Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pyrlandia

COŚ MI SIĘ ZDAJE ŻE TEN DYFUZOR TO ŚCIEMA...

Polecane posty

Gość Guapa25
Witajcie!! Bardzo mnie interesuje, jaki ten dyfuzor pownien byc!! sama mam suszarke z dyfuzorem, ale nie osiagam takiego efektu jak bym chciala, a taki jak bym sobie zyczyla wychodzi zawsze u fryzjera.. czy one maja jakies inne te dyfuzory???

Gość yagoodca
witajcie, mam pytanie odnoście dyfuzora. Mam proste włosy, czy użycie go spowoduje, że będę mieć fale/loki????

Gość Ela_K
A czy to ma jakieś znaczenie czy szpikulce są krótkie, gęste, cienkie, grube? Czy efekt będzie się czymś różnił w zależności od budowy szpikulców?

Gość malwi_gorz
mam pytanie jaka wielkosc dyfuzora jest najlepsza oraz jak dobrac dlugosc i kształt tych kolcow odpowiednio do włosów

Gość notae
Cześć dziewczyny. Ja posiadam suszarkę z dyfuzorem już od około 3 lat i szczerze mówiąc to do tej pory nie mam pojęcia jak tego dyfuzora używać- więc zawsze fo ściągam. Jeżeli możecie powiedzcie jak dokładnie używa się tego sprzętu.

ja używam od pewnego czasu suszarki z dyfuzorem i jestem zadowolona. Mam lekko kręcone włosy, a gdy susze je za pomoca dyfuzora robie sie sliczne spręzynki. Niestety wymaga to dużego poświęcenia, powiem ze nawet fryzjerki (nie wszystkie )nie potrafią używac tego sprzętu. Oprócz dyfuzora stosuje piankę do włosów i efekty sa naprawdę rewelacyjne. Dodam że dyfuzor równiez unosi wlosy u nasady głowy.

Gość NO TO JA WAM WYTLUMACZE
dyfuzor nie jest sciema ale... (mowie o wlosach lokowanych lub falowanych) nie wolno dotykac nim wlosow, suszy sie najslabszym strumieniem, po podsuszeniu i wtarciu pianki, wlosy nalezy jednoczesnie mocno ugniatac i podtrzymywac je podczes suszenia. po suszeniu utrwalic niewielka iloscia gumy do wlosow - rowniez poprzez mocne ugniatanie - efekt fajny ale nie wart calego zachodu. Po dwoch latach uzywania dyfuzora brauna przezucilam sie na braun volume&style i to byl strzal w 10-tke. POLECAM WSZYSTKIM LOKOWANYM I FALOWANYM. suszarka ma dlugi niby grzebien, po podsuszeniu i wtarciu pianki po prostu dotykacie grzbieniem wlosow (nie poruszajac jednoczesnie suszarka) efekt - wlosy suszycie 3 razy szybciej no i macie na glowie pierscionki :) do tego suszarka ma tez druga nasadke - gruba szczotke - to na wypadek gdyby zachcialo wam sie prostowania. JEST REWELACYJNA

Gość emilaaaas
hej dziewczyny a ja mam problem bo mam puszyste krecone włosy przy koncach ktore rozczesuje na mokro i gdy wyschna robi sie przy koncowkach siano uzywam mleczka do włosow kreconych i kłade na zwilzone włosy i gdy wyschna swietnie wygladaja ale tylko jeden dzien po gdy na nastepny dzien ich nie umyje i na nowo nie załoze mleczka(przeciw puszeniu) to robi sie siano i włosy sa juz tak idealne jak dnia poprzedniego wiec troche mnie to wkurza i wydaje mi sie ze jesli nakłada si epianke to tak samo swietnie wyglada to jedne dzien a na nastepny tzreba fryzurke znowu od pocztku układac z kolei gdy susze włosy suszarka to robia sie puszyste i sianowate wiec zastanawiałam sie nad ta suszarka z dyfuzorem czy on zabiega rowniez puszeniu??? prosze o odpowiedz Poizdrawiam;)*

