnie jest neutralny dla środowiska i zarazem delikatny dla naszego malucha) i hektolitrami wody wylewanej przy praniu, o zużyciu prądu nie wspomnę. Jak się przyjrzeć z bliska to i jedne i drugie pieluchy mają wpływ na środowisko.Trzeba sobie przemyśleć czy chcemy wybierać mniejsze zło czy swój czas i wygodę:) Pozdrawiam

A co z proszkiem do prania (pewnie jest neutralny dla środowiska i zarazem delikatny dla naszego malucha) i hektolitrami wody wylewanej przy praniu, o zużyciu prądu nie wspomnę. Jak się przyjrzeć z bliska to i jedne i drugie pieluchy mają wpływ na środowisko.Trzeba sobie przemyśleć czy chcemy wybierać mniejsze zło czy swój czas i wygodę:) Pozdrawiam

Gość hub
ja tez mowilam ze bede uzywac tetrowych bo zdrowsze i tanszy koszt ale jak urodzialm to zminialm zdanie , z terowymi pieluszkami jest duzo roboty i obliczajac koszt wody proszku to wyjdzie oto samo co z papmersami , jedynie jak dziecko ma mocna odparzona pupe to stosowalam terty

Już lekarze nawet mówią ze tetra nie jest tak super zdrowsza od jednorazówek. Dziecko sie odparza i przesówa pozatym ja tez planowałam chowac małego w tetrze ale z częstotliwością jego sikania zwątpiłam...

ja od poczatku zakladam corce pampery i jakos ani razu nie miala odpazonej pupki:-) a tetra?? wedlug mnie szkoda zachodu no chyba ze ktos naprawde nie ma co robic:-/ (chociaz przy dziecku watpie) albo poprostu lubi sobie utrudniac zycie...

Nie wiem, czy taka ta tetra zdrowsza. A proszki? Nie mówiąc już o kupkach, po których pieluchy trzeba wybielać związkami chloru. Gotowanie w wodzie z mydlinami niewiele daje. Pielucha dalej jest żółta. Mi się kilka razy tetra usyfiła kupą podczas zmiany jednorazówek. Prałam te pieluchy potem z 6 razy w Jelpie, gotowałam ze 4 godz. w garze z mydlinami i dalej jest paskudne plamisko, no ale olałam już to - ile można prądu, gazu, wody i proszku marnować. No i w taką tetrę wkłada się przecież folię - w jednorazówkach jest oddychająca włóknina.

ja wytrzymałam z tetrowimi pieluszkami aż jeden dzien i miałam serdecznie dosyc... tona prania łącznie z ubrankiem za każdym razem do przebrania... moja mała wcale nie miała odparzeń od jednorazowych pieluch tylko lekie zaczerwienienia które szybko weliminowałam specjalnym kremen emulion.... a jeśli chodzi o zaśmiecanie środowiska to przerzućcie sie na tych co zatruwają je spalinami od samochodów, piją z plastikowych butelek a nie przyczepiliście sie do tych biedych dzidziusiów...