Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akuakuk

straszzzznie bolesne miesiączki

Polecane posty

Gość akuakuk

hej dzis po prostu myslalm ze sie wykoncze tak mnie bolal brzuch mimo ze bralam wczesniej leki no spa nie pomoglo i tak mnie meczyly te skurzcze przez 3 godziny wlacznie z wymiotami zimnym potem i tak okropnym bolem ciezkim do zniesienia az rece mi dretwialy czy ktos z was tak ma bo ja co pare miesiecy tak bolesnie i od czego to zalezy bo moj gin powiedzial ze nic nie da rady poza tabletkami a ja nie chce sie truc

Gość spróbuj Ketonal
lekarz powinien Ci przepisać... Też tak zawsze mam i tylko te tabletki mi pomagają- po ok. 20-25 minutach TAKA ulga....

Gość Po ketonalu
mozna zniszczyc sobie zoladek, ale jest bardezo skuteczny. Ja polecam jeszcze spasmophen.

Gość może i można ale jest
to jedyny skuteczny lek. Poza tym bierze sie go tylko w czasie okresu/ po jedzeniu/ i raz- dwa razy w ciągu doby w ciągu jednego-dwóch najgorszych dni:)

Gość 545454
tez tak miałam i po urodzeniu dziecka jak ręką odjął:)

Gość akuakuk
dzieki czyli ten spasmophen o ile dobrze pamietam jest dobry a czy jest na recepte super ze po urodzeniu dziecka ci przeszlo mam nadzieje ze mi tez przejdzie ale z tym dzidziusiem to musze jeszcze troszke poczekac

Gość jolcia3410
moja siostra tak kiedys miala, i w sumie po paru latach samo jej to przeszlo. codziennie lyka vitaral, kiedys przed miesiaczka pila polopiryne.wiec moze tobie i tez kiedys przejdzie:)

Gość maratika
a mi po ketanolu jest niedobrze. póki możesz bierz leki bez recepty, ja biorę ibuprom max, pierwszego dnia najczęściej przekraczam dozwoloną dawkę, ale inaczej nie wiem jak bym przeżyła. jak chodziłam do liceum to pierwszego dnia miesiączki "umierałam" i nie szłam do szkoły, często wymiotowałam z bólu (na pewno nie po tabletkach - raz dopadł mnie okres jak spałam u koleżanki i musiałam trochę pocierpieć zanim dotarłam do domku i wymiotowałam)

Gość akuakuk
dzieki ze sie odzywacie dla mnie to wielki problem mam juz 24 lata w tym roku skoncze i dalej nie przechodzi to jest wielki problem jakby mniie zlapalo w pracy to nie wiem co by bylo po prostu to jest chyba cos podobnego do skurczow przy porodzie ze nie dowytrzymania straszne

Gość tez polecam
KETONAL - to jedyny lek jaki mi pomaga! a tez mialam zawsze strasznie bolesne miesiączki. teraz jeden ketonal i jak ręką odjął. i nic ci ketonal nie zaszkodzi jak wezmiesz raz w miesiącu - w koncu wszystko szkodzi w nadmiarze. kiedys tez brałam ibuprom max, do pewnego momentu pomagał, ale potem nawet jak wzięłam wiecej niz dawka dozwolona a i tak sie meczyłam, to stwierdziłam ze nie ma sensu. aha ketonal jest na recepte.

Gość do 545454
przeszło ci po porodzie bo pewnie miałas tyłozgięcie macicy (kobiety przy tyłozgięciu przeważnie maja bardzo bolsne miesiaczki), w czasie porodu dziecko po prostu ci ta macicę "wyprostowało".

Gość ejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
nie dziwie sie ze boli jak bierzesz no spa.... najsilniejsze sa nurofen forte - mozna wziasc 3 na dobe ale dzialaja. Ja tez czasami mam bolesne miesiaczki, wlasnie niektore tabletki bierzez sie po jedzeniu a ja w trakcie okresu nic nie jem, nawet komki chleba tak mnie obrzydza, jak biore tabletke to zaraz wymiotuje, probowalam czopki ale zaraz dostaje rozwolnienia. Na szczescie az tak bolesne miesiaczki jak opisalam mam co pol roku albo troche czesciej. Ale i tak mam strasznie bolesne miesiaczki, przez pierwszy dzien jestem nieprzytomna... A leje sie ze mnie!!! I nic nie pomaga, tabletki dzialaja zwykle po godzinie a ja z bolu cala sie trzepie. A jeszcze przed okresem z tydzien brzuch mnie boli. To dopiero masakra.

Gość czopki diclac 50
5 do 10 minut i po bolu na wiele godzin,a tez mam bardzo bolesne miesiaczki odkat mam te czopki moge zyc normalnie w czasie tych dni,polecilam kolezance i na nia tez dzialaja kosztuja roznie od 3zl do 8 za 10szt,a sa na recepte,ale lekarz powinien wam przepisac bez problemu,polecam,dzialaja tak szybko,bo sa to czopki,chyba zadna z was nie bedzie sie brzydzila,bo bol okresowy jest okropny,takze kupcie czopki i po bolu,nie ma nic lepszego niz diclac 50

też tak mam, zawsze, nawet tabletki nie pomogły, jedyne co na mnie działa to Vegantalgin H (bez recepty) i nurofen forte. Chociaż i te coraz słabiej:(

ja tez takie meisiaczki mialam... dwa dni wyciete z zyciorysu, do mnie przychodzila pielegniarka z zastrzykiem z pyralginy.... po tabletkach anty jest lepiej bo to nie jest wtedy okres... ale po urodzeniu dziecka wcale nie przeszlo... tylozgiecie jak bylo tak jest....:/ ale rzeczywiscie teraz wiem ze ketonal jest swietny i mnie pomaga na rozne bole, a miewam tez migreny... pozdrwaiam.. na to nei ma lekarstwa przechodzi albo i nie... taka uroda kobiet