Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marylinjoplin

blagam pomozcie

Polecane posty

Gość marylinjoplin

od 7 miesiecy biore novynette.zawsze wszystko bylo w porządku, kochalam sie bez gumki i nic sie nigdy nie stalo.okres dostawalam zawsze w 2/3 dniu przerwy.w grudniu dostalam okres dzien przed skonczeniem opakowania.poszlam do ginekologa powiedzial ze to sie zdarza i mam sie nie martwic, moze to byc spowodane stresem czy innymi czynnikami zewnetrznymi.mialam tez badane jajniki domacicznie i mysle ze gdybym byla w ciązy to cos by zauwazyl (prawda?) no i teraz zostaly mi 4 tabletki do konca opakowania, ale chyba dostaje okres ;/ nie wiem moze to plamienia ale mysle ze raczej okres..nie wiem co sie dzieje i co mam myslec ;/ miala ktoras z Was podobny przypadek?wiecie moze co jest grane?mam sie martwic?

Myślę, że powodów do zmartwień nie masz, ale jeśli przeszkadzają Ci te plamienia to poproś swojego ginekologa o zmianę tabletek.

Gość marylinjoplin
no ale normalnym jest ze dostaje okres 4 tabletki przed skonczeniem opakowania?? moze te tabletki nie dzialają? ja jestem w ogole zabezpieczona w takim wypadku? moge sie kochac?

Gość zuzia lalka nieduza
Nie wiem czy to prawda, ale czytałam gdzieś ze kiedy kobieta ma plamienia podczas brania pigułek to sa one źle dobrane (pod względem hormonów) i moga one wtedy nie działać, bo są np. za słabe dla danego organizmu Podkreślam - nie wiem czy to prawda

Gość marylinjoplin
o jezu ;/ no dobra a jak pojde do ginekologa przepisze mi inne tabletki i tez sie okaze ze są zle dobrane? ;/ kurcze a ufam tym tabletkom moim mimo wszystko...to chyba nie jest okres tylko plamienie mialam bo na razie nic sie nie pojawia... chyba sobie kupie test ciązowy. nie wiecie czy mozna go robic w przypadku takich plamien czy okresu? i czy mozna go robic o kazdej porze dnia i nocy czy najlepiej rano? dzieki wielkie za odpowiedzi

Gość marylinjoplin
aha te tabletki juz biore 7 miesiecy wiec gdyby byly zle dobrane nie wyszloby to na jaw wczesniej? bo wczesniej wszystko bylo ok, tylko teraz jakies cyrki sie dzieją ;/ sesja sie zbliza...moze to powod tego wszystkiego ;/

Dziecko drogie... Po co zaczynasz sie kochac skoro nie wiesz jak sie zabezpieczyc?!? Jak czytam tego typu posty to mnie po prostu sciska... Zgadzam sie z - zuzia lalka nieduza Tabletki moga byc zle dobrane skoro masz plamienia przed zakonczeniem opakowania - za mala dawka hormonow (biore pod uwage czas przyjmowania przez ciebie tabletek). Radze isc do ginekologa. I zrobic test. (Jak go wykonać? Tester, który wykorzystuje się do tego badania, ma podłużny, niewielki kształt i jest jednorazowy. Składa się z końcówki absorbującej oraz nasadki, którą nakłada się na tę końcówkę. W plastikowej obudowie testera znajdują się dwa okienka: małe i duże, w których odczytuje się wyniki. Aby wykonać badanie, końcówkę absorbującą testera przytrzymaj w strumieniu oddawanego moczu przez 5 sekund, kierując ją do dołu. Trzymając nadal końcówkę absorbującą testera skierowaną do dołu, usuń ją ze strumienia moczu. Teraz możesz już założyć nasadkę na tester. Odczekaj 3 minuty. W małym okienku pojawi się niebieska linia, co będzie dowodem prawidłowego wykonania testu i gotowości do wskazania wyniku. Jeżeli w dużym okienku pojawi się niebieska linia, oznacza to, że jesteś w ciąży. Nawet jeśli jedna z linii jest zabarwiona lekko i niewyraźnie, nadal jest to dowód obecności ciąży. Jeśli w dużym okienku nie pojawia się niebieska linia, oznacza to, że nie jesteś w ciąży.) Powodzenia i rozwagi zycze.