Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawskaaaa

Kiedy zaczać brać tabletki?

Polecane posty

Gość ciekawskaaaa

brałam regularnie przez 2 lata, teraz robie 2 miesięczna przerwę, jak potem mam znów zacząć? 1 tabletka = 1 dzień misiaczki? bo juz słyszałam o jakimś 5 dniu? powiedzcie

Gość Julies
1 dzien - 1 tabletka!

Gość ciekawskaaaa
dziękuję, ktos potwierdzi? :)

Gość potwierdzam
:)

Gość liDELka
Ja też mam pytanie. Biorę drugie opakowanie bez przerwy na okres. Za 8 dni to opakowanie się skończy. Zazwyczaj biorę o 18h, a w poniedziałek byłam już tak zmęczona, że popołudniu zasnęłam i wzięłam dopiero o 6h rano i następną już o 18h. Kochałam się dzisiaj rano z mężem i on skończył we mnie. Boję się ciąży. Jak duże jest ryzyko, że mogło dojść do zapłodnienia?

Gość ciekawskaaaa
Sądzę, ze to zależy jak juz długo wogóle zażywasz tabletki, bo płodnosć podobno nie wraca od razu, tylko trzeba poczekać troszkę, więc myślę, ze ta różnica godzin nie powinna wpłynać, choć moge się mylić, np. Kindze ze Wspólnej wogóle nie zadziałały, co lekarza jakoś nie zdziwiło :o Ja bym była dobrej myśli :)

Gość liDELka
Staram się być dobrej myśli, ale gdzieś tam w środku czuję strach... Biorę tabletki od pół roku. Mam nadzieję, że będzie dobrze...

Gość ciekawskaaaa
Ja myslę, ze musi być dobrze! pozdrawiam

wziełaś tabletkę z 12 godzinnym opóźnieniem...po prostu postępujesz tak jak w przypadku zapomnienia czyli przez następne 7 dni dodatkowo się zabezpieczasz...w twoim przypadku do końca opakowania...potem robisz 7 dniową przerwę i ...nowe opakowanie.Nie masz się czego bać :)

Gość liDELka
Dziś niestety nie zabezpieczyłam się dodatkowo... Ale musi być dobrze. Musi! :) Dziękuję Wam! Uspokoiłam się troszkę 🌻

Gość lkjh
oczywiście ze 1 tabletka to 1 dzień

Gość ciekawskaaaa
Tak ja wiem, ale ja juz brałam tabletki, zrobiłam przerwę i chcę znów, ale gdzieś wyczytałam, ze to powinien byc chyba 5 dzień miesiaczki :o ale ja wezme 1, narazie dopiero je odstawiłam i patrzee jak jest, narazie nie zaciekawie, mam nadzieję, ze chociaz @ mnie nie zawiedzie i pojawi sie normalnie, bo wyczytałam, ze są z tym problemy :(