Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to mozliwe

testy ciazowe.. wazne!!!!!!

Polecane posty

Gość czy to mozliwe

czy to mozliwe ze test wyszedl pozytywny a nie jestem w ciazy....??? moj chlopak prosil mnie zebym zrobiila test bo spoznia mi sie okres( a raczej mam nie reguralnie)nie mielismy takiej mozliwosci zebym zaszla w ciaze... ale prosil wiec zrobilam test wyszedl pozytywnie ale ja jestem przekonana ze to nie jest mozliwe

to jest mozliwe testy nie daja 100% pewnosci zrob jeszcze jeden innej firmy jezeli wyjdzie pozytywny idz do lekarza

tak to jest mozliwe. Ale jedynym sposobem by rozwiać te wątpliwości jest badanie ginekologiczne

Gość ngLka
Niektóre leki mogą powodować zafałszowanie wyniku testu ciążowego ale zazwyczaj jest to wyraźnie zaznaczone na ulotce. Bywa też tak, że przekracza się czas odczytu i wtedy często wynik może być fałszywie pozytywny. Poza tym nie bardzo rozumiem sformułowania "nie było takiej możliwości" - możliwości nie ma, gdy unika się współżycia. Przy współżyciu nawet z najlepszą antykoncepcją - takie ryzyko zawsze istnieje.

Gość znam się na tym
Tetsy ciążowe moga fałszowac wyniki, ale raczej w drugą stronę, czyli, np. gdy jestes w ciąży a test pokazuje, że nie jesteś. nigdy odwrotnie. Testy na poziom HCG nie mogą być sfałszowane, bo ten hormon wydziela się jedynie w ciąży....

Gość ngLka
Do: znam się na tym Hormon ten może wydzielać się również w przypadku choroby tarczycy, więc nie straszniepotrzebnie dziewczyny, że tylko w ciąży - jeśli tak na prawdę się nie znasz...

Nie marnuj pieniędzy na testy apteczne. Idź zrobić badanie na obecność gonadotropiny kosmówkowej (beta hcg) we krwi.