Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akuakuk

strasznie bolesne miesiaczki

Polecane posty

Gość akuakuk

hej dzis po prostu myslalm ze sie wykoncze tak mnie bolal brzuch mimo ze bralam wczesniej leki no spa nie pomoglo i tak mnie meczyly te skurzcze przez 3 godziny wlacznie z wymiotami zimnym potem i tak okropnym bolem ciezkim do zniesienia az rece mi dretwialy czy ktos z was tak ma bo ja co pare miesiecy tak bolesnie i od czego to zalezy bo moj gin powiedzial ze nic nie da rady poza tabletkami a ja nie chce sie truc

Gość ja tez tak mialam
niestety nie ma innego wyjscia. Mialam identyczne objawy jak Ty, co miesiac ladowalam na pogotowiu i dostawalam zastrzyk bo zadne leki nie pomagaly. Wtedy lekarz powiedzial mi ze przejdzie po pierwszym dziecku:) To bylo juz 10 lat temu i mimo ze dziecka jeszcze nie mam to bole mi przeszly. No moze nie do konca. Chodzi o to ze biore tabletki antykoncepcyjne (oczywiscie z innych powodow) i zadnych dolegliwosci juz nie odczuwam. Wiem ze silnym i skutecznym lekiem przeciwbolowym jest mefacit albo ketonal ale tylko na recepte

Hmm... Mówią że ból przechodzi po 1. dziecku - ja mam inna teorie, zaobserwowaną na sobie. Miesiączki powoli przestawały być bolesne, począwszy od 22 roku życia. Może narządy są nie całkiem rozwinięte do pewnego wieku, potem sytuacja się stabilizuje. No i ta stabilizacja wiąże się z czasem urodzenia 1. dziecka, stąd ta korelacja, nie wiem. Bądź co bądź mnie boli teraz tylko ciupkę, nie muszę nawet brac tabletek przeciwbolowych. A NoSpa mi nigdy nie pomagała. Spróbuj może ibuprofenu?

Gość lkjh
wiesz co z tymi tabletkami to jest poniekąd prawda. ja też miałam bardzo silne boleści kiedy był 1 i 2 dzień okresu myślałąm ze sie wykończę, ale później zacząłam brać tabletki i powiem Ci ze jak ręką odjął...nie miałam żadnych dolegliwości...teraz juz nie biorę tabletek i tez nie mam bóli...może czasami ale leciutko da o sobie znać brzuch w 1 dniu ale tak to oki.