Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to irytujące

widzę dziwne obiekty

Polecane posty

Gość to irytujące

Jestem krótkowidzem (ponad -5). Od jakiegoś czasu (zwłaszcza w ciągu dnia, przy świetle słonecznym) widzę dziwne "obiekty". Sama nie wiem jak mam to nazwać. Rozmawiałam z paroma krótkowidzami i okazuje się, że prawie każdy z nich ma taki sam problem. Obiekty te nie są jakoś strasznie widocznie, ale jednak przeszkadzają (ja np. widzę coś na kształt obrazu widzianego pod mikroskopem, takie półprzejrzyste nie wiadomo co :/). Podobno lekarze twierdzą, że to jest normalne :/ Da się coś z tym zrobić?

Hehe.. ja chyba wiem co to jest :D Każdy tak ma. Już jak byłam dzieckiem to to zauważyłam i dopiero po pewnym czasie zorientowałam się że te obiekty to są... malutkie cząsteczki kurzu które się przykleiły do białka lub źrenicy oka. Pełno kurzu lata w powietrzu. Nie wiem czy zwróciłaś na to uwagę. To nie ma związku z tym czy ktoś jest krótkowidzem. Chyba każdy człowiek to ma, tylko że po prostu nie każdy na to zwraca uwagę. To chyba o to Ci chodziło. Jeżeli nie o to, to chyba nie znam wytłumaczenia.

Gość dobermanirottweiler
:-) Mam -4,5 i nie wiem o jakich obiektach mówicie! ;-)

Gość powiedzcie mi czy
krótkowidz to ten, który blisko widzi wyraźnie a daleko ma obraz zamazany? dalekowidz widzi wyraźnie daleko a do czytania potrzebuje okularów?

Gość dobermanirottweiler
tak, wlasnie tak :)

Gość proponuje wybrac sie do lekarz
a to moze byc stwardnienie rozsiane grozna choroba

Kiedyś jak np. bedziesz płakała to zwróć uwagę na to czy dalej widzisz te obiekty. Jeśli nie tzn. że moja wersja była prawdziwa bo oko po prostu oczyściło się za pomocą łez z cząsteczek kurzu. Jeśli jednak dalej będziesz to widzieć tzn. że to jednak nie to co myślę i to inne kafeteriuszki są bliższe prawdy

Gość aboabo
ja też widzę od pewnego czasu dziwne obiekty wczoraj wysiadły z nich takie zielone ludziki i poszliśmy razem strzelić blanta