Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ruminka

do dziewczyn po cesarce

Polecane posty

Dzień dobry! Mam pytanie do tych z Was, które urodziły swoje dzieciątka poprzez cesarskie cięcie: jak długo miałyście poporodowe plamienia? Czy zdarzało się, ze nawet po dłuższym czasie, np. 2 miesiącach, to plamienie wracało po jakimś wysiłku? Ja jestem ponad dwa miesiące po porodzie i powoli chciałam zacząć ćwiczyć, zeby poprawić trochę wygląd brzuszka i odciążyć kręgosłup, ale za każdym razem kiedy sobie trochę poćwiczę - wraca plamienie. Dodam, ze karmię piersią na żądanie, więc to raczej nie okres. Czy u Was było podobnie?

Gość u mnie nie
szybko mi się skonczyło plamienie. Idź do lekarza, może jest coś nie tak.

No właśnie podczas kontroli lekarskiej niby wszystko było ok. i przedłużone plamienie (a właściwie - zabarwiona wydzielina) się zdarza zdaniem lekarza, ale minął jakiś czas od jej ustąpienia i po nowej porcji ćwiczeń na brzuszek pojawiła się znowu...Stąd to pytanie, czy tak jest tylko u mnie...

Gość Hana
ja karmiłam tylko miesiąc , a plamiłam ok 8 tyg. po 2 m-cach dostałam okres który trwał 7 dni. a teraz wszystko normalnie miałam już jajeczkowanie i czekam na następną miesiaczke.idz do lekarza.

Ja plamiłam prawie 3 miesiące - a po wysiłku bolał mnie brzuch i plamienie wracało. Wg mojego lekarza jest to normalne zjawisko i znaczy że jesteś jeszcze nie gotowa do cwiczeń (po cesarce zalecają zacząc cwiczyc po pół roku)

Ja krwawiłam bardzo krótko,może z kilka dni.Aż sama się tym martwiłam,ale podobno różnie z tym bywa. Co do Twoich plamień.Chyba trochę za bardzo się forsujesz?Za wcześnie na ćwiczenia z udziałem mięśni brzucha.Odczekaj jeszcze trochę i zapytaj swojego lekarza czy z Tobą wszystko ok. Pozdrawiam.

Gość mama po cc
Jestem 8 tygodni po cesarce i nadal krwawie. Byłam na wizycie u ginekologa, który stwierdził stan zapalny i przepisał tabletki dopochwowe. Powiedział,że stan zapalny może byc przyczyną tego,że krwawienie nie ustało. Jezeli nie minie ono po 3 dniach od zakończenia przyjmowania leków mam pojawic się ponownie na kontrolę. Tez martwię sie tą sytuacja. Dodam,że bzuch boli mnie czasem "okresowo" (jak na miesiączkę)-do tego dochodzi ból krzyża-ale to wiadomo,przy małym dziecku nie da sie go uniknąć:(

Gość maja76
ja po cc krwawilam jakies 2 tygodnie.okres dostalam po 9 miesiacach!

bardzo wam dziękuję za opinie, mnie lekarz też powiedział, że to się zdarza i nie należy się forsować za wcześnie. Ja plamiłam dosyć długo, przestałam dopiero 10 dni temu, więc pomyślałam, ze już można \"wziąć się za siebie\" - wiadać za wcześnie...Nawiasem mówiąc - nigdzie nie mogłam znaleźć informacji, od kiedy można zacząć ćwiczyć po cięciu cesarskim, było za to mnóstwo zachęcających do pracy nad powrotem do formy...

Gość uwazaj
nie cwicz na razie , inaczej bedziesz miala problemy ze zdrowiem w przyszlosci . Ja po cesarce nie forsowalam sie przez okolo 3 miesiace . Pomagal mi maz w pracach domowych . Na poczatku zarezerwuj sobie najlepiej spacery . Cwiczac pobudzasz miesnie brzucha itd . Posluchaj mojejk rady .