Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojojo***

krew z nosa

Polecane posty

Gość ojojo***

Co może być przyczyną częstych i obfitych krwotoków z nosa?? Pierwszy raz działo mi się tak kilka dni temu, na pewno ze zmęczenia, niewyspania i stresu, bardzo silny krwotok trwał onad 3 godziny, nie mogłam go zatamować. Pojechałam potem na przepalanie naczynek krwionośnych, kupilam leki przeciwzakrzepowe. Jednak to mi nie pomogło, gdyż od tamtego dnia leci mi krew z nosa regularnie ok 4-5 razy dziennie od kilku juz dni. Jest to bardzo uciazliwe gdyz prowadze bardzo zabiegany tryb zycia. wiem, ze musze zrobic badania krwi i z tego mi wszystko wyjdzie.. ale jesli ktoras z Was tak miala (bez wyraznych powodów zewnetrznych), prosze, niech napisze czy lekarz odkryl jakąś przyczynę... pozdrawiam

Gość Joanna W.
Bez paniki zrób badania.Wszystkie nawet próby wątrobowe.I idz do dobrego lekarza laryngologa.A będzie ok.

Gość ola nowik
tylko lekarz

Gość rolmops
Ja miałam podobnie. Pękło mi kilka naczynek równocześnie, tzw. splot. Laryngolog przepisała mi cyklonaminę i sugerowała przypalanie. Kiedy sytuacja się powtórzyła, poszłam do innego lar. Ten powiedział, że przypalenie naczynek nic nie da - jak jedno się zamknie to i tak otworzy się następne ;) Zapisał mi skuteczne lekarstwo, niestety nie pamiętam nazwy (bardzo długiej). Wyglądało i smakowało jak kakao instant :D Dopiero to mi pomogło. Koniecznie idź do lekarza, nie ma sensu się tak męczyć. 🖐️

kupiłaś leki przeciwzakrzepowe? a mi w związku z częstymi krwotokami kazali odstawić wszystko co spowalnia krzepnięcie krwi!! nawet aspiryny nie tykam...

Gość rolmops
Aspiryna i inne aspirynopodobne ;), w przypadku krwotoków, powinny znaleźć sie w indeksie leków zakazanych ;)

Gość ojojo***
ja mialam juz przypalane naczynka ale to nic nie pomoglo.... lekow przeciwzakrzepowych nie bralam bo sa tylko na recepte jutro ide w koncu do lekarza bo dzis dalo mi sie to we znaki.. dziekuje za odpowiedzi..