Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slodkaa

jak udalo wam sie przestac jesc słodycze albo ograniczyc?da sie??

Polecane posty

Gość slodkaa

Gość CZARNA23
moja siostra bierze chrom organiczny.do kupienia w aptece.niedrogo.pomaga.

Gość monikaaaaaaa
Powiedzialam sobie koniec i juz kilka miesiecy nie jem czekolady.

Ja po prostu powiedziałam sobie dosyć i to w najgorszym okresie - święta, gdzie wszyscy dookoła objadają się słodkościami, nawet przestałam słodzić herbatę i kawę, co jest dla mnie sukcesem. Teraz jak mnie najdzie ochota na coś slodkiego (bo ochoty się nie pozbyłam), to sięgam po jabłko lub jakiś inny owoc, też przecież też zawierają cukier. Więc moja odpowiedź - da się, ale to też nałóg, podobny do palenia papierosów.

Jadłam słodycze w wielkich ilościach odkąd pamiętam, szczególnie te czekoladowe...Ale postanowiłam z tym skończyć, wiele razy próbowałam, ale bardzo cierpiałam z tego powodu. W poniedziałek kupiłam Chrom plus firmy Naturell-ok 17 zł, i od tego dnia nic słodkiego nie jem, mało tego, nawet z kolacji zrezygnowałam, bo po prostu nie czuję się głodna :) Być może nie ma on tak wspaniałych właściwości, i to tylko sprawa psychiki...coś jak placebo :) Pozdrawiam serdecznie i gorąco polecam ! Spróbować warto...aż tak wiele nie kosztuje :)

Gość Da się jak się chce

ja nie jadlam slodyczy przez 3 miesiace, calkowicie zrezygnowalam z cukrow i zyje. prawde mowiac teraz wcale do tego nie tesknie, najgorsze byly pierwsze dwa-trzy tygodnie bez cukru da sie zyc ;)

Gość powiedzcie cos wiecej
na temat tego chromu- jak on dziala ze nie chce sie jesc słodyczy? [ja jestem uzalezniona :O]

ja nie lubie słodyczy (na szczescie):) ale moja przyjaciołka miała ten sam problem, co dzien potrafiła zjesc całą czekolade, paczke ciastek, wiadomo o co chodzi....a co za tym idzie tyła...postanowiła ztym skonczyc, i jak miała ochote na słodycze to brała łyzeczke glukozy czy tam dwie łyzeczki.. (mozna kupic taka glukoze w aptece, bo to jest taka do lekow, ale nie rozni sie niczym chyba od takiej zwykłej, ze sklepu spozywczej )podjadała tak tę glukoze i odzwycziła sie od słodyczy..wiem ze nie wymagało to jakiegos wielkiego wysiłku i niewiadomo jakich wyrzeczen...wierze ze wam tez sie uda :):):)

ja jużpróbowałąm tyle razy, brałam chrom organiczny, lae dalej nie może żyć bez cukrów :/