Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość śnieżynka mała

jaki program najlepszy do odtwarzania filmow?

Polecane posty

Gość śnieżynka mała

j.w. komputery to dla mnie czarna magia, pytam więc osoby zorientowane - jaki polski program polecacie taki, żebym mogła pokombinować z napisami - bo czasem trzeba ;)

Gość SubEdit player

KWESTIA GUSTU.. DLA MNIE BEST PLAYER..praktyczny i posiada wiele przydatnych funkcji.. np sam otwiera napisy..

Gość śnieżynka mała
dzięki Ci dobry człowieku :) zaraz zobacze coż to takiego ma ktoś jeszcze jakieś sugestie?

Gość śnieżynka mała
hmmm...chyba masz racje, to rzecz gustu, bo mi best player jakos nie lezy ;)

Gość charles bronson the great
SubEdit Player

Gość śnieżynka mała
SubEdit faktycznie jest swietny - wlasnie o to mi chodzilo! wielkie dzieki :) pomozcie jeszcze tylko w jednej kwestii, otoz pojawiaja mi sie "podwojne" napisy, mozna zrobic tak, zeby byly tylko jedne, zwlaszcza te, ktore mozna regulowac (zwiekszac czcionke itp.)?

Gość błyszczyk Czekoladowy
Sub Edit player :).Otwiera mi wszystkie filmy,nawet te,ktorych inne playery nie chciały :(.

Gość charles bronson the great
Otwórz film bez napisów na przykład w zwykłym Windows Media Player będziesz miec pewnoścć ze automatycznie ci SUbEdit palyer nie otworzy pliku z napisami jeśli nadal będą w WMP napisy, to znaczy że masz film z napisami już w pliku wideo, czyli zgrane są w filmie i nie ma możliwości ich usunięcia.

Ja również korzystam z Sikory (Subedit przyp. FEBR.) i jestem wielce zadowolona. Jest prosty w obsłudze i wygodny. No ale to też pewnie kwestia przyzwyczajenia. No i moja ulubiona funkcja: wyłącz komputer po zakończeniu filmu :P

SubEdit Player - rewelka, a testowałm już wiele innych

SubEdit. Co do podwójnych napisów: niektóre filmy mają napisy już w pliku filmu, czyli nie ma ich osobno w pliku tekstowym, ale dostaliśmy na płycie oba pliki, czyli film i napisy i wczytują się nam one automatycznie, stąd ta podwójność, wówczas napisy wyłączamy, albo, jeśli film jest na dysku - wywalamy po prostu napisy do kosza. Rzadka sytuacja. Znacznie częściej zdarza się, że niektóre wersje Xvid, Divx mają opcję automatycznego uruchamiania napisów. (Najlepiej zwracać uwagę co instaluje i po prostu nie wybierać tej opcji przy instalacji) Wtedy trzeba odnaleźć tę opcję w ustawieniach kodeków i wyłączyć ją. Jeśli ktoś tego nie umie - zmienić nazwę pliku tekstowego napisów. Na ogół kodeki wczytują automatycznie napisy, które mają taką samą nazwę jak plik z filmem (np. Sixth.avi, Sixth.txt). Mam nadzieję, że nie zamotałam za bardzo ;)