Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ++__++__

Ból piersi a owulacja??

Polecane posty

Gość ++__++__

Czy w czasie około owulacji mogę mieć bolesność piersi? Wychodzi na to, że owulację powinnam mieć 2 dni temu, a 3 dni temu zaczęły boleć, jednak dziś przestają :( Co to może oznaczać? Do okresu pozostało mi jeszcze około 12 dni.. jeżeli w ogóle takowy sie pojawi.. ;( Prosze o radę

Gość LuLLLka
Bardzo możliwe, że to jakieś zaburzenia hormonalne

Skoro miesiączka ma być za 12 dni, to była to pewnie owulacja, bowiem miesiączka pojawia się zawsze 14 dni po owulacji. Druga faza cyklu zawsze wynosi 14 dni.

Gość ++__++__
Czyli możliwe, że piersi teraz przestały boleć i za parę dni znów zaczną (PMS) ? Bo zawsze bolę jakieś 10 dni przed okresem. Do tego dochodzi dziwny ból w dole brzucha, niby macica, ale tak jakby na zmianę (raz bardziej z lewej raz z prawej).

Gość surykatka
właśnie miałam cos takiego jak ty. teraz czekam na PMS. ale w zasadzie to jakbym już je miała. byłam poddenerwowana i chciało mi się więcej jeść. ale myślę że to ma związek z owulacją. moja koleżanka twierdzi że ja pobolewa w trakcie jajeczkowania.

Gość ++__++__
a czułaś jakiś lekki, tępy ból w dole brzucha?

Gość surykatka
taaak, czułam ten tępy ból. myślałam że to jakiś przyspieszony okres. nie wpadajmy w panikę, przynajmniej na razie

Ja w czasie owulacji mam nie tylko wrażliwszą skórę na piersiach ale i ogólnie piersi wydają się być bardziej spuchnięte i nie_ściskaj_bo_pogryzę ;-)

A ja czegoś nie rozumiem. Ostatnio miałam najprawdopodobniej cykl bezowulacyjny, bo nie miałam przed okresem własciwie żadnych dolegliwości związanych z napięciem (np. nie bolały mnie piersi). Teraz znów nie miałam takiego śluzu jak przy owulacji (cały czas był białyi lepki), ale to niemożliwe, żeby nie było jajeczkowania, bo piersi, macica bolą, jestem rozdrażniona i dużo jem :P Wytłumaczy mi to ktoś? Będę wdzięczna :)

Gość surykatka
czasami mam wrażenie że mój organizm wariuje dlatego niczego nie mogę ci wytłumaczyć. kiedyś miałam plamienia międzymiesiączkami i mój gin, notabene, znający się na rzeczy, przebadał mnie dokładnie po czym stwierdził ze może to być na tle nerwowym i taka moja uroda. i wtedy ręce mi opadły. w tym cyklu czuję się tak jakbym w każdej chwili miała dostać okresu. o śluzie się nie wypowiem bo jestem grubo po 30 tce i w zasadzie od paru lat go nie zauważam, khe, khe. pozdrawiam!

Gość blos
bardzo możliwe ze to ciąża,bo wrazliwe piersi na dotyk sa tez wczesnym objawem ciazy

Gość gośćgogl
Jestem w okresie okoloowulacyjnym. Pierwszy raz zdarza mi się to ze bola mnie piersi. Zawsze zaczynaly bolec mnie na tydzień przed okresem. Dodam że w ostatnich trzech miesięcach, co dziwne, nie miałam w ogóle bólu piersi przed okresem a ostatnie dwie miesiączki miałam o kilka dni dłuższe. Skąd ten ból piersi w tym właśnie czasie? Proszę o odp

Gość gość
Ja też nie wiem skąd ale TO BOLI! Czy są na to jakieś ziółka?! Bo nie lubię bólu.

Gość gość
mnie podczas owulacji nie bolą piersi. Mam ją potwierdzona przez ginekologa, wiem ze występuje, jednak ja sama nie widzę jej oznaków. Co do bólu piersi - bolą mnie tylko podczas okresu.

Mam podobne objawy - znaczny ból piersi i zwykle (choć zdarzają się miesiące bez) tępy ból raz po prawej raz po lewej. U mnie to podobno (bo nie było laparoskopii potwierdzającej umiejscowienie) objaw umiejscowienia gdzieś w pobliżu jajników ognisk endometrium (od choroby - endometrioza - do wygooglowania ;- ) ). U mnie prawie na pewno jako pochodna cesarki kilkanaście lat temu, ale ta choroba dotyka wielu osób, a wiele nie ma tego świadomości. Poczytajcie i sprawdźcie się i pod tym kątem. Jak gin dobry to powie o prawdopodobieństwie w konkretnym przypadku i ew zleci dodatkowe badania, np dobre USG