Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wszystko o cesarcepomocy

wszystko o cesarce!! POMOCY

Polecane posty

Gość wszystko o cesarcepomocy

powiedzcie jak wyglądaja pierwsze dni po cesarce. chodzi mi o to czy dostaje tez plamienia i jak dłógo może ono trwać? a potem jak to jest z tym okresem? czy jak karmie dziecko to mam okres?? kiedy się można zacząć kochać??

:-) 1. jasne że masz plamienia i to takie same jak kobiety które rodziły naturalnie 2. różnie bywa (ok. 6-10 tygodni) 3. różnie - wraca kiedy chce i napewno za wcześnie ;-) (ja karmiąc piersią dostałam po 9 miesiącach od porodu, a jedna z moich koleżanek już po 2 miesiącach) 4. jak karmisz piersią to możesz dostac okres 5. zależy od ciebie ale lekarze raczej radzą poczekac min 6 tygodni i jeśli wszystko jest ok to możesz zacząc coś jeszcze? :-D

jeśli chodzi o krwawienie to też po cc następuje.Z tym jest różnie ja w każdym razie miałam 5 tygodni. Jeśli chodzi o pierwsze dni to musisz sięnaszykowac na ból przy chodzeniu najgorzej jest przy pierwszym stawaniu tak do tyg. bo ciągną szwy a potem z każdym dniem będize tylko lepiej. Co po pojawienia sięokresu po porodzie to można z tym zgłupieć.Moja koleżanka karmi tylko piersia i dostała 2 miesiące po pordize ,ja natomiast karmiłam tylko 2 tyg. piersią teraz jestem na butelce i do dnia dzisiejeszego nie dostałam jeszcze okresu chodź od porodu mineło 4 miesiace. Co do rozpoczęcia współżycia lekarze mówią że trzeba odczekac 6 tyg. ale z tym różnie jest.My zrobiliśy to szybko

Gość jusiek
Zgadzam się z dziewczynami krwawienie 6 tygodni,okres doistałam zaraz po krwawieni trwał kilka dni. Współżycie po 6 tyg.,ale można wczesniej to zależy od zdrowia io samopoczucia i chęci kobiety. Ja jakoś nie mogę się jeszcze odnalezc nie ciągnie mnie do tego i nie czuje potrzeby. Jestem ciągle zmęczona może to jet przyczyna .

Jeśli chodzi o połóg to niczym się nie rózni o tych co rodzą naturalnie.Ja przez 3 dni miałam tak jak okres a potem plamienie które nie było codziennie i tak do 5 tygodni.Jestem 16 miesięcy od cc i nie maiłam jeszcze prawdziwego okresu (miałam niedawno tylko plamienie które trwało prawie 3 tygodnie a dodam że piersią karmiłam niecały miesiąc więc nie ma na to reguły).Jeśli chodzi o sex to tak jak przy naturalnym lekarze mówią o 6 tygodniach