Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo chcąca

ciąża

Polecane posty

Gość bardzo chcąca

bardzo chcielibysmy miec dzidziusia....mam takie pytanie...juz w grudniu myslalam ze jestem w ciąży, mialam praktycznie wszystkie objawy,dostalam @ zroilam 2 dni później test i wyszła 1 krecha wrrrr, a teraz w poniedzialek dostalam normalnie miesiączki ale jak zawsze trwa ona u mnie 4 do 5 dni ta trwała tylko niecale 2, a ten 3 dzień to były tylko takie malutkie plamki. Ten 2 okres był wogole bardzo skąpy.Nigdy tak nie mialam. Chciałam zaznaczyc ze nie biore tabletek anty i nie zabezpieczamy sie. Czy powinnam kupic test lub isc do lekarza? czy taka krótka @ moze cos oznaczac?

Gość czasem
poczekaj może ok 10 dni od ewent. zapłodnienia i zrób test. Powodzenia:)

Mozliwe,ze mozesz byc w ciazy. Slyszalam,ze niektore kobiety sa w ciazy i maja @ najlepiej poczekaj do nastepnej @ jak nie przyjdzie to zrob test i idz do lekarza. Cierpliwie poczekaj a pozniej i tak na usg wyjdzie od kiedy jestes w ciazy. Chyba,ze jestes bardzo niecierpliwa,zeby czekac miesiac to idz teraz do lekarza moze wybada cos.Albo usg zrobi. Powodzenia

Gość bardzo chcąca
ale ja od ostatniej miesiaczki nie mialam objawow ciąży, dlatego sie boje ze nie jestem. No nie wiem a powiedzcie mi czy lekarz jesli niema w gabinecie usg to moze bez takiego badania okreslic czy jestem w cizy czy nie?

Ciążę ginekolog może wykryć najwcześniej w piątym tygodniu (zdarzają się wyjątki ale rzadkie). Najbardziej wiarygodny wynik testu otrzymasz w kilka dni po terminie ostatniej miesiączki. Jeśli miesiączka wystąpiła to na 99% nie jesteś a Jej obfitość może zależeć od np napięcia psychicznego czy czegokolwiek innego.

Gość bardzo chcąca
ale czytałam tez ze można byc w ciąży,a w terminie @moze i wystapić miesiączka albo malutkie krwawienie lub plamienie wiec????

Więc prawda, ale myśląc w ten sposób sama siebie nakręcasz i kółeczko nie ma końca. Najlepiej zrobić test z krwi - beta hcg - w przychodni.