Gość JA xD

Gość Ja xD
cześć :) Moje włosy są podatne na układanie, jak suszę suszarką (zwykłą)to się robią loki, ale są różne: duże fale i małe sprężynki... poza tym nie od samej głowy i pod warunkiem, że ich nie rozczesuję... jak to zrobię to mam siano :/ tu są filmiki jak suszy dyfuzorem http://www.youtube.com/watch?v=RgSMCGgkDWo&NR=1 http://www.youtube.com/watch?v=qQV89oanQ9A&NR=1 czy dyfuzor zapobiega puszeniu? nie wiem tego. na tych filmikach widać, jakby nie puszyły się, tylko są te loki, ale one prawdopodobnie na mokro nałożyły piankę. kupiłam suszarkę z dyfuzorem, ale jeszcze nią nie suszyłam. te szpikulce w moim są grube, podobne jak na tych filmach. Będę próbować dziś i dam znać co zacz z tym dyfuzorem xD

Gość JA xD
no więc :D dyfuzor to jest dobry wynalazek :D szybciej się suszy, niż normalnie, i są LOKI!!! rada: podczas suszenia trzeba kręcić ręka, suszarką i unosić włosy u nasady, żeby były loki od głowy. DYFUZOR SAM W SOBIE NIE ZAPOBIEGA PUSZENIU. znaczy są ładne loki na początku a po jakichś 1-2godz jest coraz więcej " puszku"trzeba najpierw na mokro nałożyć piankę, wtedy jest ok. No i trochę trzeba mieć wprawy z tym dyruzorem, to nie jest tak że od razu wychodzi fryzura. I ktoś mówił na tym wątku, że dyfuzor wysusza włosy i końcówki. To jest prawda. :/ dopiero co miałam końcówki ścinane, kilka razy (raz za razem) suszyłam d. i już mam trochę rozdwojone końcówki:/ od czasu do czasu można ale nie cały czas. A na codzień pianka, jakiś szampon odpowiedni itd. Ja robię teraz tak: umyję włosy, ręcznik w turban, 10 minut zajmuję się czymś innym, zdjemuję ręcznik, (wtedy już są loki od tego) nakładam piankę i szczególnie przy głowie tak.. ugniatam,żeby były loki(qrcze trudno to wytłumaczyć) no i pozostawiam do wyschnięcia. bo suszarka rozwiewa włosy i jest puch. mam nadzieje że udało mi się to wytłumaczć ;) może komuś się pzryda;))

Gość ice206
Parę razy użyłam suszarki z dyfuzorem i jestem naprawde bardzo zadowolona. Moja technika to głowa w dół i deikatne ugniatanie/masowanie pasemek w dyfuzorze. Efekty są świetne, podniesio ne włosy u nasady i loki też świetne:)))) polecam dla niezdecydowanych. aha jak nie jesteście pewne idzcie do fryzjera i niech on wam to zrobi, u mnie tak się zaczęło i od razu spodobało:)) powodzenia

Gość ewwja
też mam zamiar kupić... dzisiaj fryzjerka mi suszyła wlosy wlasnie suszarka z dyfuzorem. musialam oprzec glowe na oparciu krzesla z wlosami splywajacymi z z oparcia...ona z tylu je podnosila. a potem glowa miedzy kolana i od dolu... i juz... trwało to moze 5 minut... tyle ze na jakims kremie i wilgotnych (nie mokrych) wlosach...

Gość olivial
Ja zawsze gdy jestem u mojej fryzjerki to ona suszy mi włosy właśnie suszarką z dyfuzorem i powiem szczerze że moje włosy po tym zabiegu są prześliczne ,i to wcale nie jest ściema, nie dość że wcale to nie zajmuje dużo czasu to jeszcze efekt jest zniewalający :-D Polecam wszystkim!!

Gość star182
Suszarka z dyfuzorem jest przeznaczona do włosów podatnych na skręcanie się. pozdrawiam

Gość gość
ja mam suszarkę panasonica z dyfuzorem i trochę falowane włosy. jak używam dyfuzora to moje loczki zawsze są ładnie ułozone, podniesione i puszyste.