Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaśka b.

włosy ciemny blond - farbować czy nie?

Polecane posty

Gość kaśka b.

od ładnych paru lat ciągle farbowałam włosy, miałam już na głowie wszystko, od jasnego blondu po kruczą czerń. od prawie roku włosów nie farbuję, mam już w większości swój naturalny ciemny blond. posiadaczki tego koloru wiedzą, jak to z nim jest... wygląda się nijako, nieciekawie, jak szara myszka... taki bury. z drugiej strony, większość jego posiadaczek właśnie dlatego farbuje włosy, więc zostawiając go, byłabym oryginalna :D ale kusi mnie, żeby coś z nimi zrobić, praca wymaga ode mnie, żebym wyglądała na "zrobioną", a ten mysi blond raczej tak nie wygląda ;) i teraz nie wiem, czy zafarbować znowu czy zostawić naturalne, co radzicie? jakiś rok temu miałam włosy zafarbowane na taki popielaty kolor, tj. jakby ciemnoszary (trudno to opisać ;) ) i na to platynowe bardzo cieniutkie pasemka, jakby refleksy i podobało mi się to - myślę o tym, żeby zrobić sobie takie same kolory. co o tym sądzicie?

Gość ja bym zostawiła
naturalny ale popracowała nad nim, jesli chcesz uzykac jasniejszy nieco rób płukanki z rumianku i stosuj szampony i odzywki do włosów blond, jesli ciemniejszy to kora debu i do brązowych szampon i odzywke-polecam gliss kura. Zrób sobie jakieś ładne cięcie i moze tez uzywać np nafty kosmetycznej zeby odzywić i zeby nabrały połysku. Taka jest moja rada

Gość mercunia
jedynie tylko pasemka bo fajnie wygladaja cieniuyenkie bardzo.

Gość kaśka b
niestetyl, płukanki ziołowe odpadają, po rumianku miałam rude!!! włosy :) a po odżywkach do włosów blond prawie żadnego efektu nie widać... jedynie, jak już miałam te jaśniejsze pasemka zrobione, to na nich było widać efekt.

Gość tralalili
Zrób jaśniutkie-faceci wolą blond.Wiem po sobie.

na Twoim miejscu zrobiłabym cieniutkie blond pasemka:-)To rozjaśni i ożywi fryzurkę i doda jej lekkości;)

Gość kaśka b.
czyli tylko same pasemka, a tzw. podkład zostawić naturalny, jak jest? :)

Gość jako podkład zostaw swój
naturalny kolor włosów a na to cienkie blon pasemka.Moze zrobic tez tak jak osttanio robiłaś ale ja bym Ci radziła zostwaic jak podkałd sój naturalny kolorek:)I na niego blon pasemka.

Gość outsideka
ja tez mam kłaki ciemny blond i farboalam farbą do 24 myc wellatona orzechowy blond.wyszedl super brązik. wlosy sie blyszczą i lepiej ukladają.moze tez tak pofarbuj?? albo moze zrob pasemka.too ozywi wlosy.mi sie pasemka nie podobaja,ale jak ktos lubi:)

Gość faceci wcale
nie wola blondu zwłaszcza jak widzą tandetne farbowane blondynki na każdym kroku, tragedia po prostu. Chyba ze komuś na prawde ten kolor pasuje i wygląda naturalnie a nie jak farbowany-ironia ale jednak

Gość kaśka b.
a jeszcze myślałam, żeby zrobić jednocześnie i platynowe pasemka, i ciemne, i wtedy będzie kompromis, bo zostanie trochę moich, a jednocześnie będzie trochę tych ciemniejszych :) co Wy na to?

Gość taa jasne
nasraj sobie jeszcze na te wlosy i bedzie gitt!! dziewczyny czy wy naprawde musicie sie tak oszpecac??? chcecie sie upiekszac superfryzami-nalozycie 1000 kolorow pasemek ciapek i wygladacie jakby was ptaki osraly. to takie flejowate...te wlosy wygladaja tandetnie i ich wlascicielka rowniez. lepiej juz na jednolity jak ci sie nie podoba twoj. pasemka blond juz dawno wyszly z mody i poza tym nie wygladaja zbyt ladnie. ale to wasza sprawa oszpecjacie sie dalej!!

Gość to nieprawda
ze pasemka wygladaja tantednie!Ładnie zrobione i o odpowiednio dobranym kolorze wygladaja ślicznie i sparwiaja ze fryzurka wyglada ciekawiej;)Nie kazdemu pasuje jednolity kolor-niektórzy lepiej wygladają w ladnych pasemkach!

Gość yhy oczywiscie
jakos ludzie nie rodza sie z pasemkami!! wiec dziewczynko one nigdy nie beda wygladac naturalnie. sa tandetne zwlaszcza blond w ktorych chodzi co trzecia polka...aaa to ze nie kazdemu ladnie w jednolitym kolorze-tego juz nie skomenyuje bo szkoda mi czasu. niech odpowiedzia bedzie milczenie...

