Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wlosek

trwałe prostowanie włosów

Polecane posty

Gość wlosek

czy coś takiego w ogóle istnieje? Moje włosy są ni to kręcone ni proste, no po prostu koszmar, a jak je wyprostuje to wyglądają super:) więc tak sie zastanawiam czy jest szansa na "trwałą inaczej" ;) Jeśli znacie cos takiego to proszę napiszcie gdzie najlepiej takie coś robić i ile kosztuje. Z góry dzięki!

Gość cielęcina zadnia
dokładnie nie wiem ale slyszałam że na jakieś 6 tygodni prostują ale nie wiem czy u nas, pewnie tak sory ze nie pomogłam właśnie se wyprostowałam i siedze w czapce dla lepszego efektu. pozdro :)

Gość cddddddddddddddddddcsd
ja tez mam nie krecone nie proste ale sobie prostuje i uzywam mleszka przeci puszczeniu i rewelacja:)

Gość proste włosy
są superrrrr, nadaja suczy wygląd, ale o trwałej nie słyszałam :(

Gość wlosek
a jakiego mleczka używasz?:D i co się dzieje z Twoimi włosami jak jest duża wilgotność powietrza? bo moje to od razu się skręcają grrr a nie chcę też za często używać prostownicy bo mi w końcu te włosy sie zbuntują i wypadną;) a poza tym to troche czasochłonne

Gość cddddddddddddddddddcsd
sansilk mi tez sie krecily oczywiscie nie widac efekotw odrazu po pewnym czasie miesiacy stosowania ale owiem szczeze ze widac je rowniez dopiero po wyprostowaniu bo p umyciu dalej mi sie rkeca:)

Gość wlosek
dzięki:) musze wypróbować

Witam! Też mam podobny problem:( Pytałam trochę w salonach fryzjerskich - jest takie coś jak chemiczne prostowanie włosków...na ok.miesiąc...koszt takiego zabiegu od 160 zł do nawet 800 zł. Ja zgłaszam się do znajomej fryzjerki - weźmie tylko 50 zł...bo tyle kosztuje płyn prostujący włosy. No i nie można tego płynu stosować na rozjaśnionych włoskach...bo można zostać z dwoma włosami na głowie. Pozdrawiam! :)

Bedac ostatnio u fryzjera, widzialam wlasnie jak fryzjerka na stale wyprostowala dziewczynie wlosy. Wygladalo to rewelacyjnie. Pozwolila mi nawet dotknac wlosy bo bylam bardzo zdziwiona ze mozna tak wyprostowac. Byly super przyjemne w dotyku, ladnie sie blyszczaly. Ale dodam ze dziewczyna miala piekne, geste wlosy. Moje tez sie troche kreca, ale ja lubie te swoje loczki....

ja kilka miesiecy temu robiłam trwałą prostującą..w sumie to niewiele pomogła owszem włosy mi sie już tak nie kręciłty jak przedtem..ale puszą sie okropnie..teraz żeby osiągnąć efekt idealnie prostych włosów używam mleczka do prostowania na gorąco z Loreal..w takim różowym opakowaniu..i prostuje prostownicą..efekt jest zajebisty..ale nie wiem czy trwała prostująca ma na to jakiś wpływ czy bez tego też bym miała takie proste patyczki.. i chyba już w każdym lepszym salonie fryzjerskim można zrobić trwałą prostującą..a co do cceny..to też dużo zależy od długości włosów i fryzjera..ale tak w granicach 100..200zł..

ja nie polecam, mimo, ze na początku wyglądało nieźle, ale nie tak jak się spodziewałam, to potem były fatalne odrosty, no i zniszczyło mi włosy ;/

Gość bazyleaX
zasady by dobrze wyprostowac włosy • włosy muszą być suche, chyba, że używamy specjalnej prostownicy dającej możliwość stosowania na włosach mokrych. Mokre włosy bardzo łatwo się niszczą. Ponieważ tracą połączenia wodorowe, mogą się „rozciągać” nawet do 30%, płytki ulegają odchyleniu i warstwa korowa jest odsłonięta - może zostać uszkodzona przez gorące urządzenie. • włosy powinny być czyste - pozostałości preparatów nieodpowiednich do stosowania z prostownicą mogą spowodować „gotowanie włosa”. • włosy powinny być dzielone na pasma nie szersze niż połowa szerokości płytki prostownicy. • przed modelowaniem na włosy należy nałożyć protektor chroniący przez działaniem wysokiej temperatury. Trzeba zaczekać aż preparat wyschnie. Należy używać najmniejszych koniecznych ilości preparatu. • zawsze należy kontrolować temperaturę urządzenia. Łatwo to można wykonać wykorzystując kartkę papieru lekko nawilżoną. Papier nie powinien się przebarwiać ani palić. • włosy zaczynamy prostować od dolnych partii i robimy to sekcjami. http://www.handsomemen.pl/porady,prostowanie_wlosow,308,czasowe_prostowanie_wlosow.html

hej pyatalam sie sa ok 400 zl efekt nawet od 6 ms do odrostu ale mi odradzil fryzjer bo starsnzie niszczy wlosy gorzej niz rozjasnianie moze ci duzo wypasc ja juz przeprosilam prostownice- wole codziennie 5 minut prostowac niz miec siano na glowie nie polecam tego! sa tez przypadki ze jak wlosy maja naturalmy skret mocny to po miesiacu nie ma juz efktu prostych wlosow

Gość napuszona
za dużo roboty z układaniem - marzę o trwałym prostowaniu, ale to dużo kosztuje. Dzisiaj znalazłam taką promocję - czy to już dobra cena czy można jeszcze taniej niż300 zł? tutaj http://www.groupon.pl/in/.6Jhlg6

ja sobie robilam te trwale prostowanie ale nie u fryzjera tylko koleżanka mi zrobila miala taki plyn do tego i trzeba prostowac jeszcze tydzien po tej trwalej zeby dobrze sie trzymala . jak po umyciu to mialam proste ale takie puszyste bo takie juz mam nawet jak mialamn krecone ale troszke przeprostuje i sa piekne ;) i tak bede zawsze po umyciu troszke prostowac chciaz grzywke bo wole ułożyć wlosy po swojemu ';)