Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Frozen Trone

Dlaczego tak jest?

Polecane posty

Gość Frozen Trone

Dlaczego my musimy o was walczyć, starać itp a wy tylko siedzicie i czekacie?? Gdzie tu równouprawnienie:P Już nawet nie mówie, że nie umiecie tego docenić jak wam się facet nie podoba:P Może jakby wszyscy faceci przestali się starać o was to byście doceniły jakie to trudne :P

Gość o ranyyy
miałybyśmy spokój

Gość Frozen Trone
Hmm baaaaardzo w to wątpie..najlepszy przykład wasz lament w topicu "Dlaczego jestem sama"

to chyba poniekąd wina zwyczaju spolecznego nakazującego nam grzecznie siedziec i czekac aż ktoś się anmi zainteresuje.Zgodnie z tym zwyczajem kobiety zachowujące się odmiennie mogą zostać odebrane za \"łatwe\"...:-(

Gość Frozen Trone
Hmm nie znam rzadnego faceta który tak myśli!!! Powiedz lepiej, że zazdrosne koleżanki nazwałyby cię tak! Żyjemy w takich czasach, że wstyd jest tylko kraść, więc nie ma obaw.Chyba bardziej chodzi o to, że panicznie się boicie odrzucenia??? No więc faceci mają tak samo ale to jednak my musimy wszystko zaczynać.

Gość Kreatyna
kobiety chciały równouprawnienia ale tylko tam gdzie coś zyskały bez wysiłku. Jak już by miały stracić jakieś przywileje to już nie równouprawnienie tylko "tradycja".

wiem,że na Was spoczywa spory ciężar (stresik) i większośc z nas to docenia.Naprawdę.Ale to co napisalam znam niemal z autopsji (coprawda nie wlasnej ale moich znajomych).Niekiedy dziewczyny opowidał,że jak podeszły do jakiegos faceta z wlasnej inicjatywy-bo im sie spodobal i chcialy nawiązć z nim kontakt(hmmm bynajmniej nie fizyczny)to facetowi wydawało się,że może niemal na wszystko...Wiem,że tacy \"panowie\' zdarzaja się i wówczas kiedy sami podrywają,ale moje statystyki mówią,że najczęściej zdaża się to wówczs gdy kobieta jest inicjatorką pierwszej rozmowy...

Gość Frozen Trone
Wiesz mi, że rzadko która docenia, ale wy nawet o tym nie wiece, że ranicie facetów.W 90% przypadków jak wam się facet niepodoba to zazwyczaj tak się zachowujecie aby sam dał spokój.Nie stać was na odwage aby to powiedzieć w 4 oczy.Mi np zawsze albo zachowują się jak wyżej albo puszczają jakieś ściemy.Nie ma nic gorszego jak facet wię, że dziewczyna kłamie.Wam się wydaje, że to łyknął ale prawda jest niestety bardziej brutalna.

dlaczego mówisz to do wszystkich kobiet?Uwierz mi! Istnieją wyjatki od Twojej \"reguły\" i życzę Ci spotkania z tym \"Wyjątkiem\":-) a może wtedy zmienisz o Nas zdanie...a przynajmniej nie będziesz tak uogólniał :-PPPPPPPPPPP

Gość Frozen Trone
Mówie do tych które tego nie wiedzą;>. Ale wsród chłopaków często można posłuchać narzekania na was właśnie za takie zachowania.Tak dla informacji.

Gość masz bleda w nicku

hmmm a wśród kobiet narzekania na Was wlaśnie za \"głupie zaczepki\" traktowanie nas jak towary na rynku... ale co do kobiet to ja również nie popieram niniejszego zachowania... Autorze topiku!Proponuję kompromis-przyznaj,że zarówno my kobiety jak i Wy mężczyźni nie zawsze postępujemy w stosunku do siebie jak należy...zamiast ganić tylko kobiety i pokazywać że tylko one są takie złe...gdy Wy tymczasem...

Gość taka jaka ja
Ja np nie lubie facetow (chodz bym chciala miec) bo mialam 2 facetow i mnie zdradzili i w ogole ... a czemu my mamy co miesiac okres i zwijamy sie z bolu bo tak nam boli brzuch nawet nie wiesz jakie to uczucie ... a czemu my musimy rodzic dzieci, to tez jest ciezkie dla nas ... my sie raczej czesciej boimy z kims wpasc (a czesto chlopak o tym nie mysli) ... mnie zawsze facecie ranili ... chodz ja wiem ze tez ranilam ale nie tak jak oni mnie ... ja kiedys zrobilam pierwszy krok i co czekalam za dlugo az mi sie to znudzilo i jak sie zapytal to mu powiedzialam ze " nie " heh ja np doceniam to ze sie staraja ... heh az nie mam slow ...

Gość Frozen Trone
A ja moge znowu spytać a dlaczego my may mieć rok wyjęty z życiorysu( wojsko) w Izraelu to jest dopiero równouprawnienie:P, a dlaczego musze pracować dłużej o 5 lat, a dlaczego faceci mają najbardziej wyniszczające prace fizyczne(np na budowie) itp Żyjecie w takich czasach, że wszystko macie na tacy podane a wy jeszcze potraficie narzekać :P

Gość Wypowiem się jako kobieta
Osobiście wolę jak to facet się stara i daje znak jako pierwszy, ponieważ kiedy ja się starałam o któregoś upatrzonego przeze mnie chłopaka to zawsze prędzej czy później dostawałam KOPA W DUPE mniej lub bardziej subtelnie. Odpowiedzią była cała paleta różnych zachowań. Od nieprzyznawania się do mnie i ignorowania mojej osoby aż po chamski tekst w stylu "Na chuja liczysz". Jeśli byłam bardzo w kimś zakochana to w ostateczności taki facet wykorzystywał mnie seksualnie (jako że sama na to przyzwalałam.. tłumacząc sobie że dla kogoś kogo kocham jestem w stanie zrobić wszystko) aby potem mnie też kopnąć w dupe. Dwa razy się oddałam komuś w kim byłam zakochana. Pierwszy mnie olał gdy już było po.., a drugi mnie zaczął unikać i obgadywać mnie za plecami jaką to jestem dziwką i szmatą. Wiem że to robił bo widziałam po dziwnych spojrzeniach jego znajomych, po głupich uśmieszkach jego kupla i głupich tekstach. Dlatego Drogi autorze. Dziękuję Ci bardzo ale ja już nigdy nie będę pierwsza wyciągać ręki do faceta. Faceci to okropny gatunek i trzeba ich wystawiać na ciężkie próby żeby udowodnili na ile im na nas zależy. Ja już nie zamierzam nigdy dawać żadnych dowodów miłości. Nie pozwolę już być niczyją jednorazową zabawką. Nigdy! Albo oni mi dadzą swój dowód miłości jako pierwsi albo będę sama do końca życia. Już nigdy nikomu nie będę ufać na wyrost tylko dlatego że się zauroczyłam. NIE WARTO! Potem jest już tylko wielkie cierpienie i upokorzenie. Dlatego dziewczyny nie dają pierwsze znaku, bo kiedy podrywają faceta to ten sobie myśli, że chcą z nim iść do łóżka!! A raczej nie da się zacząć związku od łóżka. A jeśli się da to jest to niesłychana rzadkość.