Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maxmara35

bezsenność , jak z nią walczyć?

Polecane posty

Gość maxmara35

szukam poprad w temacie leczenia bezsennosci . Nawet moj lekarz rodzinny rozklada recę bo nie jest mi stanie pomóc. Problemy ze spaniem z zasypianiem istnieja u mnie niemal od dzieciństwa ... to koszmar :) proszę zatem o wszelakie porady w tej meczacej mnie sprawie .. z góry dziękuję .

Gość preferencje
ja brałam tabletki atarax, ale moja bezsenność wynikała z lęku, stresu i poczucia winy:/

Gość londi
ja mam to samo ale to od tego że za dużo sie stresuje

Gość bez nicka
Są specjalne ośrodki leczące bezsenność,t tym państwowe.Uważam,ze tam powinni cię posłać.

Gość nick jak kazdy inny
a leki nie wchodza w rachube ? albo moze to wina szyszynki skoro problemy z zasypianiem wystepuja u Ciebie od dziecka. Moze warto by zbadac poziom hormonow.

Gość maxmara35
bez nicka . beda wdzieczna jak dasz mi na nie namiary :) pytałam o to lekarza rodzinnego ale on tylko wzrusza ramionami ... mówi ze konieczna wizyta w poradni zdrowia psychicznego etc.No tak najlepiej faszerowac człeka psychotropami nie szukajac podstaw choroby, skad ona wynika .Nigdy nie brałam psychotropow i nie zamierzam .. wszak nie tedy droga . \Od dziecka przyjmuje leki hormonalne myslę ze i one przyczynily sie do owego stanu . Bez nicka licze na twoją pomoc jesli masz jakies namiary daj znać tu na forum:))pozdrawiam

Gość bez nicka
Podaję adres z mojego miasta-Uniwersytecki Szpital Kliniczny nr4 Uniwesdytetu Medycznego w Łodzi-Ośrodek diagnostyki i leczenia zaburzeń snu i chorób układu oddechowego ul.Mazowiecka6/8 tel:426779319Pozdrawiam

Gość bez nicka
Bezsenność to zaburzenie jakby nie było.Moja Mama cierpi na bezsenność i ma podawane leki antydepresyjne,uspokajające,psychotropy niestety.Jednak u mojej Mamy jest to spowodowane nerwowościa,bierze tabletkihormonalne na tarczycę i przepisane od ginekologa-menopauza i jeszcze inne problemy...

Gość maxmara35
bez nicka dzięki za a dresik .. skorzystam , popytam sie ,jak sie tam dostać .. szkoda tylko że to tak daleko ja bowiem jestem z pomorza :))Nerwy?? eech kto ich nie ma .. wiekszego narwańca ode mnie nie ma ..podobnie jak twoja mam biorę tabletki hormonalne z powodu niedoczynnosci przysadki mozgowej :(( paskudztwo , zdana jestem na nie do konca zycia i podejrzewam ze maja one jakis wpływ na to moje niespanie :)) pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.A tak swoja droga kiedys często bywałam w Łodzi .. ech stare ,dawne czasy:)

Ja polecam sok z noni dostepny w aptekach i sklepach zielarskich. Serotonina i melatonina zawarte w tym soczku poprawiają nastrój psychiczny, regulują biologiczny rytm snu i czuwania oraz opóźniają procesy starzenia sie komórek. Warto wypróbowac nim sięgnię się po jakieś chemiczne tablety.

Lunia, napisz coś wiecej o tym soczku, prawdę mówiąc nigdy dotąd nie słyszałam. W jakich pojemnościach sprzedają, jakie są koszty, dizęki. :)

Są różne pojemności zależnie od producenta. Ja kupuję firmy laboratorium natury - gdyż jest w miarę dostepny cenowo. Ma on pojemnośc 500 ml, kosztuje czterdzieści kilka zeta i wystarcza na 2 tygodnie. Najlepiej go sobie serwowac przez kilka miesięcy - ja piję 2 razy dziennie po 4 łyżeczki i zawsze polepsza mi sie po nim samopoczucie i lepiej mi sie śpi, chociaż jakichś kosmicznych problemów ze snem wcześniej nie miałam.

