Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosiak00

Grzyb na skorze??POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Polecane posty

Gość gosiak00

mam od jakiegos czasu na rece czerowna plame. plama byla mala na pocatku a teraz wyraznie sie powieksza. Jes to jakby pierscien - w srodku jest skora biala a pierscien jest czerwony. Byal u dermatologa dostalam jakis spirytus ale to nie pomoglo - zwieksza sie to cos. Teraz zanim pojde do lekarza to minie jakis czas - czy ktos wie co to jest i jak sie tego pozbyc?? Dodam ze to cos czesto swedzi i brzydko wyglada:(

Gość dgsd
jak grzyb,to latwo bedzie do wyleczyc...a moze to swierzb...

Jeśli to grzybica - polecam Daktarin, w aptece bez recepty (maść lub krem) - stosuje się 7 dni. Po tym czasie powinna być znaczna poprawa. jeśli będzie ze zmian lub nastąpi pogorszenie - udaj się do dermatologa.Świerzb objawia się głónie świądem (który wzmaga się w nocy) i w związku z tym z rankami na ciele, występuje głównie pod pachami i w pachwinach - objawy opisane w poście nie wskazują na świerzb.

Gość kiniia
te objawy bardziej przypominają mi łuszczycę, ja mam ją od x czasu, dziwne ze lekarz nie powiedział Ci co to takiego.

a gdzie to masz,bo ja mam cos podobnego, łuszczącą się czerwoną skórę na powiekach. Juz mie wiem co z tym robic, ciągnie i swędzi...

Gość This is me
dokłądnie,to może być łuszczyca.....:o miałam identyczną plamę tylko,ze we włosach,na głowie....leczyłam pół roku na grzybicę różnymi maściami,co tylko podrażniało to bardziej a wzamian powiększyło sie i piekło niemiłosiernie. Radzę do dermatologa DOBREGO

Gość kiniia
łuszczyca jest niewyleczalna niestety, można tylko złagodzić objawy, cholerstwo okropne. Mam w głowie na łokaciach, na kolanach i na kostkach, koszmar...

A jakie są objawy świerzba??? Bo mnie ostatnio strasznie swędzi skóra, czasami w nocy się budzę nawet. Najbardziej na brzuchu - w miejscu, w którym odciska się guma od spodni, a także w okolicach łonowych i przy szyi, no i również skóra głowy szczególnie po umyciu, jak mam mokre włosy.

Gość gosiak00
To nie jest luszczyca - luszczyce mialam - przy wlosach na skorzr mialam i na szyi:( fuuuuuu ale sie wyleczylam tylko podobno moze w kazdej chwili wrocic - to co mam teraz to co innego - to nie sa czerwone plamy to pierscien!!! Tak jakby goraca obraczke przylozyc do ciala( mam to na przedramineiu) slad ktory by pozostal to bylby czerowny krag - i ja tak mam.. To miejsce jest suche i chropowate. A nawet ma takiej akby krosteczki. Nie wiem co to ma byc. Dermatolog widocznie tez nie:(

Gość uppppppppp
skoro wiesz, ze to grzyb idz do apteki i cos na to kup, np clotrizoloum nie jesstem pewna tej nazwy, ale jest to bez recepty, ziaja to tez produkuje, a najlepiej pokaz to pani w aptece to cos doradzi.