Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość policzek

Moja coreczka ma czesto czerwone policzki.Czemu?

Polecane posty

Gość policzek

Ma 8 miesiecy i bardzo czesto czerwone policzki.Jest to od czasu kiedy wyszlam z nia raz na dwor i nie posmarowalam kremem.Tylko ze od tamtej pory minely juz ze 3 tygodnie. Policzki ma dosc suche i smaruje jej penatenem i bambino,zeby nawilzyc Czy mozliwe zeby sobie odmrozila? Czy od czegos innego? Moze Wasze dzieci tez mialy ,moze powinnam isc do dermatologa?

Kochana bardzo prawdopodobne ,że Twoja córcia ma rumien alergiczny to niestety tak wygląda ciagle czerwone poliki i chropowata ,szorstka skóra :(U mojej córy tez niestety w tym wieku były te objawy :( Okazało się że mała ma alergię na mleko :( Pozdrawiam :)

dokładnie.zgadzam sie z dynią. twoja córka musi miec alergie na jakis produkt.moj synek tez tak ma, ma prawie pół roku. musisz isc do lekarza, i przepisze ci masc- mojemu małemu bardzo pomogła.

Gość policzek
ale to nie jest skaza bialkowa??pytalam sie lekarza o ta skaze jak byla malutka i wykluczyl.A to uczulenie to moze byc tez nie od mleka na jakis inny skladnik? Czy po tej masci jest ok?

Alergii prózcz tej na mleko moga byc miliony :( ja smarowalam jej normalna mascia nagietkową :) A tak z drugiej strony ciekawa jestem jak lekarz z tak na oko moze wykluczyć skaze przeciez ona moze sie uwidocznic dopiero w pozniejszych miesiacach :(

Gość policzek
A moze to jest jednak od zimna? Czy przy tej alergii na pokarm te policzki robia sie czerwone po zjedzeniu czegos czy sa caly czas? Moja corka ma takie bardzo suche i widac jakby czerwone zylki

Kurcze może naprawde lepiej wybierz się do lekarza.A jesli chodzi o alergie to policzki sa czerwone przez długi czas :( 🖐️

Aha a co do suchosci to sa one niestety bardzio suche i szorstkie takie zyłki są też niestety widoczne :( Ja oprócz masci nagietkowej smarowałam jej zamiennie kremem Oilatum soft ,pomagało doraznie skórka odzyskała swoja gładkosc ale wszystko wróciło do normy jak całkowicie odrzuciłam ten alergen.

Gość Mamka
mój synus tez ma poliki czerwone i to raczej tez alergia ostatnio mama mu dała łyzke rozołu i poliki ma czerwone do dzis teraz troche mniej niz wczoraj ale miał tez czerwone po kremie nivea posmarowałam raz i były czerwone wiec zmieniłam na bambino radze osobiscie isc do dermatologa pediatra wprowadził mnie w bład ze skóra dzidzi teraz mam fajny kremik robiony w aptece i skóre ma od razu lepsza a wczesniej to ciagle pediatra gadał o alergii na mleko matki paranoja

Gość Mamka
nie odmroziła sobie córa na bank dermatolog od razu pozna o co chodzi pozdrawiamy

Gość naczynkooo
moze po prostu ma wrazliwa, naczynkowa skore? widoczne zylki to zapewne rozszerzone naczynka nalezy dbac o ochrone przed mrozem, a i sloncem nie za gorace potrawy itp pozdr.

Gość policzek
dzieki wszystkim za rady No wlasnie ja mam cere naczynkowa i jestem na punkcie czerwonych polikow przewrazliwiona. Ide jutro najpierw do pediatry ,zobacze co powie,jak nic konkretnego ide do dermatologa Chyba bym sie zalamala jakby cale zycie musiala cierpiec przez czerwone poliki,to wie tylko ten kto ma taki problem Tylko ze to sie dziwnie zbieglo z tym wyjsciem na dwor jak nie posmarowalam jej kremem,wczesniej miala czerwone ale tak jakos lagodniej,a teraz ma po prostu wypieki i to bardziej widoczne zdecydowanie na jednym policzku,dlatego ja sie jednak przyczepiam do tego odmrozenia

Gość przyszła mama
z tego co opisujesz to wygląda to na skaze białkowa. Kiedy byłam dzieckeim miałam takie same objawy potem okazało sie że to właśnie skaza białkowa. Proponuję wizytę u lekarza.

Gość aschli_6
wie pani ja mam czerwone poliki od urodzenia od kiedy pamietam tzn mama mi mowila ze gdy sie urodzilam nie mialam czerwonych polikow dopiero tak pozniej ale ja od dziecka pamietam ze zawsze je mam i sprawiaja mi wiele problemow gdyz wiel osob sie wysmiewa ze mnie przezywa itp ale niewim czy to skaza bialkowa czy cos tgo typu u lekaza nie bylam bo niewim jakiego ?? wiel osob mi mowi ze mam z tego sobie nic nierobi ja mam dopiero 14 lat i od tych kilku lat wlanie tak mam i niewiem co mam robic i to nie sa takie pajaczki tylko 2 policzki cale sa czerwone/rozowe a gdy sie zawsydzam to jest jeszcze gorzej lub jak po w-fie ?? gdyby ktos wiedzial jak mi pomoc to prosze pisac na e maila z gory dziekuje

Gość nad niemnem
To moze byc skaza bialkowa jesli sa czerwone i suche. Niestety krem Nivea ani Bambino nie pomagaja, ale wybierz sie do lekarza, on powinien wiedziec lepiej.

Gość nad niemnem
Skaza bialkowa swedzi, wiec zaobserwuj czy Twoje dziecko sie nie drapie.

Gość mama 3 dzieci
moja corcia ma też czerwone policzki i nie mam pojęcia od czego wiem że ma alergie na różne rzeczy ale skąd nagle się wzieły te czerwone policzki ma już 5 lat i nagle jej wyszło a mleka duż o nie pije prawie wcale! A skaza bialkowa to uczulenie na biloko najwięcej bialka jest w mleku,orzechach i czekoladzie!pozdrawiam wszystkie mamuśki:)

Gość anatom7707
Witam! Mam ten sam problem. Moja córka ma 2 latka i od ok 3 miesięcy ma czerwone i szorstkie policzki. Zaczęło się od wyjścia na dwór z nieposmarowaną buzią. Też myślałam, że to od mrozu. Niedawno byłam u lekarza rodzinnego i ten poradził smarować maścią witaminową. Na początku była znaczna poprawa i myślałam, że już po wszystkim ale od trzech tygodni objawy znowu się nasiliły. Nie łączyłam tego z alergią. Teraz nie wiem co robić. Córka nie chce dać niczym się posmarować. Codziennie jest walka. Myślałam nawet, że to ją boli ale sama czasami pokremuje się i nie płacze. Mój starszy syn miał kiedyś coś podobnego i lekarz powiedział, że nawet jeśli to alergia to do trzech lat nic się z tym nie robi (tylko łagodzi objawy różnymi preparatami) bo potem często samo przechodzi. Tak też się stało (po pól roku). I teraz mam dylemat czy postąpić tak jak dawniej czy iść do alergologa.