Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rybaaa

dziecko sie budzi w nocy, pomozcieMacie jakies rady...???

Polecane posty

moja corcia ma rok i 2 miesiace i w nocy wstaje do niej nawet z 5 razy.Daje jej mleka i zasypia.Macie jakies rozwiazanie?? Jak ja od tego oduczyc????????

Gość sopotka
moja ma rok i chcialabym zeby wstawal tylko 5 razy... od tygodnia budzi sie ok 24 i do 6 rano mam jazde pobudka co 15-30min, marudzi, jeczy, nei ma pojecia co jej jest :(

sopotka, moja jak byla mlodsza tez miala takie okresy ze ze spania to nic nie bylo, ale trwalo to tylko kilka dni. Wtedy bralam ja do siebie do lozka i zasypiala. Przez ten czas spala z nami w lozku po kilku dniach jej pszeszlo i wstawala tylko z 5 do 8 razy

ale nie raz slyszalam opinie mam ze ich dzieci nie budza sie wcale w nocy? tylko jak one to robią...?

Oglądałyście kiedyś prgramy typu \"Niania na telefon\", czy \"Zaklinaczka dzieci\" ? W zaklinaczce była stosowana fajna metoda na to, żeby dziecko spało, metoda \"brania i kładzenia\". Polega ona na tym, że jak dziecko się obudzi i płacze to bierze się je na ręce, ale tylko na czas uspokojenia go, potem od razu odkłada się do łóżeczka, jak znowu zaczyna płakać, znowu bierze się na ręce, a jak przestaje- odkłada i tak do skutku. Ogladałam te programy, bo są bardzo ciekawe i naprawdę takie metody skutkują.

ogladalam i stosowalam kilaka nocy z rzedu, u mojej malej nie dziala. Tylko sie denerwowala i ja tez. Nie wiem juz co mam robic...

nie wiem czy dobrze ci poradze ale u mnie bylo tak: moj synek przesypial calutka noc gdy mial dwa miesiace trzeba stopniowo wyeliminowac nocne jedzenie moj synek jak o 20, 23, 2, 4, 6 czyli w sumie 4 razy w nocy trzeba bylo wstawac, na szczescie karmilam butelka wiec nie bylo problemu z eliminowaniem jedzenia Dalam mu mleczko o 20, zasnal, obudzil sie kolo 23 wtedy dalam mu herbatke i wypijal tej herbatki tylke ile chcial, zasypial, znowu sie obudzil i wtedy juz mleczko i tak do rana na drugi dzien mleko o 20 i pobudka troche pozniej niz zwykle bo miedzy 24 -1 wiec herbatka a nastepne przebudzenie mleko i tak codziennie az w koncu jak zasnal przy mleku o 20 to obudzil sie o 6 rano. troche to trwa ale oplaca sie :-) zycze powodzenia nie wiem czy przyda ci sie moja rada bo twoje dziecko jest juz ponad roczne, wiec moze byc ciezko, ale trzymam kciuki nie wiem czy pomoglam tobie w czyms bo twoje dziecko ma juz ponad rok :-) ale mleko w nocy nadal podajesz

Miałam bardzo podobną sytuację - córcia do 1,5 roku budziła się kilkakrotnie w ciągu nocy na \"mleczko\" :) zaczęłam zamiast butelki mleka dawać jej w butelce wodę przegotowaną. Napiła się trochę, pokrzyczała i zanęła. Trwało to chyba z 3 noce. Potem stwierdziła chyba, że nie ma po co się budzić i zaczęła noce przesypiać. Byłam przeszczęśliwa ;) pozdrawiam!

Moja corcia przesypiala cale noce do 9 mies. potem zaczelt wychodzic jej zabki i czsem sie budzila najpierw dawalam jej mleko ale potem zaczelam dawac wode albo slaba cherbatke rumiankowa i jakos znow zaczela przesypiac noce teraz ma 20 mies. i zadko budi sie w nocy.

Gość to nic
5 razy to itak nie dużo .Sątakie dzieci i które budzą się w nocy i nic na to nie poradzisz. ale to minie .

Opisałam sposób na to na topiku Wykończonej. Dziecka nie należy wyjmować z łożeczka, tylko przychodzić co 5 min. Ale tam poczytajcie bo to dużo pisania. Są przeciwnicy tej metody, ale ona działa w 100 % jak się jest konsekwentnym. Wypróbowane przeze mnie i znajomych. Opisane w książce Penelope Leach \"Twoje Dziecko\".Powodzenia i spokojnych nocy.

Opisałam sposób na to na topiku Wykończonej. Dziecka nie należy wyjmować z łożeczka, tylko przychodzić co 5 min. Ale tam poczytajcie bo to dużo pisania. Są przeciwnicy tej metody, ale ona działa w 100 %

do brednie mogłabys mi napisac co robiłas by dziecko spało cała noc , wiem że moa mała jest jeszcze moze zbyt malutka ale tak na przyszłośc

do brednie mogłabys mi napisac co robiłas by dziecko spało cała noc , wiem że moa mała jest jeszcze moze zbyt malutka ale tak na przyszłośc

Gość plumka
A ile Twoje dziecko w nocy tego mleka wypija? To prawie niemozliwe by budzilo sie z glodu. Postaraj sie ograniczyc ilosc wypijanego noca mleka, mozesz tez zamienic je na wode (moj synek sie akurat buntowal - woda go tylko denerwowala). U nas to bylo tak, ze maly budzil sie wypijal kilka lykow i zasypial (z tym, ze to ja konczylam karmienie). Pewniego dnia pomyslalam, ze mam dosc. Nie dostal w nocy jesc - plakal dosc sporo, przy mnie nie chcial sie uspokoic, ale przy moim mezy owszem. Budzil sie jeszcze ze trzy noce. Teraz ma prawie 11 miesiecy i od miesiaca juz nie dojada. Budzi sie sporadycznie (podejrzewam zeby) ale wystarczy mu przytulenie. Powodzenia.

Tutaj musi wkroczyć tatuś dziecka! dziecko inaczej reaguje na mame: mama jest dobra i miekka, da sie nabrać na płacz, pojekiwania i inne chwyty poniżej pasa. Tata jest kochany ale konkretny. Nie ma powodu do płaczy wię tata nie bedzie przychodził w nocy do dziecka. Jeżeli dziecko płacze i odwiedzi je w nocy tata bez butelki z piciem czy z jedzeniem kilka nocy pod rząd to dziecko zrozumie że nic płaczem nie wskóra. Nie ma jedzenia nie ma picia nie ma mamy nie ma po co płakać. Trudne to jest i dla taty i dla mamy ale jest dobrą nauka dla dziecka!