Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ilonciaa

tresc przysiegi malzenskiej-mozna zmienic?

Polecane posty

Gość ilonciaa

chciałabym aby urzednik a potem ksiadz przeczytał tekst w stylu: "czy przyzekasz mu milosc, wiernosc i uczciwosc małżenską...." a my bysmy odp tylko TAK ,mozna tak? mam wade wymowy i głupio cała tresc moze wyjsc na kasecie. i tak ogólnie

Gość porucznikowa
Możesz się spytać , ale jakby się nie dało , to nie stresuj się , i tak każdy , kto tam będzie i kto będzie oglądał kasetę , wie o Twojej wadzie i nie jest to dla nich żadna sensacja. Ludzie , akceptujcie się tacy , jacy jesteście

Gość GusMis
A czy można samemu powiedzieć przysięgę, zamiast powtarzać ją za księdzem?

Gość kluska sląska
Tak można przynajmniej ja byłam na slubie koleżnaki i oni sami czytali przysiege małżenską ale zaznaczam ,że byc może nie w każdym kosciele tak jest , zawsze sie przeciez możesz apytac księdza :)

Zapytalismy księdza, czy mozna--nie miał nic przeciwko---składaliśmy sobie sami, bez powtarzania za duchownym--duzo ładniej i naturalniej to wychodzi--no i zawsze można dorzucic coś od siebie ;-)

Gość GusMis
Dziękuję za odpowiedź

Gość szkoda ze nie wiedziała
pominełabym to o wierności

ilonciaa, mojej siostrze przed ślubem ksiądz powiedział, że to jest dla nich przysięga i jeżeli chcą to mogą ją wypowiadać po cichu, tylko do siebie, goście rzeczywiście nic nie słyszeli, ale każdy zna przecież tekst przysięgi i nikt nie miał nic przeciwko, wystarczy tylko zapytać księdza, czy można nie mówić do mikrofonu :) powodzenia

Gość locia
i szlubuję ci miłoszcz, wiernoszcz i uczciwoszcz małżeńską oraz ze cie nie opuszcze aż do szmierczi :D buuuauuhhahahhahhahhahaa

Gość GusMis
Lociu znajdź sobie ciekawsze zajęcie niż obrażanie ludzi.