Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bigosiara

jak uratować za kwaśny bigos??

Polecane posty

Gość bigosiara

strasznie kwasna kapusta, dodałam juz więcej śliwek i osłodziłam troche ale nadal kwasny jak diabli!! czy wino-wytrawne pomoże? help!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość półsłodkie będzie dobre

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość piq
dodaj słodkiej kapusty-pomoże

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość olalele
dodaj pół główki kapusty, powinna złagodzić smak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość godaj slodkiej kapusty
i kilka kromek chleba(wciaga sol i kwas)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość --------------Q-Q-------------
a i bigos musi byc zamrozony (najlepiej kilkakrotnie-SERIO!!!)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bigosiara
dzięki za odpowiedz, kapusty słodkeij nie dam bo mi się juz do garnka nie zmieści, zainwestowałąm w wino wytrawne, spróboję patentu z chlebem....ale chyba trzeba go potem wyciągnąc? czy się rozleci?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość olivia_olivia
trezba wyciagnac bo jak nie to sie rozleci i kwasnosc pozostanie w garnku :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak nie chcesz wywalic bigosu
do kubła, to pożycz se od kogoś drugi gar i dogotuj słodkiej kapusty, wino lepiej wypić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Wino wytrawne chyba raczej podwoi kwaśność,a najlepiej dać słodkiej kapusty,zmień garki,ale w dwóch...:O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zareniasta
czlowieku pamietaj zawsze odcedzaj kapuste kiszona ja odgotowywuje az zniknie kwasnosc i najwyzej pozniej dodaje koncentratu tak rob a bedziesz miala zawsze dobry dodalabym slodkiej kapusty a reszte odjela z garnka do salaterki i zamrozila i na nastepny raz jak znalazl

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie ratuj :P kwaśny bigos to najlepsze co może być do jedzonka :D a za kwaśny tym bardziej :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość piq
spróbuj dodać powideł śliwkowych byle słodkich i ostrożnie z ilością

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Tylko dodać
bialej kapusty, innej rady nie ma. Białą kapustę ugotuj w drugim garnku i potem połącz, bedziesz miała dwa gary bigosu. Wiesz co ja robię, bigos jak ostygnie wkładam w woreczki foliowe i do zamrażalki, jak nie ma co do jedzenia, czy przyjdą niespodziewani goście jest jadło :-D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość Beata
Najlepszy sposób, aby zniwelować kwasowość bigosu,to dodać tylko z umiarem szczyptę większą lub mniejszą

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gośćBeata
Szczyptę większą lub mniejszą sody oczyszczonej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bambol
Dnia 30.09.2018 o 00:46, Gość gośćBeata napisał:

Szczyptę większą lub mniejszą sody oczyszczonej

Dokładnie po roku 🙂 skorzystałam z tej porady - bardzo pomocna i trafna, zmieniłam smak bigosu, kwas poszedł z dymem:-)

Dzięki!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Monika
Dnia 29.09.2019 o 16:04, Gość bambol napisał:

Dokładnie po roku 🙂 skorzystałam z tej porady - bardzo pomocna i trafna, zmieniłam smak bigosu, kwas poszedł z dymem:-)

Dzięki!

Mi też dzisiaj pomogła ta rada, kapusta z grochem uratowana:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość SuS

Po tysiąckroć dzięki Beato za radę z sodą. _/\_

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Andzik

Bardzo przepraszam sprobowalam z soda w malej miseczce - i rzeczywiscie kwasowosc sie zmniejszyla, ale soda sprawia, ze bigos smierdzi Sodą niemilosiernie. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×