Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdolowana_

Cienkie i oklapłe włosy - czy któraś też tak ma?

Polecane posty

Gość tak sobie myślę
Jak ktoś ma cienkie włosy, to żadne preparaty nie spowodują, że włosy zrobią się grube, co najwyżej mogą wyglądać na grubsze niż są w rzeczywistości i to wszystko. Trzeba je usztywnić, nie będą wtedy takie miekkie i oklapłe.

Gość tez polecam naturalne farby
ja tak czesto robilam- wlosy sie naprawde robią grubsze. teraz robie sobie pasemka -utleniam i tez sie troche fryzura podnosi

Gość a co polecanie na wygładzenie
włosów?

Gość Sweetii
MAm mega hit na cienkie włosy!!! Poprostu na noc zakładacie wałki bez suszenia! Rano układacie i można je troche spreyem popsikać i będzie! Przynajmniej u mnie to działa!

Gość brzydkowlosa
Mam chyba wszystko w jednym: cienkie, oklapłe i prztłuszczające się wlosy. Jeszcze do tego wygladają tak smutno i bez życia. Proszę o pomoc bo sama nie wiem co robić, aktualnie używam rzepy Joanny w ampułkach i mam nadzieje, ze zadziała Czy ktoś używał tej rzepy w ampułkach? Pozdrawiam

Gość gringe
tez mam proste, delikatnei przyklapniete wlosy...roboty jest co nie miara by wygladaly w miare mozliwie - ja kupowalamspraj bf volume up - w sklepie fryzjerskim(doradzam by tam sie udac, jak jest jakas mila pani to nawetdoradzi pare kosmetykow). wg mnieto nalezy uzywaci szamponow podnoszacych wlosy i odzywek, co jakisczas ampulek(np ze skrzypu - dostepne w naturze). zgodze sie ze wszystkim, co przeczytalam naforum - dobre sa i walki na noci suszenie z glowa w dol - ukladanie na okraglej szczotce...a mozektos ma jeszcze jakies sprawdzone specyfiki na cienkie wlosy??

Gość DemOone
A ja mam takie włosy: http://img62.imageshack.us/img62/2774/74714139zo7.png (Nie wiem, czy poprawnie wkleilam link) Jak waszym zdaniem one się prezentują? Czy powinnam je ściąć? Z budowy są cienkie, ale na glowie jest ich duzo, nie sa rzadkie. Zazwyczaj chodzę w rozpuszczonych, bo kitka z takich wlosow jest cienka, slabiutka. A jezeli chodzi o sposob dbania o nie: nie uzywam zadnych szamponow, odzywek na objetosc. Bo to mi nic nie daje. Uzywam zwyklych szamponow, pianki i suszę wlosy ze spuszczona glowa. Myję je co dwa dni, moglabym rzadziej, ale niestety przetluszczaja mi sie u nasady, konce sa suche. Wydaje mi sie,ze moje wlosy nie sa jeszcze takie zle. Nie chcę ich ścinac. Znajomi mi mowia, ze sa ladne, nie takie cienkie jak mi sie wydaje. CO sadzicie?

Gość DemOone
Gość gehe
Drugi jest dobry, wlosy masz kiepskie. Mam lepsze.

Gość Emxcia
no tak~! a ja mam bardzo grube i puszyste wlosy:/ i zawsze jak wyjde na dworek to robi mi sie szopa;/ i jak wyprostuje to i tak strasznie sie puysza wiec lepiej cieszcie sie ze macie takie wlosy a nie jakoms szope co strasznie wyglada

Gość madziuUUUTKA
Hej ja rowniez mialam problem z cienkimi wlosami i ich wypadaniem Walcze z tym juz ponad rok i dopiero od niedawna widac pierwsze efekty. Niestety troche za pozno z wzielam sie za siebie gdyz zawsze szkoda mi bzlo pieniedzy Wszystkim ktorych na to tac polecam kuracje obejmujaca zarowno wzmacnianie wlosow od zewnatrz np.ampulki seboradin lub revalid NAPRAWDE POLECAM!!! oprocz tego warto zainwestowac w witaminki np. vitapil oraz dobrz szampon polecam dermena Niezawioda tez dodatkowo metody naturalne jak np. zdrowe odzzwianie unikanie palenia czy plukanie wlosow w naparach z ziol polecam tez odzzwke henna wax Ale pamietajcie dziewczyny ze wazna jest systematycznoscnajlepiej tez zastosowac wszystko rownoczesnie!!

