Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niskie ciśnienie

codziennie pije kawe i dalej mam niskie ciśnienie, co robić ????

Polecane posty

Gość niskie ciśnienie

o godz 18 już chodzę nie do życia a przecież nie będe pić na noc kawy. Dodam że nie chce brać tabletek od lekarza bo jak zaczne brać to juz cały czas bede musiała zarzywać. Znacie jakieś inne sposoby pomijając kawę ??????????

Gość niskie ciśnienie
nikt nie wie jak sobie z tym radzić :(

Gość uprawiaj sport
sprawdz, czy nie masz anemii

Gość lalllkakla
masz hipotonię,ja też..,może spróbuj intensywnej gimnastyki trzy razy w tygodniu-jakis aerobik,jogging,podskoki.Ja mam ciśnienie 90/50 i kawa też nie bardzo pomaga,jednak gimnastyke,lub aktywny sport polecam!

Gość ja mam 80/60
i jak kilka dni temu załozyłam o tym temat to tez się niczego nie dowiedziałam, u mnie to dziedziczne, ma to moja mama, siostra i bacia.... A po kawie ide spac, albo sie trzese cała

Gość lalllkakla
jeśli mogę jeszcze coś dodac,to,że warto chodzić wcześniej spac i wysypiać się ,tak ok 8 godzin,bo jak tego sie nie robi to po południu przy hipotonii-sytuacja wygląda tragicznie..,nie zapychac się słodyczami,bo one(na moim przykładzie)działaja usypiająco i brać kapiele w energetyzujących olejkach.Polecam również zimny prysznic-na pobudzenie-dla odważnych;)

Gość lornetka
czerwona herbata i żeń szeń podnoszą cisnienie

Gość ja mam 80/60
pije czerwona herbate i spie dłuzej niz 8 godzin i to nic nie daje, a przynajmniej niewiele

Gość zacząć się ruszać

a ja mam niskie ciśnienie i anemię i jest to u mnie rodzinne i żyję. Wiem jak bardzo jest to kłopotliwe, ale co zrobić Sport kiedy tylko mogę i tyle

teściowa doradziła mi (a mam sprawdzając co dzień od wielu lat 56-na 62-4) pić zawsze rano (gdy tylko się wstaje z łózka) letnią wodę ,czystą przegotowaną .robię tak od tygodnia i jak na razie przestała mnie boleć głowa inie jestem taka senna. a moja szwagierka dostała na recepcie jakieś tabletki które podnoszą ciśnienie.bardzo jej pomogły .więc lepiej iść do specjalisty i poprosić o receptę na niedociśnienie.(muszę się dowiedzieć jak się nazywają jak będę wiedziała to napiszę . a kawa pomaga tylko na krótki czas no i szkodzi tak samo papierosy podnoszą ciśnienie tylko że szkoda zdrowia

Gość niskie ciśnienie
jednynie czego nie robie z waszych sposobów to to że nie cwicze i chyba pora zaczać i wypróbowac ten sposób dzieki wszystki za informacje ;)

a ja dowiedziałam się od lekarza, że nic tak nie podniesie i nie unormuje ciśnienia jak nastepujący sposób: codziennie rano wypić kawę lub herbatę z łyżką koniaku, stosować przynajmniej przez 2 tygodnie do miesiąca. Efekt murowany i długotrwały. Nie bój się, nie uzależnisz się ani nie będziesz na rauszu. Jeżeli w ciągu dnia prowadzisz auto, wypij to wieczorem.

Gość molekokk
jestescie w błedzie.........kofeina wcale nie podnoso cisnienia krwi!! rozszerza naczynia krwopnosne wiec krew wolniej w nich plynie, jedyne co torbi to przyspiesza ryytm serca dlatego wydaje sie byc jakby bardizje pobudzonym

Gość winterfall
bardzo fajne sa żelki do ssania- cukierki GLUCARDIAMID- podnoiszą cisnienie, kosztują 5 złotych w aptece nie uzalezniają