Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nic juz nie wiem

z której strony mierzyc!!!!!?????

Polecane posty

Gość nic juz nie wiem

powiedzcie mi bo ja juz nic nie wiem....czy kiedy mierzymy sobie temperature to która temperatura świadczyc moze o tym ze jest sie w ciąży :podwyższona temperatura ciała (np.mierzenie pod pachą) czy podwyższona temperatura mierzona w pochwie. Wiecie cos na ten temat? z góry dziekuje.

Jeśli po owulacji temperatura nie spada a w dniu oczekiwanej miesiączki jeszcze wzrasta.Dodam, że w tym celu należy mierzyć temperaturę codziennie o tej samej porze po conajmniej godzinnym odpoczynku lub 3-godzinnym śnie tym samym termometrem. inaczej wyniku nie można nazwać wiarygodnym.Pozdrawiam.

I.. temperaturę należy stale mierzyć jednakowo, czyli cały czas w ustach czy cały czas w pochwie.Jeśli nie zmieniasz sposobu mierzenia ani termometru czy pory mierzenia - wynik zarówno w ustach jak i w pochwie czy odbycie będzietak samo wiarygodny.Pod pachą temperatury w tym celu NIE MIERZYMY. Temperatura pod pachą jest bardzo zmienna, zależna od tego jak jesteśmy ubrani, na którym boku spaliśmy, czy nie mamy powiększonych węzłów chłonnych itp, wyniki nie nadają się do zapisywania bo nie są wiarygodne.

Gość nic juz nie wiem
ja mierze od przeszło 2 tygodni. zauwazyłam ze od razu kiedy sie przebudze i zmierze temperatura (w pochwie) to mam od 36,6,do36.8, przy nastepnym pomiarze jest juz 37,2do37,5 i tak do wieczora. Takie temperatury mialam zarowno przed okresem, w czasie okresu i teraz po okresie tez tak jest.

Jeśli pomiaru dokonujesz o tejsamej godzinie (nawet 30 minut odchyleń to już pół stopnia idzie w łeb) to śmigaj na betkę do przychodzi, będę trzymać kciuki :-)

Gość nic juz nie wiem
jejku chyba naprawde Cie posłucham i pójde na badanko....wiesz co Twoja wypowiedź jest bardzo optymistyczna...przynajmniej dla mnie...po przeczytaniu jej mam jeszcze wieksze nadzieje ze a moze to teraz????/ hihi pozdrawiam i dziekuje

Gość nic juz nie wiem
zrobiłam wczoraj test... i jedna kreseczka.... :-((. To jest STRASZNE!!!!!!!. Chyba przestanę tak bardzo dbać żebym była w ciąży..co bedzie to ma być...

U.. przykro mi :(Może faktycznie przestań tak dbać (jeśli Ci się uda) bo może sama się blokujesz?Jakkolwiek - powodzenia życzę

Gość nic juz nie wiem
hmm.....odkąd zrobiłam test i wyszła tylko jedna kreseczka :-(, przestałam mierzyć temperaturę( mierzyłam ją w pochwie), ale dzisiaj zmierzyłam tak z ciekawości . Zmierzyłam ją gdzieś około 14 i miałam 37,5. Czy to jest normalne???????przeciez podwyższona temperatura a ciąży brak....:-(