Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miś z okienka

Snobizm - co sądzicie

Polecane posty

Gość tak to już jest
że pojawienie się iwosi rozwala niemal każdy topik. Ważne, że jej samej to nie przeszkadza. I to dopiero jest snobizm. Brak nałogów i spanie na podłodze to przy tym małe miki.

do tak to juz jest - masz racje co do tego z iwosia i topikami zastanawiam sie tylmo kiedy to do niej dotrze i czy w ogole dotrze :( bo szanse na to raczej sa znikome sadzac po jej wypowiedziach ;(

Gość tak to już jest
Prędzej politycy zaczną dotrzymywać obietnic przedwyborczych :-)

tak to juz jest :) DOBRE!!!!!!!!!!!!! A moze dala sobie na dzis spokoj i na ten topik wiecej nie wlezie ????? :) nadzieje trzeba miec ;)

Gość tak to już jest
iwosiu! czekamy! Nie zostawiaj nas! Brakuje nam Ciebie i Twoich dość głębokich wypowiedzi :classic_cool:

kazdy napisal, czym dla niego jest snobizm, nierzadko nawet uzywajác \"dla mnie...\". Ja zrobilam to samo. Wy robicie dobrze - ja robie zle. Ja sie trzymam tematu - Wy nie. Nic nowego.... ;-)

Gość tak to już jest
O! Szybka odpowiedź na apel! To lubię! Duża karność, godna polecenia! 🌻 ❤️ 👄

no i chujnia :( wiedzialam ze wlezie i z uporem maniaka drazy temat malo tego na nas zwala wine ze ona sie trzyma tematu a my nie coz iwosia jest niewinna jak ta lilijka biala :(

Gość tak to już jest
szkoda pierdu ❤️ dla iwosi

Gość opiiiiiiiiiiiiiii
odswiezam

Do poprzednika - prosze o uzasadnienie :D I dalej nic nie piszecie o tym, czy snobizm w kazdej sytuacji zasługuje na uśmiech pogardy? Piszcie! :)

Ja odpisalam na to pytanie, ale rozumiem, ze moja odpowiedz sie nie liczy, o.k. :)

Gość antysnobka
No cóż myślę,że snobizm nie zawsze zasługuje na uśmiech pogardy.Przykłady podane na topiku wcześniej np.zdrowy styl życia ,bywanie w teatrach czy filharmonii coś jednak daje snobowi - myślę w kontekście lepsze zdrowie,większa wrażliwość i.t.d.

Gość antysnobka
A teraz dłużej się porozwodzę Nie lubimy snobów i snobizmu,ale z drugiej strony to snobizm napędza rynek. Kiedys czytałam artykuł o haut cuture i okazało się,że na całym świecie jest około 2000 klientek.One płacąc bajońskie sumy za suknie od swojego projektanta utrzymują ogromną rzeszę ludzi mam na myśli,pracowników zakładów tekstylnych,krawców i innych pracujacych w tej branży. To jeden przykład jak snobizm może być postrzegany. Przykłady pozytywne można mnożyć. Choćby snobowanie sie na narty.Może śmieszyć,ale napędza przemysł turystyczny i sportowy A jak to było kiedyś? Gdyby nie snobizm wielu możnych nie było w tej chwili wielu wspaniałych kolekcji.Nie dla wszystkich to była pasja.

antysnobko, dzięki za wypowiedź :) Mnie bardzo podobają się brzychaci panowie w garniturach pomykający po 8,00 rano ulicami miasta do biura:D Aha, pomykają oczywiście terenowymi Toyota\'mi, hehe, ech te spojlery, to zapasowe koło, ech...hehe

Gość antysnobka
a panie w takich toyotach do fryzjerki.Też ładne

Gość snobizm to także
indywidualne loty w kosmos, kupowanie działki na Księżycu, wydawanie kupy szmalu w ruletkę w Monaco, jazda różowym cadillakiem po Kielcach, jazda z zawrotną prędkością Porszawką cabrio, wyjazd na ferie do Szwajcarii, a na wakacje na Florydę, wycieczki na weekendy do najdalszych zakątków świata, wycieczki do Paryża, Londynu, czy też Rzymu tylko po zakupy typu modne ciuszki, kupowanie oryginalnych mebli w Japonii, i temu podobne, ale jakże miłe rzeczy do zrobienia... niestety ja mogę tylko o tym pomarzyć :) o, jakże chciałabym być snobką! :)

Gość yyyy
a kto niby pomyka po kielcach rozowym kadilakiem bo jestem stad to mala dziura ;( brrr a nie widzialam czegos takiego

Gość hey hey
odświerzam :)

Gość Asssssssssssssssssssssss
...

Gość someday...
iwosiuuuuuuuuuuuuuuuu wroccccccccccccc doooooooooooooo nasssssssssssss

Gość gość
up