Gość niech kazdy robi co chce
po co sie klócić o takie głupoty?To TYLKO włosy:-o

Gość pasemka sa niemodne

Gość kaśka b.
no tak, tylko włosy, ale jakie ważne, niektórzy się tu mocno zaangażowali ;) otóż dobrze zrobione pasemka nie wyglądają tandetnie, zapewniam. wiem, bo widuję czasami na ulicy te źle zrobione ;) poza tym, ja akurat o wiele lepiej wyglądam z pasemkami niż w jednolitym kolorze. osobiście nie podobają mi się szerokie pasemka typy "zebra", ja robie cieniutkie, naprawdę rozświetlają i optycznie dodają objętości. zastanawiałam się tylko, czy warto znów męczyć włosy :)

Gość to zależy w jakim stanie są
Twoje włosy-jeżeli są bardzo zniszczone,zmeczone,matowe to lepiej sobie odpuść i pozostanprzy naturalnym kolorze.Szkoda dodatkowo męczyc włosy pasemkami.A jezeli włosy sa silne,zdrowe w dobrym stanie a Ty masz ochote na te pasmka to je zrób:-)Pamietaj tylko aby zrobic je u profesjonalisty,który nie zniszczy Ci włosów i pasemka wyjdą ałdnie.pamiętaj tez o opowiedniej pielegnacji po farbowaniu,dobre odżywki i maseczki na włosy do podstwa!!!!!!!

Gość do autorki topiku
daj znac jak sie juz na cos zdecydujesz:-)

Gość kaśka b.
jasne, napiszę po weekendzie, jutro idę do fryzjera, może jeszcze fryzjerka mi pomoże podjąć ostatecznie decyzję :) no włosy mam zniszczone tak od połowy w dół po poprzednim balejażu, bo rozjaśnianie jednak niszczy. ale chcę to trochę ściąć, od góry mam swoje, zdrowe włosy. a o dobrych odżywkach pamiętam, mam długie włosy i bez porządnej odżywki trudno je rozczesać, zwłaszcza po rozjaśnianiu.

Gość ja jestem zdania ze jednak
niektórzy lepiej wyglądją w pasemkach nizw jednolitym,naturalnym kolorze.Ktoś napisał,ze ludzie nie rodza sie z pasemkami i dlatego lepiej wyglada sie w naturalnym kolorze.Owszem ale nie wszyscy!Tak samo moge powiedziec,ze nikt nie rodzi sie z makijazem ale wiele kobiet wygląda o niebo lepiej jak jest umalowana nizjak ma "gołą"twarz bez makijazu;)Pasemka,balejaze,farby to włosów zostały stworzone po to aby UPIEKSZAĆ(oczywiście jak sa opowiednio dobrane)Dlatego nie rozumiem,ze jak komus pasuja pasemka,dobrze sie w nich czuje to absolutnie nic nie stoi na przeszkodzie aby je zrobić!Wszystko jest dla ludzi;) A utorce topiku radze skonsultowac sie z dobrym fryzjerem.W koncu specjalista bedzie najlepiej wiedział jaka fryzurka i kolor pasuje;)Profesjonalista potrafi najlepiej doradzić.Będzie widzial stan włosów,kolor cery,oprawe oczu itp.a wiec najtrafniej doradzi:-)

nie rodza sie z pasemkami?w pewnym sensie sie jednak rodza.wiele ciemnych blondynek dostaje slicznych pasemek od slonca,czasem wrecz platynowych!zima wlosy znowu robia sie szaro-zielone.

Farbuję się na blond juz z 10 lat, naturalne mam ciemny blond (teraz odrosty takie siwe...) Chciałabym skonczyć z tym ciagłym farbowaniem co miesiac odrostów, poniewaz od ostatnio uzytego bardzo jasnego odcienia blondu włosy się poniszczyły. Nie moge po prostu przestac, bo nie scierpiałabym siebie z odrostami;((((. Myslę więc o pasemkach w naturalnym kolorze włosów. Tylko włosy z pasmkami to dopiero jest problem z odrostami?? Juz sama w domu tego nie zrobie ( ale przybnajmniej mniej sie rzucaja w oczy i można rzadziej:))) chyba) Jak się żyje z pasemkami i balejazem w kwestii odrostów???

Gość xxxxxxxssssssss
ja nie farbuje!! chce byc naturalna:) mam dosyc przesuszonych od farbowania,rozjasniania wlosów.Najważniejsze to mieć zdrowe,lśniące wlosy a kolor to już bez znaczenia... obecnie mam naturalne i jestem z tego dumna :D (chociaż czasem chodzi po glowie szamponik koloryzujący w kolorze brązu...ale i tak sie nie dam:P ) pozdro

Gość xxxxxxxssssssss
a pasemka szczerze mowiąc wyglądaja tandetnie... no przynajmniej na moich wlosach brrrr nigdy nie zapomne tych 2 lat kiedy walczylam z tym paskudztwem... odrosty,przesuszenia fujjj nigy wiecej pasemek!!

Gość kaśka b.
no to mam już nową fryzurę i nowy kolor :) przede wszystkim skróciłam trochę włosy i wycieniowałam je, układają się teraz o wiele lepiej. a co do koloru, to nie jestem do końca zadowolona, bo wyszedł trochę za ciemny, co trochę za bardzo kontrastuje z moją cerą. kolor podkładu to był niby jasny brąz z domieszką popielatego blondu (żeby wyszedł chłodny odcień), ale wyszedł dosyć ciemno, prawie jak czarny. na to mam jasne pasemka. następnym razem zrobię same jasne pasemka, wtedy jasnych włosów będzie więcej i całość też będzie wyglądała jaśniej. dzięki wszystkim za opinie. przy okazji stwierdziłam, że w jaśniejszych włosach wyglądam jednak lepiej niż w ciemnych :)