Gość maxmara35
lunia dzięki za poradę ... rozejrzę się za tym w aptece. Melatoninę zazywam w tabletkach już trzeci miesiac i nic .... zero efektu , dokonczę zatem to opakowanie i zaprzestanę tej kuracji . Pozdrawiam

Gość entlicek-pentlicek
a czy jelsi ktos ma problem ze spaniem tylko wtedy gdy ma duzo stresu to tez trzeba to leczyc? bo ja jak mam egzamin czy kolo nastepnego dnia to czesto nei moge zasnac i budze sie w nocy itd. (a nie moge zasnac to jest u mni przewalanie sie nawet do3godzin)... co z tym zrobic? biore czasami tabletki z waleriany ale nie widze wiekszej roznicy..

Gość bezsenna...
nie da rady - oba samce :O;)

Gość katek
ehh... teraz nie moge zasnąć... stres jest okropny... zamartwianie się też... cala się trzęsę, jest mi niedorbze... ehh... jakaś porada? ;/

Gość Dresiara
Ostry seks przed snem pomaga.

Gość bezsenni
to jest do opanowania , miałm tak ,jednak od pewnego czasu wiem jak mozna nad tym za panowac --- robisz tak , liczysz 1 i widzisz tą cyfre - wdech , 2 wydech , widzisz 2, ....i tak do ile masz latek , gdy dojdziesz do tej liczby liczysz od końca do zera , organizm się wycisza /koncentruj sie na cyfrach/ jeśli nie jest skuteczne licz do 100 i od 100 do -0 masz gwarancje dobrego snu :D

Gość bezsenność moja
entlicek-pentlicek bezsenność to jest niespanie przez dłuższy okres czasu lub spanie,wybudzanie się i takie tam.Nie spanie przed egzaminem wielu ludziom się zdarza,po prostu bardzo się przejmujesz. Cierpiałam na bezsenność spowodowaną nerwicą i strasznie się męczyłam.Nie pomagały leki nic.Troszke pomagaly psychotropy,z czasem pomogłam sobie lecząc nerwicę ale to było straszne.Zadne wdechy,wydechy...

Gość bezsenni
nie spadlam z księzyca , mialam problem i to pomogło , moja bezsenność trwała 4l. teraz siędze na kafe bo tego chce za chwwilke ide spać i smacznie spie , to ja decyduje o moim śnie i nikt inny nawet moje problemy smacznie śpią ze mną ;D DOBRANOC ;)

Gość bezasenność moja
nie chciałam cię urazić ,napisałam o sobie.Już nie cerpię na bezsenność,chociaż patrząc na godzinę...jednak dziś mam jeszcze dużo do zrobienia a oczy się same zamykają.Dobranoc.

Gość Corporate Bitch
Jak moj misiu sie do mnie dobiera i chce mnie wyciupciac to zawsze mnie taka sennosc ogarnia. Moze chcecie mojego misia dziewczyny ?

Gość maxmara35
hm co rzec mam ? Widzę , ze nie tylko ja borykam się z tym problem ale wiecie co jest najgorsze ? to ,ze wieczór przychodzi , oczka mi sie kleją , buźka ziewa bez końca chciałoby się rzec zaraz popadnę w blogi sen .....a tu klapa :(( leżę , przewracam sie z boku na bok a kiedy swit za oknem wtedy dopiero przychodzi moj upragniony sen. Jesli mam tylkotaką mozliwość wyprawiam dzieci do szkoły i hop do łóżka .. godzina , dwie w tej sytuacji to dla mnie dużo . Czasme mam wyrzuty sumienia , moje biedne dzieci w mrozie mknęą do szkółki a ja gniję w ciepłej poscieli. nic na to nie poradze , widoicznie tak być musi , lepiej dospac rankiem niz przez cały dzionek chodzić z bólem głowy:((Pozdrawiam

Gość słodki poranek
Witaj maxmara35:) Nie wiem, czy zaglądasz jeszcze na ten topik, bo widzę, że troszkę zamarł, ale gdybyś tam zaglądnęla, to proszę skontaktuj się ze mną! Zapraszam na mój topik: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3188565 pozdrawiam:)

Gość Baaaarkley6
słuchajcie, bardzo proszę o pomoc. czy ktoś ma do odsprzedania lumial lub stilnox. Będę wdzięczna za odzew. pozdrawiam serdecznie