Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nionia

kiedy ciaza po cesarce??

Polecane posty

Gość nionia

Minelo 10m-cy od cc i chcialabym juz miec nastepna dzidzie... Wiecie ile trzeba czekac albo jakie sa zagrozenia??

mi gin. powiedizała żebym odczekała 2 lata gdyż macica jest jeszcze niedojrzała do porodu,że może pęknąc tylko tyle na ten temat wiem

Gość rowerek
rózne sa opinie na ten temat ale obecnie lekarze juz nie karza czekac az tak duzo czasu.Mi powiedziano ze juz po pól roku mozna zaczac sie starac a rok to juz zupełnie wystarczajaco. ja zaszłam w ciaze po 10-iu miesiacach i jestem obecnie w piatym miesiacu ijest wszystko ok

Mi lekarz tez proponował zaczekac z druga ciaza dwa lata,nie czekałam tyle kiedy moja córeczka skonczyła 14 miesiecy ja juz byłam w ciazy;) Ciaza przebiegała ok:)

Gość nionia
No wlasnie,mi tez kazala czekac 2-3 lata, ostatnio powiedziala mi, ze we mnie wierzy, ze dam rade chociaz 2 lata...a hormonki swoje... Co sie moze stac w takiej ciazy?

Gość kiriska
czy ktoras zaszla w ciaze po 2 miesiacach po cc?

a mi mój chirurg poiwedział ze jesli chce nastepne dziecko urodzic siłami natury to mam odczekac rok a potem starac sie o dziecko, jesli nie odczekam roku i szubciej zmajstruje sobie bąbla to nastepny poród zostanie rozwiazany cesarka

Wydaje mi się że dużo tu zależy od organizmu i przebiegu pierwszej ciąży. Mi lekarz powiedział, że trzeba odczekać przynajmniej rok, najlepiej dwa, bo wtedy blizna na pewno się zagoi i będzie możliwy poród sn. Ciąża po cesarce jest ciążą podwyższonego ryzyka, właśnie ze względu na tą bliznę, bo jednak macica była przecinana i jest jakoś osłabiona. Ale jak piszę wszystko zależy od organizmu. Moja siostra urodziła dwóch synów, obu w jednym roku (jednego w styczniu, drugiego w grudniu) obie ciąże bez problemów, oczywiście w obu przypadkach cc, w pierwszej ciąży do ostatniego dnia pracowała w sklepie, gdzie nie rzadko dźwigała kartony z towarem i nie było żadnych problemów z ciążą.

Gość celebre 23
mnie powiedziano ze po roku.oczywiscie tez mialam cc wiec sie pytalam specjalnie