Gość moim zdaniem duze znaczenie
ma tutaj genetyka. ja mam cienkie przyklapniete wlosy ale dosc geste. stosuje juz cuda niewidy i nic. jem duzo rzezuchy, vitapile i inne witaminki, skrzypowity itp. plukanki ziolowe wyciagi z rzepy i nic nie jest w stanie pogrubic wlosa i sprawic zeby nie byl przyklapniety i taki miekki. taka jest prawda

Gość Domimi
Polecam wszystkim JEDWAB w płynie do włosów Nakłada się go na wilgotne końcówki po umyciu Nie dodaje może objętości, ale za to włosy stają się bardziej sprężyste i świetnie sie układają Końcówki po nim są odżywione, a to powoduje że się nie łamia i w efekcie włosy maja mozliwość wzrostu :)) Ja nakładam od połowy długości do samych końców :) JEDWAB nie jest drogi Kosztuje około 15zł za około 20ml. ale sa tez wieksze... Wystarcza na bardzo długo :D

Gość mi jedwab nie pomaga
a wrecz wlosy sa po nim jeszcze bardziej przyklapniete i smetne. owszem maja polysk itp ale moje wlosy akurat maja polysk i sie nie rozwajaja nawe bez tego jedwabiu

Gość Justyna__Kraków
witam, ja mam cienkie oklapłe włosy, od kiedy po raz pierwszy je pofrbowałam (9 lat temu, po porsut trochę mi wypadło i miałam też twedy stres duży w życiu). przez ten czas stosowałam różne preparaty i mogę powiedzieć,które najbardziej pomogły: - odżywka do wcierania w skórę głowy po umyciu Radical Farmona - ale nie stosujcie jej permanentnie, tylko np, skończycie butelkę to zróbcie miesiąc-dwa przerwy, mi się włosy za bardzo przywyczaiły jak stosowałam non stop. ale polecam naprawde - skrzyp polny z witaminami i minerałami Belissa- moim zdaniem najlepsza, no ale nie stosowałam wszystkich dostępnych na rynku ;) - co jakiś czas żółtko z odrobiną oliwy i soku z cytryny prze myciem głowy,po nałożeniu trzyam 10 minut i myję włosy - teraz bardzo rzadko to stosuję - dziecko... ;) :) - mojej mamie neuolog polecił wcierać wit. A+E ale tak raz-dwa w tygodniu - po umyciu chyba (albo na godzinę przed?), bo jej włosy po lekach wypadały . i pomogło!

Gość Justyna__Kraków
dodam,że nadl farbuję włosy, myję co 2 dni, stosuję odzywki co mycie a maseczki ra na tydzień albo rzadziej. włosy mam cienkie, ale zadbane i zdrowe. np. mąż (ma długie) ma znacznie gęstsze, ale ja mam ładniejsze :P

Gość gabrynia13
witam, mam pytanie, czy ktos stosował kapsułki Dermedic Capilarte? zamierzam to kupic tylko zastanawiam sie czy jest to skuteczne i czy warto wydac ok 70 zl za kuracje na 3 mies.. czytalam gdzies o tabletkach Belissa, ale tez o ich negatywnych skutkach, problemie z cera...pozdro :)

Gość kingusia8882
mam tak cienkie wlosy ze szlak mnie trafia!!!! zadna z was sobie tego nie wyobraza:/ do tego musze je codzinnie myc, suszyc i palic prostownica przez co sa taaaaaaaakie zniszczone...naprawde mam z nimi wielki problem:(

Gość tez mam beznadziejnie cienkie
wlosy strasznie mnie to wkurza, bo na dodatek sie przetluszczaja :-(((

Gość coffeeheavennn
hej, to ja wam pokaze moje wlosy http://images45.fotosik.pl/25/5ea67f37201d3216.jpg sa farbowane, do tego uzywam prostownicy co drugi dzien i poki co nic sie z nimi zlego nie dzieje... polecam zmieniac szampony co jakis czas, poniewaz wlos sie przyzwyczaja juz na dzialanie jednego ciagle uzywanego i potem nie ma on juz takiego dzialania!! dlatego radze zuzyc jedna, gora dwie butelki tego samego szamponu i zmienic na inny. ja polecam Palmolive taki czerwony, w duzej butelce, ale on jest do wlosow farbowanych, super polysk nadaje kłaczkom ;) do tego odzywki raczej z glis kura bo sa najlepsze, lub z herbal essences. uzywam tez jedwabiu ale bardzo malutko, jedna kropelke na cale wlosy, wygladaja wtedy zdrowo i swiezo. nie uzywam zadnych masek, waxow ani innych specyfikow do wlosow, mam wloski mocne, grube i jest ich duzo, a mam mocno wycieniowane i to i tak nie daje rady ich przerzedzic ;) poza tym mam lekko krecone, takie bardziej naturalne fale niz loczki, ale i tak prostuje, kobiecie nie dogodzisz ;) pozdrawiam.

Gość do coffee
i po co sie chwalisz? mu tu sie wzajemnie wspieramy a nie chwalimy kto ma ladniejsze czy grubszer wlosy.ja tez mam slicznie lsniace wlosy(wszyscy sie pytaja co eobie ze mi tak blyszcza a ja nie uzywam zadnych odzywek)ale mam bardzo cienkii nieukladajace sie ale to niestety genetyka i nic na to nie poradze :-((

Gość flllflffffffffffffff
Moje panie podstawą jest dobra pianka, żel albo krem do stylizacji. Polecam piankę L'Oreal nadającą gęstość, ale tak naprawdę używałam wielu różnych pianek - trzeba tylko dać ich dostatecznie dużo na mokre włosy. A do finiszu polecam krem out-of-bed też L'Oreala. Bierze się odrobinę, rozciera w dłoni i nadaje fryzurze fason na cały dzień. Ja mam dość gęste włosy ale też cieńkie i zawsze oklapłe. Przez całe życie się z nimi męczyłam, robiłam trwałe itd. W tej chwili mam furę sztywnych włosów na głowie, które wieczorem są dokładnie takie jak rano. U mnie sprawdza się też ścięcie - dobre wycieniowanie. Nakładam piankę, potem suszę częściowo głową w dół, częściowo wygładzając szeroką szczotką. Potem krem do finiszu. Włosy wyglądają super, trzeba się jednak liczyć z tym, że nie będą równocześnie miękkie i gładkie w dotyku - taka ilość kosmetyków robi swoje. No i na drugi dzień trzeba je raczej myć z powrtoem.

Gość ja po tych wszyskich
piankach mam tluste posklejane losy zero naturalnosci :-(((( nie wyglada to ciekawie

Gość coffeeheavennn
ja tez chcialam doradzic a nie sie chwalic, o co Ci kobieto chodzi :o nie musisz swoich frustracji na mnie wyladowywac :o jak nie doczytalas rady w moim poscie to widocznie nie umiesz czytac miedzy wierszami - mowilam ze ja nie stosuje zadnych specjalnych preparatow bo uwazam ze one niszcza i obciazaja wlosy i ze bez nich tez mozna sie obejsc zebymiec fajne wlosy, a Ty sie rzucasz ze sie chwale :o moze w ogole powinnam chodzic w czepku po ulicy bo jak chodze w rozpuszczonych to takie laleczki jak Ty uznaja ze sie przechwalam.

Gość do coffee
akurat nikomu nie zazdroszcze bo pomimo cienkosci przy dobrym obcieciu mam ladna fryzurke. a niestety twoj post brzmi jak wychwalanie sie. przeczytaj to co napisalas i jeszcze to zdjecie(jak sie odpowiednio ustawie to moje wlosy na zdjeciu tez fajnie wychodza :-) ) a to ze nadmiar kosmetykow szkodzi to wiemy bo wiekszosc z nas ich nie stosuje. ja np oprocz szamponu i ewentualnie zilowych plukanek nie stosuje niczego. jak juz to stosuje odpowioednia diete zeby pomoc swoim wlosom

Gość do coffee
nie uzywam zadnych masek, waxow ani innych specyfikow do wlosow, mam wloski mocne, grube i jest ich duzo, a mam mocno wycieniowane i to i tak nie daje rady ich przerzedzic i po co to piszesz osobom o cienkich wlosach??? chyba nie po to zeby im radzic? jesli znalazlabys jakis skuteczny preparat do wlsow cienkich i przetestowalabys go na sobie i pochwalilabys sie tutaj to byla by rada z ktorej ktos mogl by skorzystac. a ty piszesz o jakims gliskurze i o zwyklej pielegnacji normalnych wlosow. dla nas to zadne rady

Gość Glk
Moje włosy bardzo wypadają i nie zaprzestają tegoż mimo stosowania leków. Nadto jest ich mało. Pamiętam, że gdy byłam mała miałam grube włosy, dopiero gdy wybrałam się do fryzjerki, która zaczęła je wycinać ( po powierzchni ostrymi nożyczkami) objętość i jakość włosów znacznie zmalała. Wypadają bardzo mocno, nie wiem dlaczego, bo nigdy ich nie niszczyłam, nawet suszarki w ręku nie miałam. Nie chcę ich ścinać wolę długie. Właściwie to co dalej? Czekać aż wypadną całkowicie?

Gość idź do lekarza
bo to nie jest normalne skoro ich nie niszczysz